Zastawialiście coś kiedyś w lombardzie? Opłaca się?

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
bluestar
Jestem tu nowa :)

Post autor: bluestar »

Chodzi mi szczególnie o to, czy lombard lepiej wyceni złote łańcuszki niż jubiler, który je weźmie jako złom?
fotobudka warszawa
Ivette

Re: Zastawialiście coś kiedyś w lombardzie? Opłaca się?

Post autor: Ivette »

niestety zdarzyło mi się, z powodu trudnej sytuacji, z tego co pamiętam dostałam dosyć sporo, nietsety nie zdarzyłam wykupić spowrotem ;(
Jagoda31
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda31 »

Moim zdaniem nie warto. Szczegónie,że lombardy bardzo tanio wyceniają Ci różne rzeczy tak wiec jeśli nie spłacisz zobowiązania w terminie to mozesz to stracić.... Jesli masz problemy finansowe i nie możesz dostać kredytu w banku to proponowałabym raczej zainteresować się szybką pożyczką w jednej z prywatnych firm.

Wiele z nich ma opcję pierwszej darmowej pożyczki. Na przykład SPAM, z której pożyczki niedawno korzystałam bo miałam chwilowy zastój finansowy a bank nie chciał mi dać kredytu. Możesz pożyczyć tam za darmo do 1000 zł pod warunkiem,że spłacisz to do 3 tygodni.
Ostatnio zmieniony wt mar 15, 2016 4:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ale temat o lombardzie, nikt nie prosi o polecanie chwilówek
Awatar użytkownika
kusicielka
Extra Kobietka

Post autor: kusicielka »

Mój M pracował w lombardzie - nie opłaca się, opłaca sie co najwyzej stamtąd kupić, bo oni biorą zoto na wagę, więc czy brzydkie czy pięjne idze za taką samą cenę za gram. Ja mam dzięki temu kilka naprawde ładnych rzeczy... ;)
marcelinia188

Post autor: marcelinia188 »

Lepiej takich miejsc unikać - tutaj zazwyczaj ludzie bez wyjścia zastawiają swoje rzeczy, ale to są i tak bardzo niekorzystne dla nich warunki i zazwyczaj i tak stracą swoje rzeczy bo i tak jest to dla nich zdecydowanie droga sprawa pod względem finansowo. To jest sposób na chwilowe zdobycie gotówki.
Fondue
ODPOWIEDZ