Wąsik nad górną wargą...

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
lola221
Jestem tu nowa :)

Wąsik nad górną wargą...

Post autor: lola221 »

Witam wszystkich. Mam pewien problem. Chciałabym się spytać czy można jakoś ukryć pod makijażem wąsik? Mam 16 lat, w styczniu idę na studniówkę mojego chłopaka i nie chcę by jego znajomi zobaczyli, że mam wąsik nad górną wargą... Jeżeli nie da się ukryć to poproszę o inne rady... Z góry dziękuję.
Qxxina
Miła Kobietka

Re: Wąsik nad górną wargą...

Post autor: Qxxina »

Możesz niepotrzebne owłosienie wydepilować.
ladyD22
Fajna Kobietka

Post autor: ladyD22 »

Hej :) rowniez mam wasik nad gorna warga ale tak bardziej na boku. powiem ci ze ja go maskuje pod makijarzem nie jest ciemny tylko lekko jasny tak ze ne mam z tym problemu. co do depilacji hmmm musisz sie zastanowic bo pozniej wasik bedzie rosl grubszy i ciemniejszy :D ja nakladam baze pod makijarz potem fluid delikatnie muskam twarz puderkiem i wasik jest mniej widoczny :D
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Moja znajoma regularnie usuwa wąsa plasterkami do depilacji twarzy chyba z joanny i jest zadowolona z efektów....
Kimma

Post autor: Kimma »

Moim zdaniem z domowych sposobów pozostaje depilacja,albo wizyta u kosmetyczki.Ona na pewno coś zaradzi.:)
wizazpaznokcie.pl

Post autor: wizazpaznokcie.pl »

Witam,
zapraszam do salonu na Kasprowicza 62. Tam szybko i bezboleśnie usunę wąsik.
adres mojej strony wizazpaznokcie.pl
Barbara Karol
Miła Kobietka

Post autor: Barbara Karol »

lola221 pisze:Witam wszystkich. Mam pewien problem. Chciałabym się spytać czy można jakoś ukryć pod makijażem wąsik? Mam 16 lat, w styczniu idę na studniówkę mojego chłopaka i nie chcę by jego znajomi zobaczyli, że mam wąsik nad górną wargą... Jeżeli nie da się ukryć to poproszę o inne rady... Z góry dziękuję.
Zgłoś się do kosmetyczki, ona ze wszystkim sobie poradzi. Poza tym warto by było, abyś przed studniówka zadbała o włosy. Piękne włosy odciągną uwagę od ewentualnych mankamentów na twarzy. Ja stosuje świetne kosmetyki ze sklepu fryzjerskiego.
Klara

Post autor: Klara »

jest ciekawa staro-hinduska metoda usuwania owlosienia metodą nitkowania, z powodzeniem w moment usuwa wąsik ale i inne miejsca, gdzie pojawiają się niechciane włoski (twarz, ręce). Polecam Wam usunięcie wąsika właśnie ta metodą:) Robiłam kurs nitkowania, i jestem zwolenniczką tej techniki.
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

najlepiej moim zdaniem wydepilować woskiem...w każdym salonie kosmetycznym taka usługę wykonają za max 20 zł...włoski co prawda będą odrastać, ale będą słabsze i mniej widoczne, a po kilku takich zabiegach praktycznie przestaną się rzucać w oczy ;)
jadwinia
Miła Kobietka

Post autor: jadwinia »

To może dla pewności i dłuższego efektu wykonać depilację, która jest trwalsza, np za pomocą laserów ?? :) Zabieg jest troszkę droższy niż wosk, ale efekt widoczny dłużej, więc samopoczucie i komfort psychiczny jest lepszy ;) Studio Laser profesjonalnie się tym zajmuje, posiada bowiem najlepsze technologicznie lasery ;)
ODPOWIEDZ