Warto robić zdjęcia na ślubie?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
Arowana14

Warto robić zdjęcia na ślubie?

Post autor: Arowana14 »

Drogie Panie powiedzcie co o tym sądzicie. Nie szkoda pieniędzy? W końcu koszta ślubu, wesela są i tak ogromne!
sun979

Re: Warto robić zdjęcia na ślubie?

Post autor: sun979 »

Jestem w fazie podejmowania również podobnych decyzji! ;) Także zależy mi, aby nie wydać za dużo pieniędzy na wesele. Ja myślę, że jednak fotograf, oprócz dobrego zespołu to podstawa. To jest jeden raz w życiu i pamiątka na całe życie. Moim zdaniem np. można zrezygnować z kamerzysty... ;)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Ja też uważam że zdjęcia to super pamiątka. Jak trafi się na profesjonalistę to potem dech w piersiach zapiera jak ogląda się takie perełki fotograficzne i pamiątka na całe życie.... Można zrezygnować z wielu innych zbędnych ozdobników typu limuzyny i inne pierdoły... ogólnie przerażają mnie ludzie, którzy zapożyczają się w bankach , robią imprezę na kilkaset osób, jakieś wymyślne udziwnienia... ale każdy ma inne podejście.
karolka1
Miła Kobietka

Post autor: karolka1 »

Uważam że warto zainwestować w zdjęcia.
Ale nalezy uważac na wszelkie dziwne oferty fotografów
my jestesmy niedawno po slubie i mielismy duze problemy bo musieliśmy bardzo szybko znaleźć
nowego fotografa i dopiero z polecenia znajomych drugi raz podjęliśmy decyzje
Pani Małgosia z Warszawy mile nas zaskoczyła niesamowicie kontaktowa osoba
cała sprawa z poprzednim fotografem amatorem sie dobrze skończyła
ale uczulam żeby uważac na takich naciągaczy.
A Małgosię będe polecać teraz każdemu z warszawy i Radomia bo robi niesamowite fotki
i na pewno są one pamiątką na całe życie..............

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
dobrowa
Jestem tu nowa :)

Post autor: dobrowa »

Nie ma piękniejszej pamiątki jak zdjęcia ze ślubu, to jedna z tych rzeczy, która jest na ślubie obowiązkowa!
autobus do Anglii
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Post autor: ona-3-slask »

sorki ale dla mnie to glupie pytanie bo jak to mozna nie robic zdjec z tegodnia
jak sie bierze slub robi wesele to i chce sie iec pamiatke

ja lubie wracac do tych chwil
czuąłm sie wyjatkowo,zawsze marzyłąm o tym dniu
mielismy zdjecia i w zakł.fotogr i w plenerze
i załowałabym gdybym nie miała takiej pamiatki
mamy tez zdj na kompie i film
dzo

Post autor: dzo »

Arowana14 pisze:Drogie Panie powiedzcie co o tym sądzicie. Nie szkoda pieniędzy? W końcu koszta ślubu, wesela są i tak ogromne!
durne pytanie...

Ludzie robią fotografie na zwykłych imprezach, jak rodzą się dzieci, jak są święta i jeszcze przy ogromie innych okazji

A Ty pytasz czy przy ślubie nie szkoda pieniędzy ? :lol:
Awatar użytkownika
charakterna

Post autor: charakterna »

A nie chciałabyś kiedyś pokazywać dzieciom , wnukom swój wyjątkowy dzień ? Dziwne będzie , jeżeli nie będzie na ślubie fotografa.
A.
mstuv

Post autor: mstuv »

Moim zdanie WARTO WARTO I JESZCZE RAZ WARTO ! Nie chciałabyś mieć pamiątki z najważniejszego dnia w swoim życiu? :) :roll:
Madziulka

Post autor: Madziulka »

Uważam, że zdjęcia ze ślubu to pamiątka na całe życie i powinno się utrwalić te piękne chwile i później za XXXX lat móc sobie powspominać chwile gdy braliśmy ślub, dlatego warto mieć fotografa na ślubie:-)
Obrazek

Obrazek
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

koniecznie! my mamy zarowno foto jak i kamere. na pamiatki nie warto zalowac kasy :)
karski1
Miła Kobietka

Post autor: karski1 »

No wiesz, jeśli zamiast profesjonalnego fotografa i kamerzysty wolisz aby kolega biegał z cyfrówką to wiesz...

Fotograf to wydatek kilku tys. zł. My korzystaliśmy z usług i w sumie jesteśmy zadowoleni bo zdjęcia są naprawdę rewelacyjnej jakości. Fajnie tak teraz popatrzeć na nasze wspólne zdjęcia ślubne stojące na komodzie.

