Wasze kosmetyki godne polecenia
-
netka_kamila
Re: Wasze kosmetyki godne polecenia
Kocham kosmetyki naturalne, jestem fankom Mydlarni u Franciszka! Ubóstwiam masło shea i oleje
Mogę polecić każdemu 
Ja uwielbiam kosmetyki avon bo są dobrej jakości i tanie. A najbardziej perfumy, tusz i balsamy. Zawsze nowości przeglądam na blogu http://www.avonline.pl/ i z każdego katalogu coś zamawiam. Na pewno z nowości kupię zapach dla kobiet INFINITE SEDUCTION jestem bardzo ciekawa czy jest tak dobry jak o nim piszą.
-
angelika_991
- Jestem tu nowa :)
Cześć 
Jestem konsultantką Avon i Oriflame
W razie jakichkolwiek pytań (zamawianie, katalogi, kosmetyki itp) można pytać gg 5881975
Gdyby ktoś chciał coś zamówić (Piekary Śląskie, Bytom i okolice) to również zapraszam
W każdym katalogu Oriflame dla wszystkich gwarantuję -13% na WSZYSTKO, a w Avon -10% na wszystkie wody toaletowe
zapraszam
Jestem konsultantką Avon i Oriflame
W razie jakichkolwiek pytań (zamawianie, katalogi, kosmetyki itp) można pytać gg 5881975
Gdyby ktoś chciał coś zamówić (Piekary Śląskie, Bytom i okolice) to również zapraszam
W każdym katalogu Oriflame dla wszystkich gwarantuję -13% na WSZYSTKO, a w Avon -10% na wszystkie wody toaletowe
zapraszam
Ja natomiast nie lubię kosmetyków z avonu mnie po prostu nie pasują ! polecam jedwabną kurację do włosów firmy Marion- włosy są miękkie, błyszczące, sypkie -takie zdrowe 
Moje ulubione kosmetyki to te firmy Palmer's. Uwielbiam balsamy tej firmy( do ust i ciała). Mają cudowny zapach, bardzo fajnie się wchłaniają( nie zostawiają tłustej warstwy), skóra staje się naprawdę gładka i nawilżona(odżywiona). Wypróbowałam już bardzo dużo balsamów, szczególnie nawilżających,
ale Palmer's to dla mnie numer 1!
wyszczuplająca glinka GUAM jest mega efektywna jeśli chodzi o zwalczanie cellulitu, wygładzenie i wyszczuplanie:) a że teraz dostępna również na www.ciao.pl nie trzeba już biegać po salonach kosmetycznych i przepłacać:)
A ja polecam polecam zestaw do włosów (szampon + odżywka lub maska) Kerastase Bain Satin, dostępne w salonach fryzjerkich. Regenerują, wzbogacają i nawilżają zniszczone farbowaniem, prostowaniem i suszeniem włosy. Niestety produkt jest dość drogi (ok 300zł) ale godny polecenia i wart uwagi.
podobają się Wam elewacje drewniane?
jestem wstrząśnięta tym co piszesz.....jako fanka kosmetyków naturalnych....???aura pisze:ja jako fanka kosmetyków naturalnych bardzo lubię kosmetyki Merino, szczególnie te nawilżające z lanoliną, są świetne nawet dla osób, które mają problemy skórne, także warto ich używać zamiast tych bardziej znanych marek pełnych chemicznych składników
Lanolina nie może Cię nawilżyć jest to tłuszcz pozyskiwany z wełny owczej - jeden z największych alergenów. Weszłam na stronę tej firmy i wzięłam pierwszy lepszy krem pod analizę: krem przeciwzmarszczkowy z wyciągiem z placenty .
Oto jego skład INCI : WATER(AQUA), PARAFFIN LIQUIDUM, CETEARYL ALCOHOL, BEESWAX(CERA ALBA), STEARIC ACID, POLYSORBATE 60, PLACENTA PROTEINS, ACETATE & ACETYLATED LANOLIN ALCOHOL, ASCORBIC ACID (VITAMIN B5), BUXUS CHINESIS (JOJOBA) OIL, ALOE VERA, SODIUM BORATE, DIMETHICONE, Di-Sodium EDTA, METHYL PARABEN, PROPYL PARABEN, DIAZOLIDINYL UREA, CETEARETH -20, 2-BROMO-2-NITROPANE-1,3DIOL PROPOLIS EXTRACT, PARFUM
W wysokiej koncentracji bo na drugiej pozycji jest olej mineralny / parafinowy, który nie przenika w głąb skóry, zatyka pory, skóra nie oddycha, komedogenny -niezalecany. Poza tym są tam parabeny!!!
