Jeszcze nie mam dzieci może Wasze porady mi się przydadzą. W przyszłym roku wychodzę za mąż. Nie wiem czy może lepiej szybciej odchować dziecko, czy po korzystać z życia i po 3 latach np. dopiero mieć? Chciałam iść na studia zaoczne w przyszłym roku, więc chyba bym poczekała chociaż do tego 3 roku licencjatu...
W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...
-
sun979
W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...
Pytanie z tematu - W jakim wieku miałyście 1 dziecko?
Czujecie, że to był odpowiedni moment? Wasz dzidziuś był planowany, czy nie?
Jestem ciekawa Waszych odpowiedzi.
Jeszcze nie mam dzieci może Wasze porady mi się przydadzą. W przyszłym roku wychodzę za mąż. Nie wiem czy może lepiej szybciej odchować dziecko, czy po korzystać z życia i po 3 latach np. dopiero mieć? Chciałam iść na studia zaoczne w przyszłym roku, więc chyba bym poczekała chociaż do tego 3 roku licencjatu...
-
katarzynka
- Jestem tu nowa :)
Re: W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...
Moją pierwszą i jak dotąd jedyną córkę urodziłam kiedy miałam 26 lat byłam już po studiach i to był jak najbardziej odpowiedni moment.
Dziecko było planowane.
Miałam na studiach (zaocznych) koleżanki, które miały malutkie dzieci, sama kończyłam studia będąc już w ciąży i myślę że da się to wszystko pogodzić.
Z dzieckiem również możesz korzystać z życia czyli uprawiać sporty, podróżować, rozwijać się.
Każda para musi sama zdecydować kiedy jest odpowiedni moment na dziecko.
Dziecko było planowane.
Miałam na studiach (zaocznych) koleżanki, które miały malutkie dzieci, sama kończyłam studia będąc już w ciąży i myślę że da się to wszystko pogodzić.
Z dzieckiem również możesz korzystać z życia czyli uprawiać sporty, podróżować, rozwijać się.
Każda para musi sama zdecydować kiedy jest odpowiedni moment na dziecko.
Ja miałam 24 lata kiedy urodziłam synka.Myślę że to był odpowiedni moment 
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
Nie ma odpowiedniego wieku na dziecko, to indywidualna sprawa każdego... ja mam 31 lat, nie mam dzieci i nie żałuję tego, nie wyobrażam sobie mieć
nie to że nigdy ale nie jest to dla mnie priorytet... jak widzę koleżanki umęczone dziećmi, nie mające na nic czasu to jakoś nie brakuje mi potomstwa
ale każdy inaczej do tego podchodzi 
Ja mam 25 lat i póki co to też ie widzę siebie w roli matki,nie wiem czy kiedykolwiek będę chciała je mieć.Jak na razie nie mam do dzieci cierpliwości i na dłuższa metę mnie denerwują.Póki co to wole żyć sama dla siebie,robić co i kiedy chcę i nie czuć za nikogo tak wielkiej odpowiedzialności.Nad dzieckiem pomyślę koło 30 może 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
ja pierwsze irodziałm majac 20l
ale to byuło nieplanowane
syn ma uz 10lat ,momo wszystko fajnie
z ojcerm jego nie jestem i nawet dobrze
ale poznałam kogos 6l temu a od 5 jestem mezatka i mam jeszcze 2 corki 4l i niespełna 2l.
ale to byuło nieplanowane
syn ma uz 10lat ,momo wszystko fajnie
z ojcerm jego nie jestem i nawet dobrze
ale poznałam kogos 6l temu a od 5 jestem mezatka i mam jeszcze 2 corki 4l i niespełna 2l.
Córcię urodziłam 9 miesięcy po ślubie w wieku 26 lat:) Zdarzyłam wiec skonczyc studia i wyjsc za mąż. Teraz ma 32 lata i termin na 30 grudnia . Ale jak pisała poprzedniczka chyba nie wiek jest tu istotny tylko chęć posiadania dzieci i poswiecenie im całego życia .Sytuacja materialna tez musi byc stabilna bo dzieci to sudnie bez dna 
Ja mam 27 lat i właśnie spodziewam się dziecka. Termin mam na 10 luty i raz mam tak, że nie mogę się doczekać, a innym razem czuję się przerażona i mam pełno wątpliwości. To będzie moje pierwsze dzieciątko...