Nawet się nie zastanawiaj, bo pewnie, że warto robić zdjęcia!
Ostatnio zmieniony pt lis 15, 2013 12:28 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować.
Awatar użytkownika
angela44

Post autor: angela44 »

pewnie ze warto, to najlepsza pamiatka, zawsze jest co wspominac ;)
Profesjonalne siatki zgrzewane!
Pear
Miła Kobietka

Post autor: Pear »

Powiem Wam ze my fotografa na sali nie mielismy tylko w studio tez wlasnie ze wzgledow finansowych, ale kazdy na stole mial aparat jednorazowy I kazdy z gosci robil zdjecia osobiscie. Wyszlo to swietnie, goscie robili zdjecia miedzy soba,kazdy chcial jak najwiecej uchwycic I jak najlepiej, takie jakich ani my ani fotograf by nie wylapal. Na wiele zdjec otwieralismy szeroko oczy I umieralismy ze smiechu! A koniec koncow zdjecia ze studio byly takie sobie, a zdjecia jakie robil kuzyn w plenerze wyszly bajkowo!
Ernesta

Post autor: Ernesta »

zawsze warto utrwalać to,co piękne.
szybka-gotowka.net.pl
karski1
Miła Kobietka

wiesz, niby masz rację, ale zdjęcia z cyfrówki nigdy nie będą takie piękne i profesjonalne, jak to uczyni profesjonalny fotograf. My skorzystaliśmy, jak wspomniałem w poprzednim poście z bardzo dobrej agencji fotograficznej i te zdjęcia naprawdę wyglądają prześlicznie. Mamy zdjęcia ze wszystkiego: błogosławieństwo, ślub w kościele, życzenia gości, wesele no i sesja plenerowa :)
Akinomka

Post autor: Akinomka »

Zgadzam się z moimi poprzedniczkami. Fotografa warto mieć na ślubie. Co prawda ja jeszcze nie miałam własnego ślubu, ale pracuję w tej branży (ale nie jako fotograf;). I wiem, ze to będzie pamiątka na lata.
Warto poświęcić trochę czasu na znalezienie fajnego portfolio i to wcale nie musi być super drogie. Wielu jest fotografów, którzy dopiero wchodzą na rynek i mają super fotki ale nie mogą sie przebić przez te tłumy innych. Dlatego ich cena będzie niższa.

Spotkałam się też z wieloma osobami, które zaczynają w fotografii i za darmo przyjdą na ślub i zrbią nam zdjęcia, w zamian za to, że potem te zdjecia mogą wykorzystać do swojego portfolio.

Jak ktoś liczy się z kasą to można pokombinować i poszukać. Może się to opłacić :)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tez uwazam ze zdjecia to miec warto w swych pamiatkach . Bo do nich zawsze mozna wrocic ogladajac i wspominajac . Jestem zwolennikiem fotografii
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Jeśli już szukać gdzieś ślubnych oszczędności, to prędzej w kamerzyście, bo film obejrzy się raz, a później płyta leży na półce i się kurzy ;-) natomiast zdjęcia są jedyną trwałą pamiątką z tego dnia, sposobem na zatrzymanie wspomnień i uważam, że akurat w tym przypadku nie ma co żałować pieniążków :)
elzbieta45
Kobietka Expert

tez tak mysle na zdjeciach utrwalone chwile do ktorych z checia sie wraca . Ja za filmem na płycie nie jestem . Wole foto
karski1
Miła Kobietka

Babeczkowa_ewa pisze:Jeśli już szukać gdzieś ślubnych oszczędności, to prędzej w kamerzyście, bo film obejrzy się raz, a później płyta leży na półce i się kurzy ;-) natomiast zdjęcia są jedyną trwałą pamiątką z tego dnia, sposobem na zatrzymanie wspomnień i uważam, że akurat w tym przypadku nie ma co żałować pieniążków :)
My również zrezygnowaliśmy z kamerzysty. Firma która robiła nam zdjęcia - fotografnaslub.org dostarczyła nam łącznie prawie 600 zdjęć które zdecydowanie wystarczają i zastępują film.

Mamy 4 potężne albumy i ogląda się je o wiele lepiej niż film :)
elzbieta45
Kobietka Expert

ja tez lubie zdjecia ogladac anizeli filmy
natalia11kck

Post autor: natalia11kck »

Moim zdaniem zarówno film z wesela jak i zdjęcia to świetna pamiątka, z której po latach można naprawdę mieć świetny ubaw, a także wspomnienia ;)
tomk1

Post autor: tomk1 »

Pewnie że warto to pamiątka na całe życie:)
Piękne suknie ślubne z najlepszych salonów.
frys1

Post autor: frys1 »

NIe szkoda to przecież jedyny taki dzień w życiu
Ciekawie zredagowaneZawiadomienia ślubne idealne dla młodych
ODPOWIEDZ