Parabeny są szeroko rozpowszechnionymi środkami konserwującymi stosowanymi w tysiącach róznych produktów kosmetycznych, żywnościowych i farmakologicznych. Ostatnie badania naukowe wykazały, iż parabeny są środkami toksycznymi zatruwajacymi organizm. Człowiek regularnie bombardowany jest małymi dawkami parabenów w przeciągu całego życia i dawki te kumulują się, objawiając się w końcu w postaci choroby. Studia naukowe (badanie chromatograficzne) udowodniły, iż parabeny mają szczególną zdolność kumulowania sie w piersi ludzkiej. Dalsze intensywne badania (metoda chromatografii ) wsród 20 osób z rakiem piersi potwierdziły obecność parabenów w badanej części ciała. Wsród tych 20 chorych na raka piersi stwierdzono koncentrację parabenów: 20.6 ± 4.2 ng g-1 na tkankę. Spośród parabenów o najwyższym stopniu zagrożenia (wartość niepokojąca: 12.8 ± 2.2 ng g-1 na tkankę) 62% z nich zostało już naukowo potwierdzonych. Studia te dowiodły również, iż parabeny można znaleźć nie tylko w piersi mającej objawy chorobowe raka, lecz również w innych zdrowych częściach ciała
Copyright © 2004 John Wiley & Sons, Ltd.
Received: 23 June 2003; Revised: 7 October 2003;
Accepted: 8 October 2003, Digital Object Identifier (DOI) 10.1002/jat.958 About DOI (www3.interscience.wiley.com/doiinfo.html)
jak taki krem może Cię nawilżyć ???? Już skład mówi o tym,że jest to technicznie niemożliwe.
pozdrawiam
jest OK! Polecam również kosmetyki niemieckiej firmy dr baumann o składzie sebum ludzkiej skóry: www.dr-baumann.plnetka_kamila pisze:Kocham kosmetyki naturalne, jestem fankom Mydlarni u Franciszka! Ubóstwiam masło shea i olejeMogę polecić każdemu
Moje ulubione kosmetyki, których używam na co dzień, to korektor miss sporty: świetny efekt za niewielkie pieniądze, tusz clinique: jako jedyny mnie nie uczula, a do kąpieli pachnące mydła z gąbką Fionna.
Olejek kokosowy do włosów
-
a_gatka
Ostatnie odkrycie - masełko migdałowe Body SHop ^^
-
dziewczyna23
- Miła Kobietka
ja ostantio odkryłam linie Dove z olejkami.... Dove Nourisching Oil Care Shampoo jest genialny... włosy dużo bardziej odżywione, pełne blasku... w sam raz na wiosnę 
-
anusia3188
hej:)
Moje kosmetyki godne polecenia to podkład mineralny Giordani z Oriflame jest świetny - nie daje poczucia maski, następnie bardzo świetny jest balsam z serii Milk & Honey Oriflame <- dokładnie miodzio;)
a Wy co myślicie o kosmetykach ORIFLAME??:)
Moje kosmetyki godne polecenia to podkład mineralny Giordani z Oriflame jest świetny - nie daje poczucia maski, następnie bardzo świetny jest balsam z serii Milk & Honey Oriflame <- dokładnie miodzio;)
a Wy co myślicie o kosmetykach ORIFLAME??:)
Ja też uważam że naturalne kosmetyki tylko wchodzą w rachubę .wyjątkiem są perfumy Euforia
Generalnie bardzo sobie chwalę ostatnio krem relastan 45 , skóra wysuszona po zimie szybko staje się sprężysta i jędrna .Po 2 tygodniach stosowania wygląda młodziej - hura !
-
szalona sroczka
ja polecam
podkład estee lauder double wear
eliksir piękności syoss z olejkiem absolutnym
Dramatically Different Moisturizing Gel - matujący krem do twarzy
zapraszam : http://szalona-sroczka.blogspot.com/
rozpędzam się
podkład estee lauder double wear
eliksir piękności syoss z olejkiem absolutnym
Dramatically Different Moisturizing Gel - matujący krem do twarzy
zapraszam : http://szalona-sroczka.blogspot.com/
rozpędzam się
Rozkręcam się na blogu
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie
http://szalona-sroczka.blogspot.com/
Zapraszam, może coś znajdziecie ciekawego dla siebie
-
monikawo08
Chciałabym was zaprosić na Bezpłatne Internetowe Szkolenie pt. "Pielęgnacja Twarzy po Zimie."
12 Marca (wtorek) o godz 20:30-21:10
Jeżeli chcecie się nauczyć paru zasad jak dbać o cerę to POLECAM. Aby wziąć udział w szkoleniu wystarczy, że macie dostęp do internetu.
