Wybielanie zębów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
agnes89
Jestem tu nowa :)

Re: Wybielanie zębów

Post autor: agnes89 »

Wiadomo, że laser jest droższy, ale mi tylko ta metoda pomogła
https://hairlook.pl/
karetia
Fajna Kobietka

Post autor: karetia »

Trzeba solidnie i odpowiednio zadbać o podstawy. Wtedy docelowo efekt szczotkowania jest dużo lepszy - konkretna szczoteczka, często zmieniana, do tego pasta bez fluoru i w miarę rozsądna dieta. To właśnie takie kroki przynoszą zdecydowaną odmianę. W skrócie - da się to wykonać.
salzstangen

Post autor: salzstangen »

Ja wolę lampę od laserów. Ale zgadzam się z Wami, że bezpieczniej iść do dentysty niż samemu w domu próbować coś. Ktoś tutaj wspomniał o Impladencie, tym z Warszawy. Też polecam :D
karetia
Fajna Kobietka

Hmm... czyli z kim? Bo ja pisałam, że lepiej próbować naturalnie i samodzielnie, o ile oczywiście stan zębów pozwala na uzyskanie takiego efektu w ten sposób ;-)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

karetia pisze:Trzeba solidnie i odpowiednio zadbać o podstawy. Wtedy docelowo efekt szczotkowania jest dużo lepszy - konkretna szczoteczka, często zmieniana, do tego pasta bez fluoru i w miarę rozsądna dieta. To właśnie takie kroki przynoszą zdecydowaną odmianę. W skrócie - da się to wykonać.
Masz rację - ja jestem w ciąży... Kawę, herbatę i alkohol (szczególnie czerwone wino) odstawiłam miesiąc przed planowaną ciążą. Obecnie od 4 miesięcy już ich nie piję i mówiąc szczerze zwykła pasta do zębów i najzwyklejsza szczoteczka poradziły sobie z osadem na moich zębacz. Czasem wystarczy niewiele, żeby uzyskać efekt. Oczywiście nie jest uśmiech moich marzeń, więc jak ktoś z Was zna jakieś naturalne produkty wybielające i nie niszczące szkliwa, chętnie je poznam. Jeśli chodzi o profesjonalne wybielanie u dentysty, to na razie mnie na to nie stać, choć uważam, że jest to najlepsza i najbezpieczniejsza metoda.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Podobno ten zwykly wegiel z apteki super sobie radz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
karetia
Fajna Kobietka

Cóż.... nasze zęby wyglądają jak wyglądają głównie przez dietę i używki - nie ma w tym nic odkrywczego. Niektóre z nas mają naturalnie zęby dalekie od bieli, ale to dotyczy niewielkiego procenta.
pomaranczka
Miła Kobietka

Post autor: pomaranczka »

ja u dentysty nigdy nie wybielałam, ale za to od dawna używam pasków i jestem zadowolona. Płacę różnie bo cena waha się od 80 do 150zł w zależności na jaką okazję trafię. No i też niestety zauważyłam, że na allegro trafiają się bardzo często podróby, które nie działają tak dobrze, dlatego zaczęłam zamawiać ze sklepu LINK który wysyła mi paczkę z USA. Tylko niestety trzeba długo czekać :/

DZIEKUJEMY ZA LINK
http://dmcauto.pl
antola
Miła Kobietka

Post autor: antola »

A która metoda jest Waszym zdaniem najskuteczniejsza? Ja wybielałam 2 lata temu lampą led ale teraz chciałabym ponownie coś zdziałać i zastanawiam się co wybrać.
cachecache

Post autor: cachecache »

Po stosowaniu wegla nie odczulam jakis wielkich efektow niestety :( bylam tez na wybielaniu lampa i to moim zdaniem sciema
Warq

Post autor: Warq »

Na pewno masz kilka możliwości jeżeli chodzi o wybielanie zębów. Czytałem, ze metod jest kilka ale najbardziej przekonuje mnie ta którą oferuje gabinet wybielania Piękny Uśmiech. Tam nakładają specjalny żel na zęby i naświetlają ję lampom. Nic nie boli a efekty są świetne.
Marta84

