wiesiołek
wiesiołek
Ostatnio dużo się słyszy o dobroczynnych właściwościach dla skóry oleju z wiesiołka. Zastanawiam się, czy to efekt działań marketingowych czy prawdziwe odkrycie. Stosowałyście wiesiołek w kosmetykach lub innej formie? Z jakim efektem?
Re: wiesiołek
Ja uważam, że kosmetyczne odkrycie
sama w domu mam kilka kosmetyków z wiesiołkiem i jestem zachwycona.
Odkryłam wiesiołek jakiś czas temu i zakochałam się w kosmetykach z tym składnikiem, na co dzień używam kremów oeparol właśnie z wiesiołkiem i super mi się sprawdzają, mam serię nawilżającą 
Czyli Hydrosense? Z tej serii zakochana od jakiegoś czasu w jedwabiu do ciała jestem.
- Diabliczka1980
- Miła Kobietka
Wiesiołek
Lecznicze właściwościowi wiesiołka znane są od bardzo dawna. Rany szybciej się goiły, gdzie przykładano do nich jego roztarte liście.
Lecznicze właściwościowi wiesiołka znane są od bardzo dawna. Rany szybciej się goiły, gdzie przykładano do nich jego roztarte liście.
Brałam wiesiołek w ciąży, położna mi poleciła na uelastycznienie skóry. Ale przy okazji zauważyłam, że znacznie poprawiły mi się włosy i paznokcie
Wiem też, że podczas starań o dziecko sporo kobiet go bierze na poprawę śluzu i ogólną gospodarkę hormonalną. O ile się nie mylę to wiesiołek jest też naturalnym źródłem kwasów omega 3 i 6.
To znaczy wiesiołek nie jest niczym nowym, to roślina znana od lat, natomiast od niedawna wykorzystywana. Ja stosuję krem gal z olejem z wiesiołka i nagieta i bardzo mi pomaga na suchą skórę, tak więc u mnie efekt jest widoczny gołym okiem
Mają jedwab??Chilli pisze:Czyli Hydrosense? Z tej serii zakochana od jakiegoś czasu w jedwabiu do ciała jestem.
Też używam jedwab do ciała z oeparolu. Fajna konsystencja i nie klei się po nim skóra jak po innych balsamach.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Ja podobnie,z tym że innej firmy i póki co jestem zadowolona z efektów działania. Co do wiesiołka,to faktycznie jego właściwości były znane od dawna,ale chyba w ostatnim czasie wraz z popularnością kosmetyków naturalnych,to zyskał on na większej uwadze.
Na zimę kupiłam masło do ciała z wiesiołkiem, wolę jednak stosować tłustsze kremy zimą, a lekkie latem.
- IngaFromNature
- Jestem tu nowa :)
Ja polecam olej z wiesiołka mi pomógł na wygląd skóry, włosów i paznokci.
Mój ulubiony sklep z naturalnymi kosmetykami
http://www.naturalne-piekno.pl/
http://www.naturalne-piekno.pl/
Oepaeol ma takie kapsułki, z których wyciska się olejek. Super działa na skórę, ale kumpela uzywa też do włosów jako odżywkę.
Ogólnie wiesiołek dobrze działa na skórę, na cerę. Sama stosuje kremy i balsamy i widzę dużą poprawę. Można dodatkowo łykać suplementy z tym olejem, taka kuracja poprawiła stan moich włosów. Tylko wiadomo, że trzeba to stosować codziennie.
Właśnie słyszałam o tych kapsułkach, ciekawe jak na włosy działają