Chętne osoby proszę o kontakt mailowy: [email protected]
bądź telefoniczny: 799035186
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które nie należą do klubu Oriflame.
Zapoznaj się też z zaproszeniem:

12 Marca (wtorek) o godz 20:30-21:10
Jeżeli chcecie się nauczyć paru zasad jak dbać o cerę to POLECAM. Aby wziąć udział w szkoleniu wystarczy, że macie dostęp do internetu.
Chętne osoby proszę o kontakt mailowy: [email protected]
bądź telefoniczny: 799035186
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które nie należą do klubu Oriflame.
Zapoznaj się też z zaproszeniem:

Złote maski, które mogę polecić to Elizabeth Kessler. Jako jedyne pokazały efekt i tylko z tych jestem zadowolona. Po wielu poszukiwaniach, testowaniach moge stwierdzić, że po nich faktycznie skóra jest odżywiona, napięta i gładka. Inne, których używałam nie przynosiły jakiekolwiek efektu i uczucia ładniejszej cery.
U mnie No.1 są dermokosmetyki Decubal. To zależy też czy ktoś szuka takich które ładnie pachną, czy takich które na prawdę pomagają. Mam strasznie suchą skórę, po każdym kontakcie z wodą musiałam się kremować, a jak korzystam z olejku do kąpieli i balsamu intensywnie nawilżającego Decubala to zupełnie inny komfort. Ostatnio ruszyła nawet ankieta na funepagu na facebooku i było do rozdania sporo zestawów na wyporóbowanie, ponoć rozeszły się raz dwa!Może jeszcze kiedyś będzie okazja:) Polecam!
Z tymi maskami Elizabeth Kessler to faktycznie fantastyczna sprawa. Są na każdą kieszeń i można spróbować, czy na danej skórze przynosi pożądane efekty.
-
helenka814
- Miła Kobietka
kredka do oczu z gąbeczką do rozcierania avon.
tusz do rzes maybelline volum express.
u mnie nie zastąpione.

tusz do rzes maybelline volum express.
u mnie nie zastąpione.
Dla mnie numerem jeden wśród kosmetyków jest krem do rąk z masłem shea firmy L'occitane. Wcześniej miałam złe doświadczenie z kosmetykami wzbogaconymi w masło shea, ale ten krem jest po prostu niezawodny. Długo nie mogłam uporać się z suchymi dłońmi, a ten krem to jednym słowem niebo dla dłoni. Od pierwszego użycia praktycznie nie rozstaję się z nim 
ja sobie nie wyobrażam życia bez naturalnego kremu do twarzy Verima Sensitive, kupują go tylko w minejo, bo z tego co się orientuję to jedyny dystrybutor tej wysokiej jakości kremów w naszym kraju, a co do samego kremu to powiem Wam, że to po prostu rewelacja! moja skóra jest delikatna i zdrowsza, w dodatku krem jest wykonany z produktów naturalnych więc nie podrażnia, nie uczula i nie ściąga skóry
Ostatnio zmieniony pt lis 29, 2013 4:35 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam.
Powód: Spam.
Ja z pełnym przekonaniem mogę polecić krem do rąk firmy L'Occitane. Bardzo nie lubię pracować w rękawiczkach więc same możecie sobie wyobrazić jak wyglądają moje ręce poszorowaniu łazienki detergentami. Odkąd wypróbowałam krem z wyciągiem SHEA to tak jakbym w rękawiczkach pracowałam.
-
blue grape
Ja z przykrością stwierdzam, że nie stać mnie póki co na kremy z wyższej półki i kosmetyki takie jakie bym chciała. Poza tym czytałam też mnóstwo artykułów i opinii, że cera czasem potrzebuje odpocząć nawet od specyfików i wystarczy jej sama woda, no może z jakimś żelem do mycia czy samym mydłem dla dzieci, i wiem to też z doświadczenia, że po zwykłym toniku do twarzy wyskakiwały mi niechciane rzeczy. I tak używam właśnie najwyżej kremu bambino, zwykłego ziołowego szamponu i dezodorantu. ;I nie narzekam, ale samo to poczucie, że się ma świetne kosmetyki... Nawet się nie maluję, jakoś nie umiem chodzić z tym pakunkiem pudru na twarzy, choćby w małych ilościach. Czasem żeby ujednolicić kolor skóry wsmaruję trochę jakiegoś podkładu, ale mało no albo dwa razy przypędzelkuję jakimś pudrem. Oczywiście używam też pomadki ochronnej.
O zimnej wodzie sama słyszałam
aczkolwiek co jakiś czas używam zwykłej nivea soft do twarzy
wg mnie rewelacyjnie nawilża 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...