Zabezpieczenie dzieci w sieci (antywurus)
Zabezpieczenie dzieci w sieci (antywurus)
Szukam dobrego antywirusa, który uchroni jednocześnie dziecko przed niebezpieczeństwem w sieci, żeby móc kontrolować z kim rozmawia, gdzie wchodzi itp. Znajomy mi mówił, że teraz jest jakaś promocyjne cena na bitdefender. Co uważacie to dobry program?
Re: Zabezpieczenie dzieci w sieci (antywurus)
Masz ustawienia rodzicielskie w samym systemie.
Antywirus... hmm powiem Ci tak... niepolubilam sie z bitdefenderem.. duzo wykluczen i dodatkowych ustawien musialam porobic by normalnie pracowac na kompie
Antywirus... hmm powiem Ci tak... niepolubilam sie z bitdefenderem.. duzo wykluczen i dodatkowych ustawien musialam porobic by normalnie pracowac na kompie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No ale sam system chyba nie zabezpieczy przed wirusami czy wyciekiem danych? Wyczytałam gdzieś na ich stronie, że można bitdefendera też wgrać na smartfon i zabezpieczyć przed kradzieżą tzn. że automatycznie usuwałby wszelkie dane w przypadku kradzieży, co wydaje się fajną opcją, bo wiadomo jak to u dzieci jest, gdzieś cos odłożą, położą, a potem szukaj wiatru w polu.
Teraz wiekszosc systemow juz ma wbudowane zabezpieczenia i antywirusy i zapory..
Podobnie z telefonami i tak samo z funkcja szukania telefonu.
Wiec to nic nadzwyczajnego
Czy ja wiem czy nie ma w tym nic nadzwyczajnego? Mój poprzedni antywirus nie miał takiej funkcji. Muszę przyznać, ze generalnie jestem z niego zadowolona. Poleciłam bratu, którego synowie mają komórki i też jest zadowolonyHadassa pisze:Teraz wiekszosc systemow juz ma wbudowane zabezpieczenia i antywirusy i zapory..
I wygóglałam sobie, że bitdefender raczej jest bardzoooo dobrym programem, poniżej link, sami przeczytajcie: SPAM
ALE KOLEZANKA JESZCZE LINKOW WKLEJAC NIE MOZE
Ktoś tu chyba wpadł popromować bitdefender 
Ja uważam, że eset jest ok
Ja uważam, że eset jest ok
Oczywiscie 
A niestety mielismy w firmie i wszyscy na niego klneli delikatnie mowiac
Do użytku domowego sprawdza się naprawdę rewelacyjnie, brat też jest zadowolony. Nie wpadam promować, jak jest coś godnego polecenia po prostu przekazuję wieść dalej. Zresztą wpisz bitdefender w wyszukiwarkę i poczytaj rankingiHadassa pisze:Oczywiscie
Sorki, ale jakoś w to nie wierze, ja bez antywirusa zawsze złapie jakiegoś wirusa.Hadassa pisze:Teraz wiekszosc systemow juz ma wbudowane zabezpieczenia i antywirusy i zapory..
Przeszłam się po forach komputerów i zalecenia są zeby mieć antywirusa, opinie o bitdefenderze też dobre są. Zaufam technologom komputerowym i na dniach kupie ten program, zobacze w praktyce jak to działa.
Unona bo trzeba wiedziec jak korzystac z dobrodziejstw technologii. Poza tym i wirusy mutuja i nigdy nie masz 100 % ochrony
A skoro juz zaspamowaliscie to sadze ze temat mozna zamknac
Bo jak zalozony tylko po to by napisac jaki super antywirus a nie bo potrzebna rada.
P.s. na prawde sa lepsze i przyjemniejsze antywirusy.
A skoro juz zaspamowaliscie to sadze ze temat mozna zamknac
Bo jak zalozony tylko po to by napisac jaki super antywirus a nie bo potrzebna rada.
P.s. na prawde sa lepsze i przyjemniejsze antywirusy.
SpyHunter jest dobry. Aczkolwiek w każdym komputerze jest coś takiego jak Kontrola rodzicielska.
Działa na zasadzie szpiega i nie jest od tak sobie używany, ponieważ z reguły wykorzystuje się go śledzenia działań na komputerze osoby nieświadomej. Np. do sprawdzenia co mąż/żona/dziecko itd. robią na komputerze i w sieci...
Jego funkcje to:
-przechwytywanie zrzutów ekranu.
-wysyłanie logów i zrzutów na e-mail lub serwer FTP.
-pobieranie informacji o aktywnych oknach i programach.
-zapisywanie zawartości schowka
-zapisywanie dzwięków z mikrofonu
chroniące przed wykryciem poprzez:
-ukrywanie się na liście programów uruchamianych na starcie systemu.
-ukrywanie się w menadżerze zadań
-ukrywanie i szyfrowanie pliku gdzie zapisywane są logi.
-szyfrowanie połączenia z serwerem
Nic się przed nim nie ukryje.
Aby móc kontrolować dosłownie wszystko, to polecam program Keylogger...Unoa pisze:(...)żeby móc kontrolować z kim rozmawia, gdzie wchodzi itp.(...)
Działa na zasadzie szpiega i nie jest od tak sobie używany, ponieważ z reguły wykorzystuje się go śledzenia działań na komputerze osoby nieświadomej. Np. do sprawdzenia co mąż/żona/dziecko itd. robią na komputerze i w sieci...
Jego funkcje to:
-przechwytywanie zrzutów ekranu.
-wysyłanie logów i zrzutów na e-mail lub serwer FTP.
-pobieranie informacji o aktywnych oknach i programach.
-zapisywanie zawartości schowka
-zapisywanie dzwięków z mikrofonu
chroniące przed wykryciem poprzez:
-ukrywanie się na liście programów uruchamianych na starcie systemu.
-ukrywanie się w menadżerze zadań
-ukrywanie i szyfrowanie pliku gdzie zapisywane są logi.
-szyfrowanie połączenia z serwerem
Nic się przed nim nie ukryje.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...