wiesiołek

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Paryżanka
Jestem tu nowa :)

wiesiołek

Post autor: Paryżanka »

Ostatnio dużo się słyszy o dobroczynnych właściwościach dla skóry oleju z wiesiołka. Zastanawiam się, czy to efekt działań marketingowych czy prawdziwe odkrycie. Stosowałyście wiesiołek w kosmetykach lub innej formie? Z jakim efektem?
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Re: wiesiołek

Post autor: Chilli »

Ja uważam, że kosmetyczne odkrycie :P sama w domu mam kilka kosmetyków z wiesiołkiem i jestem zachwycona.
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Post autor: milla77 »

Odkryłam wiesiołek jakiś czas temu i zakochałam się w kosmetykach z tym składnikiem, na co dzień używam kremów oeparol właśnie z wiesiołkiem i super mi się sprawdzają, mam serię nawilżającą :)
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Post autor: Chilli »

Czyli Hydrosense? Z tej serii zakochana od jakiegoś czasu w jedwabiu do ciała jestem.
Awatar użytkownika
Diabliczka1980
Miła Kobietka

Post autor: Diabliczka1980 »

Wiesiołek
Lecznicze właściwościowi wiesiołka znane są od bardzo dawna. Rany szybciej się goiły, gdzie przykładano do nich jego roztarte liście.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Brałam wiesiołek w ciąży, położna mi poleciła na uelastycznienie skóry. Ale przy okazji zauważyłam, że znacznie poprawiły mi się włosy i paznokcie :) Wiem też, że podczas starań o dziecko sporo kobiet go bierze na poprawę śluzu i ogólną gospodarkę hormonalną. O ile się nie mylę to wiesiołek jest też naturalnym źródłem kwasów omega 3 i 6.
jlammi
Miła Kobietka

Post autor: jlammi »

To znaczy wiesiołek nie jest niczym nowym, to roślina znana od lat, natomiast od niedawna wykorzystywana. Ja stosuję krem gal z olejem z wiesiołka i nagieta i bardzo mi pomaga na suchą skórę, tak więc u mnie efekt jest widoczny gołym okiem
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Chilli pisze:Czyli Hydrosense? Z tej serii zakochana od jakiegoś czasu w jedwabiu do ciała jestem.
Mają jedwab?? :) To muszę koniecznie sobie kupić! Przed zimą będzie jak znalazł, bo mi w zimie strasznie się skóra wysusza
Flower27
Miła Kobietka

Post autor: Flower27 »

Też używam jedwab do ciała z oeparolu. Fajna konsystencja i nie klei się po nim skóra jak po innych balsamach.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Ja podobnie,z tym że innej firmy i póki co jestem zadowolona z efektów działania. Co do wiesiołka,to faktycznie jego właściwości były znane od dawna,ale chyba w ostatnim czasie wraz z popularnością kosmetyków naturalnych,to zyskał on na większej uwadze.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Na zimę kupiłam masło do ciała z wiesiołkiem, wolę jednak stosować tłustsze kremy zimą, a lekkie latem.
Awatar użytkownika
IngaFromNature
Jestem tu nowa :)

Post autor: IngaFromNature »

Ja polecam olej z wiesiołka mi pomógł na wygląd skóry, włosów i paznokci.
Mój ulubiony sklep z naturalnymi kosmetykami
http://www.naturalne-piekno.pl/
Flower27
Miła Kobietka

Post autor: Flower27 »

Oepaeol ma takie kapsułki, z których wyciska się olejek. Super działa na skórę, ale kumpela uzywa też do włosów jako odżywkę.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

Ogólnie wiesiołek dobrze działa na skórę, na cerę. Sama stosuje kremy i balsamy i widzę dużą poprawę. Można dodatkowo łykać suplementy z tym olejem, taka kuracja poprawiła stan moich włosów. Tylko wiadomo, że trzeba to stosować codziennie.
Awatar użytkownika
milla77
Fajna Kobietka

Właśnie słyszałam o tych kapsułkach, ciekawe jak na włosy działają :)
ODPOWIEDZ