Jeżeli kogoś zainteresuje Krym to polecam poczytać sobie trochę o nim na stronie o Ukrainie. Warto jest zaopatrzyć się przed wyjazdem w kilka informacji turystycznych bo to jednak inna kultura.
Wakacje
-
Amaretto
Re: Wakacje
Ja w tym roku wakacje spędziłam nad morzem czarnym w Odessie. Stawiam przede wszystkim nad odpoczynek w spokojnym miejscu. Znudziły nam się z mężem tradycyjne wypady do Chorwacji czy Hiszpanii więc postanowiliśmy tym razem wybrać się na wschód
. Pogoda dopisała, praktycznie cały czas było bardzo ciepło i świeciło słońce. Odessa to bardzo ładne miasto, z dużą ilością zabytków, różnych starych cerkwii
Jednocześnie szalałam po sklepach a wieczorem chodziliśmy do klubów (których jest tam całkiem sporo). Ceny niewielkie - wydaliśmy o wiele mniej niż w kurortach zachodnich.
Jeżeli kogoś zainteresuje Krym to polecam poczytać sobie trochę o nim na stronie o Ukrainie. Warto jest zaopatrzyć się przed wyjazdem w kilka informacji turystycznych bo to jednak inna kultura.
Dziewczyny a ja planuje wypad zimowy , zastanawiałam sie nad ofertą itaki ale nigdy nidzie nie byłam więc nie wiem czy są godni zaufania. cene mają fajna
-
weronik_rt
- Jestem tu nowa :)
Byłam niedawno na krótkich wakacjach z Itaka, skomentuje to następjąco: Cena fajna niedroga, oferta ciekawa, a wspomnienia Niezapomniane i bezcenne! 

Wybraliśmy się do czeskiej Pragi,wiele o niej słyszałam,więc postanowiłam sprawdzic czy faktycznie jest taka piękna.Potwierdzam jest wspaniała,mosty,starówka,kamieniczki,małe restauracyjki,to wszystko sprawia ,że czujemy się tam cudownie.
Ja bym chciał kiedyś zwiedzić Indie, a przede wszystkim zwiedzić tadź mahal. To jest moje wielkie marzenie i mam nadzieję, że kiedyś je zrealizuję 
-----------------
mikrodermabrazja gdańsk
-----------------
mikrodermabrazja gdańsk
Ciekawa sprawa tylko niestety bardzo droga. A też chciałabym bardzo Indie zobaczyć...
Ja z czystym sumieniem:) polecam wakacje w Bieszczadach, ten klimat, te widoki to powietrze jest tam świetnie jeżdżę tam prawie co roku.
-
marzenka29
- Jestem tu nowa :)
Ja byłam w Sopocie. Genialne miejsce. Warto zobaczyć np http://www.e-wczasy.pl/apartamenty,3539. Blisko morza, dobra cena... Świetne wspomnienia.
-
Tusia
Tanie wakacje można do 3ciego stycznia w Itace zabukować - właśnie na lato. Dają 35 % zniżki.
Z doświadczenia wiem że najtaniej wychodzi jak samemu sobie organizujemy. Tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać
last minute 2013
Plan na kiedyś - Islandia (najpierw trzeba sporo funduszy uzbierać ehh), a bliższe realizacji: Krym:D
A moim marzeniem jest odwiedzić Japonię i zobaczyć te wszystkie nowiki techniczne i technologiczne, w których posiadaniu są Japończycy 
szafa przesuwana
A mi się spodobało Sarbinowo niedaleko Koszalina, zwłaszcza jak zobaczyłam taki wirtualny spacer. Fajnie widać promenadę gdzie można sobie spacerowac wzdłuż plaży, jak widzę duzo jeszcze jest do zwiedzania nad polskim morzem, jakby ktoś chciał zobaczyć to http://www.wirtualne-sarbinowo.pl/
A ja polecam Paryż! Niezależnie od pory roku i ilości dni jakie macie na zwiedzanie
Ściągę z miejsc, które warto odwiedzić znalazłam na bardzo pozytywnej kobiecej stronie: http://projektpozytywka.pl/sur-le-momen ... i-alfabet/
Mimo wszystko ja jednak wole polskie morze, jeżdż z dziećmi od lat i jestem zadowolona. Wiadomo są mankamenty ale nie ma co narzekać
nad morzem na pewno znajdzie sie fajne miejsce ale nie amsz gwarancji na dobra pogode. ja chćę wykorzystac swoj czas i teraz pojechac na jakis imprezowy wyjazd1 juz kilka razy jexżalm sama ze znajomymi ale teraz mam ochotę żeby kogos nowego poznac.
