Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
Ostatnio dużo mówi się o picu wody, jaki to wpływ ma woda na nasz organizm. Czy przywiązujecie wagę do wody którą pijecie? Czy woda wodzie jest równa, jestem ciekawa opinii :woman
A ja jakoś nie mogę zmusić się do picia takiej ilości wody jaka jest zalecana, tj. 1,5 litra conajmniej. Piję herbatki, piję soczki ale sama woda bawi mnie ewentualnie wieczorem. Wiem że ma niesamowity wpływ na nasz organizm ale coś nie wychodzi mi.
ja jakoś nie przywiązuję wagi do firmy, dla mnie woda to woda, nie widzę różnicy w smaku za bardzo, byle była w dużych ilościach..słyszałam, że należy pić co najmniej 2l dziennie, ja niestety tyle nie dam rady wypić, ale pracuję nad tym
Od jakiegoś czasu zaczęłam ograniczać znacznie bardziej niż dotychczas napoje, zastępując je wodą.. żywiec zdrój cytrynowa, lub kropla beskidu lekko gazowana.. uważam, że jest znacznie lepsza od niegazowanej, a całkowicie gazowanej pić nie chcę. Zauważyłam też, że zaczęłam pić znacznie więcej odkąd zamieniłam napoje na wodę.. ciekawa jestem tylko, czy to może być powodem zwiększenia mojego pragnienia..
pijam bardzo dużo wody.. mineralnej.
obojętne mi to czy jest to niegazowana czy gazowana.
gazowana bardziej gasi pragnienie to fakt.
zwracam uwagę na to aby minerałów było sporo w wodzie oraz aby wapnia było dwa razy więcej niż magnezu. ;]