wigilijne rozterki...

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Justii2612

wigilijne rozterki...

Post autor: Justii2612 »

Hej kobietki :-) mam pytanie, jak spędzacie wigilię i święta? Pytam, ponieważ w tym roku postanowiłam z mężem zrobić wigilię we własnym domu z dzidzią. Co prawda rodzice nie obrazili się na nas ale dali mi wyraźnie do zrozumienia że chcieliby żebyśmy jednak zmienili zdanie. A siostra wręcz prosiła żebyśmy do nich przyjechali. Gryzie mnie to teraz ale... zawsze nam się marzyła wigilia z własną tylko malutką rodzinką... :-( co o tym myslisie?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: wigilijne rozterki...

Post autor: Hadassa »

Wg mnie to Wy się macie dobrze czuć, a do rodziny można pojechać na następny dzień ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Mam podobnie, co roku ta sama historia. Chcielibyśmy choć raz spędzić Wigilię we własnym domu i według naszych upodobań, ale z teściową nie podasz! Zaraz udaje się w ciężką obrazę i strzela fochami na około. Zaproszeń do nas nie przyjmuje, odmowy nie uznaje, ech...
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Wlasnie , nie da sie niestety zadowolic wszystkich.
Ciagle sa te powtarzajace sie co roku wigilijne ,,tarcia,,.
Jakos mi to nie bardzo pasuje .
Ale jakos to przezyje, bo innej opcji po prostu nie ma. :ok:
Awatar użytkownika
Tyfusek28
Fajna Kobietka

Post autor: Tyfusek28 »

Ja mam juz za soba taka wigilie...bez calej rodziny..tylko ja i moje dziewczynki :):) bylo milo..spokojnie...i tylko my 3 kobietki :):) rodzina oczywiscie byla oburzona takim zachowaniem z mojej strony,ale to ja decyduje gdzie spedze swieta i z kim.
My kind of love
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Święta to czas spędzony z rodziną, ale z drugiej strony przecież chodzi o to by czerpać. Może warto jeden raz zrobić sobie odpoczynek i spędzić je z najbliższymi w jakimś miłym miejscu, na wyjeździe? Teściowa zrozumie ;)
Justii2612

Post autor: Justii2612 »

No tak :-) robimy w trojke i koniec, w przyszlym roku u rodzicow. O ile bedziemy jeszcze mile widziani :-D
MyTay
Jestem tu nowa :)

Post autor: MyTay »

A dla mnie to trochę dziwne - bo moja rodzina liczy nie tylko męża czy dziecko, ale również rodziców i rodzeństwo, i wszyscy są dla mnie tak samo ważni. W życiu bym nie odmówiła wigilii we wspólnym gronie, ale wiem że różne rodziny mają różnie.
Jeśli jednak tylko we 3 będziecie się czuć najlepiej, to nie słuchaj innych.
Okulary Ray Ban zawsze modne!
Lili89

Post autor: Lili89 »

Rodzice powinni uszanować waszą decyzję, w końcu macie prawo do podejmowania własnych decyzji.
Biurowe meble metalowe Warszawa.
polcia5

Post autor: polcia5 »

Tak jak już zostało wyżej wspomniane - Wigilia jest dla Was :) Spędźcie ją tak jak sobie tego życzycie, usiądźcie przy stole i porozmawiajcie w swoim gronie. Z większą ilością rodziny i całym tym świątecznym rozgardiaszem możecie się spotkać na drugi dzień. Przecież święta są długie :)
http://www.materasso.com.pl
ODPOWIEDZ