-
gohusia
a co to takiego? biuro BUT kojarzę dość pozytywnie ale o tym chyba nie słyszałam.mery pisze:A propos wakacji, wyjeżdżałyście kiedyś na "party zone" z BUT-em? jak oceniacie?
Z tego co wyczytałam(jakbym się myliła to poprawcie) to jest to wyjazd typowo imprezowy, na którym co dzień gdzieś się bawisz i nie musisz wstawać o 8rano na śniadanie. Taki typowy wyjazd dla nastolatków, czas na odpoczynek a potem na imprezę 
Tak, ledwo co się zima zaczęła, a ja już nie mogę się doczekać wakacji. W tym roku planuję jak zwykle urlop nad polskim morzem, ale w wymiarze dwutygodniowym
Mam nadzieję, że wypali. Swoją drogą dziewczyny napiszcie jak wyszukujecie oferty noclegów? Ja sama i grono moich znajomych często korzystamy z portalu topnocleg.pl Póki co ani razu nas nie oszukano. A wy poszukujecie najpierw w internecie noclegów czy jedziecie w ciemno i szukacie na miejscu kwatery?
ja szukam noclegów na gruponie itp 2/3 miesiące przed wakacjami. Ja w te wakacje planuje wyjechać na tydzień do Włoch wraz z narzeczonym.
Najlepsze Kosmetyki Naturalne
Nie ufam gruponowi;( dużo moich znajomych zostało oszukanych przez niego.
A co do wakacji, to taaak! myślę już o nich, bo to mnie rozgrzewa w te zimowe dni
Taka myśl o wyjeździe, imprezach. Dlatego też myślę o tym wyjeździe party zone.
A co do wakacji, to taaak! myślę już o nich, bo to mnie rozgrzewa w te zimowe dni
Taka myśl o wyjeździe, imprezach. Dlatego też myślę o tym wyjeździe party zone.
my od pięciu lat jeździmy na wczasy z eurocampem zawsze po 26 sierpnia
i tak 30/08/2013 do 14/09/2013 zapłaciliśmy za 4 dorosłe i 3 dzieci w mobilhome 1419 zł. za noclegi ,dojazd zawsze własny a wyżywienie pół na pół,
z doświadczenia mogę polecić WE WŁOSZECH -PRA DELLE TORRI , UNION LIDO
z wrocławia ok. 1050 km. jechaliśmy w nocy 9.5 godz.
w chorwacji LANTERNACAMP 960 KM 8 ,5 GODZ.
i tak 30/08/2013 do 14/09/2013 zapłaciliśmy za 4 dorosłe i 3 dzieci w mobilhome 1419 zł. za noclegi ,dojazd zawsze własny a wyżywienie pół na pół,
z doświadczenia mogę polecić WE WŁOSZECH -PRA DELLE TORRI , UNION LIDO
z wrocławia ok. 1050 km. jechaliśmy w nocy 9.5 godz.
w chorwacji LANTERNACAMP 960 KM 8 ,5 GODZ.
chciałam odpocząć od pracy mam roczniaka
-
Eleonorcia221
tak tak, trzeba myśleć o słoneczku, gdy za oknem taka wstrętna pogoda i zimno i mokro;/ kurde nie wiem sama co w tym roku w te wakacje wymyślimy, ale jak przed chwilą naoglądałam się tych apartamentów nad morzem na topnocleg.pl , to najchętniej już bym wsiadała w auto i śmigała w kierunku północnym;p tylko ta pogoda nie taka;/ ale jeszcze troszkę i będzie wiosna:)