Post autor: Marta84 »

Ja wybielałam zęby laserem pół roku temu i jestem zadowolona z efektu. Podobno utrzymuje się nawet do dwóch lat. żeby go dłużej podtrzymać na co dzień stosuję Listerine wybielający i dwa razy w tygodniu pastę wybielającą.
Karola83
Miła Kobietka

Post autor: Karola83 »

Ja używałam różnych specyfików z apteki do wybielania. Miałam nakładki i paski wybielające, było to całkiem spoko i na jakiś czas pomagało, trzeba pamiętać, żeby od razu po pić przez słomkę kawę i herbatę, albo najlepiej wcale, bo inaczej się zepsuje efekt. Teraz zbieram na wybielanie laserowe u dentysty.
kubalis

Post autor: kubalis »

Jak ktoś chce tylko trochę wybielić to ok, ale są osoby, których naturalny kolor zębów jest lekko żółtawy tego wybielić się nie da, ale jak wybielanie kosztuje 1000 np to za tą cenę można zrobić same licówki na przód
medicot
Dalila1

Post autor: Dalila1 »

Nie uważacie, że wybielanie zębów jest niezdrowe ?
kidgoo 2
Alan159

Post autor: Alan159 »

Planuje wizytę u dentysty w przyszłym tygodniu. Ale z domowych sposobów polecam węgiel aktywowany!
Cellinea cena
hana

Post autor: hana »

ja używam pasty splat blackwood :) po 2 tygodniach używania zobaczy się różnice i dodatkowym plusem jest to ze nie zawiera fluoru :)
manii

Post autor: manii »

Po paście bym się niczego raczej nie spodziewała, tylko laser może pomóc.
Blog o zdrowiu
Mireczka

Post autor: Mireczka »

Dalila1 pisze:Nie uważacie, że wybielanie zębów jest niezdrowe ?
Według dentystów (a przynajmniej mojego) najzdrowsze nie jest, ale co zrobić, taka moda. Teraz hollywoodzki uśmiech jest symbolem dbania o siebie i statusu materialnego, więc każdy chce taki mieć.
alex1234
Miła Kobietka

Post autor: alex1234 »

Na pewno wybielanie zębów na własną rękę jest szkodliwe, lecz pod okiem specjalisty jak najbardziej bezpieczne. W Gabinecie Galerii Uśmiechu nie musisz się martwić o to, że wybielanie zniszczy ci zęby. Wiadomo że taki zabieg trzeba powtarzać, tym bardziej jak ktoś pali lub pije duże ilości kawy.
joanna890

Post autor: joanna890 »

ja wybielam zęby węglem aktywowanym na szczoteczkę myję gdy robie tak kilka razy do roku to zęby mam naprawdę bielsze :)
umbra

Post autor: umbra »

Warto popracować nad białymi zębami w domu, a dopiero potem iść na wybielanie.
Metoda Fed - Fedmed.com.pl
szyszka

Post autor: szyszka »

Jeżeli koszty są duże można przecież rozłożyć na raty. Ja swoje licówki + wybielanie robiłam w Schelldent. Kiedyś nie było takiej możliwości a nie każdego stać na taki jednorazowy wydatek.
Dominika_33

Post autor: Dominika_33 »

Ja wybielałam zęby sama za pomocą produktów dostępnych w drogerii i nie powiem żeby się wcale nie wybieliły, jednak efekt był niewielki i utrzymywał się krótko. W końcu zdecydowałam się na wybielanie zębów profesjonalne, w klinice Unident Union we Wrocławiu. Wiadomo, że kosztowało to więcej, ale efekt jest niesamowity! Uważam że było warto a samo wybielanie było bardzo wygodne. Nie żałuję i jestem już kilka miesięcy po wybielaniu i nadal są tak białe jak zaraz po. Polecam
Darnia

Post autor: Darnia »

paski-wybielajace.pl
ODPOWIEDZ