wyrwanie zęba -teorie po

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Vanilia ;)

wyrwanie zęba -teorie po

Post autor: Vanilia ;) »

Witam was :)
słuchajcie..... Chciałabym was spytać o jedną
teorię dotyczącą wyrywania zębów. a mianowicie
słyszałam (i to nie od jednej osoby)
że po wyrwaniu zęba, reszta delikatnie się rozchodzi ?
Czy to prawda ? może któraś wyrwała i faktycznie
zauważyła takie zachowanie ząbków ? :P
:kwiatek
witaminka

Re: wyrwanie zęba -teorie po

Post autor: witaminka »

Z tego, co wiem, to prawda - jak usuniesz np. szóstkę, to reszta zebów będzie chciała wypełnić to miejsce, dlatego powinno się wstawić implant lub mostek, żeby nie dopuścić do skrzywienia zębów. Tu masz przed drugim akapitem opis kilku przykrych konsekwencji: http://www.biomedical.pl/aktualnosci/gd ... -3464.html
biszka

Post autor: biszka »

Też mi się wydaje że może to być prawda, ja na przykład wyrywałam ósemki w Dormedzie, ponieważ nie zmieściłyby mi się w łuku i powykrzywiałoby mi zęby.
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

ja usowalam dwa kolo siebie 6i7 ale reszta zostala na swoim miejscu chyba zalezy to od kazdego indywidualnie
storczyk_12

Post autor: storczyk_12 »

ja również wyrywałam w Dormedzie i zęby mi się trochę przesunęły, ale mój lekarz twierdził, że to nie jest reguła, to zależy od budowy szczęki itp. ale wiem, że niektorym ładnie się przesuwają, mojej siostrze np ładnie się zeszły i nie widać, że miała wyrywane.
Kobiela
Jestem tu nowa :)

Post autor: Kobiela »

storczyk_12 pisze:ja również wyrywałam w Dormedzie i zęby mi się trochę przesunęły, ale mój lekarz twierdził, że to nie jest reguła, to zależy od budowy szczęki itp. ale wiem, że niektorym ładnie się przesuwają, mojej siostrze np ładnie się zeszły i nie widać, że miała wyrywane.
Hmm szczęściara :)
kredyt pod zastaw jaworzno
Adwokatka1

Post autor: Adwokatka1 »

Ja miałam wyrywane ósemki w tym miejscu: SPaM i faktycznie moje zęby nieco się rozeszły, jednak było to tylko minimalne przesunięcie.
Ostatnio zmieniony śr lis 27, 2013 11:19 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie śmiecić forum
http://www.sklepaktywni.pl/
Awatar użytkownika
granat

Post autor: granat »

Ja miałam usuwane 3 ósemki i nie zauważyłam, żeby zęby jakkolwiek mi się rozeszły. Myślę, że to dość indywidualna kwestia.
Nawet po największej burzy wychodzi Słońce!
paula

Post autor: paula »

a ja miałam więcej szczęścia niż rozumu xD
w wieku 15-16 lat miałam usuwaną 4. No i oczywiście to tak średnio wygląda bo ząbka nie ma (nie wstawiałam tam nic). Ale dzięki temu że jest tam szpara to nie musiałam zębów mądrości wyrywać bo mi się zmieściły :P
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Ja miałam wyrywane 6 i 7 z obu stron na dole i nie zauważyłam żeby mi się zęby rozchodziły. Zależy jakie kto ma kości, zęby i geny. U każdego ząbki mogą zachowywać się inaczej ;)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
ODPOWIEDZ