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
Gratuluje:)Hosenka pisze:Ja mam 27 lat i właśnie spodziewam się dziecka. Termin mam na 10 luty i raz mam tak, że nie mogę się doczekać, a innym razem czuję się przerażona i mam pełno wątpliwości. To będzie moje pierwsze dzieciątko...
dasz rade,bedzie Ok
10luty to ...nie tak daleko juz
a jak sie czujesz?
jak cos Cie martwi to pisz:)
ja 3x rodziłam
1x to wiadomo,piersza ciaza,piersze dziecko
duzo obaw...
czytałam gazety co i jak
przy 2.tez czytałam choc juz wiedziałam co i jak
ale miałam wieksza wprawe a przy 3 to ...ktos by powiedział "bułka z masłem" ale nie do konca
ja sie tylko obawiałam czy rozpoznam skurcze...bo sam porod -bol zanim sie urodzi(u mnie tak było)ale dałam rade i 3x naturalnie urodziłam
kazda ciaza,porod i samo dziecko to jest moze i tak samo ale kazde dziecko ma swoj temperament..ale przezycie najpiekniejsze:)
sorki,ze sie tak rozpisałam
chetnie odpowiem na jakies pytania:)
o ile jeszcze cos z okresu ciaży pamietam;)heh
pozdrawiam:)
Mamą Majeczki zostalam 1rok i 4miesiace temu
...w wieku 19 lat. Wiele z was pomysli ze to zbyt wczesnie ale to nie prawda jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie..majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekac..ok 30 lat pierwsze dziecko a potem mamy zaledwie 10 na planowanie kolejnych, bo po 40 to juz ciezko jest. sama po sobie wiem jak dobrze miec mlodych rodzicow, traktowac ich jak rodzicow i najlepszych przyjaciol moc o wszystkim rozmawiac to cos wspanialego...oczywiscie wiem ze jest wiele rodzin ktore latami sie staraja, wiec ich to nie dotyczy.
-
ona-3-slask
- Fajna Kobietka
Gratuluje a to -skipouje fragment-majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekacDoNka_92 pisze:Mamą Majeczki zostalam 1rok i 4miesiace temu...w wieku 19 lat. Wiele z was pomysli ze to zbyt wczesnie ale to nie prawda jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie..majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekac..ok 30 lat pierwsze dziecko a potem mamy zaledwie 10 na planowanie kolejnych, bo po 40 to juz ciezko jest. sama po sobie wiem jak dobrze miec mlodych rodzicow, traktowac ich jak rodzicow i najlepszych przyjaciol moc o wszystkim rozmawiac to cos wspanialego...oczywiscie wiem ze jest wiele rodzin ktore latami sie staraja, wiec ich to nie dotyczy.
masz całkowita racje
jesli dziewczyna zachodzi wczesnie w ciaże juz sie mowi ze puszczalska moze,ze wpdaka
rzadko kiedy ktos planuje tak wczesnie bycie rodzicem
ale jesli sie dziecko chce,oczekuje i kocha to mozna zrozumiec
ale nie jak zabija -aborcja czy zabojstwo po porodzie to ..straszne
czym to dziecko sobie zasłuzyło
ja to bym takie matki pozabijała ktore zabiły swoje dziecko
Ja pierwszego syna urodziłam jak mialam 21 nie był planowany ,pozmienial mi plany ale dzień jego porodu był najszczęśliwszym dniem w moim życiu teraz ma 9 lat i jestem z nigo bardzo dumna jest bardzo zdolnym chłopcem.Drugi synek był planowany od momentu porodu pierwszego jednak mi nie wyszło i teraz ma dopiero 2 latka i jest cudowny.Trzeci synek to kompletna wpadka ma Roczek mało go nie usunelam a teraz to moje serduszko. Nie wyobrażam sobie życia bez nich 
ja mam 22 lata, w przyszlym miesiacu wychodze za maz i wydaje mi sie ze jestem juz gotowa na dziecko:)
27, czyli nie za późno i nie za wcześnie. Myślę, że w sam raz. Mój mąż jest w moim wieku, więc oboje doczekaliśmy się potomstwa przed 30-tką
Takt jest muzyką duszy.
Nieistotne ile masz lat na macierzyństwo nie ma najlepszego terminu
Ja sie cieszę ze mam moje dzieci i choć mnie przerazala różnica wieku teraz uważam to za atut .Starszy mi czasami pomaga a maluszki maja swój wspólny świat super sie dogadają .
Napewno dasz radę i będziesz cudowna mama skoro już dzisiaj sie o to troszczysz
Ja sie cieszę ze mam moje dzieci i choć mnie przerazala różnica wieku teraz uważam to za atut .Starszy mi czasami pomaga a maluszki maja swój wspólny świat super sie dogadają .
Napewno dasz radę i będziesz cudowna mama skoro już dzisiaj sie o to troszczysz

-
kasia1993
Cześć dziewczyny !
Wiem, że to z innej beczki ale czemu miałybyście nie skorzystać jak ja.
Poniżej macie link do wygrania bonu o wartości 1000zł do Reserved ! Mi się pofarciło, co Wam szkodzi spróbować i poświęcić minutkę !
Pozdrowionka i życzę powodzenia !!!! ))))
Link: http://bemol.ebrokerpartner.pl/short/d5xn
Wiem, że to z innej beczki ale czemu miałybyście nie skorzystać jak ja.
Poniżej macie link do wygrania bonu o wartości 1000zł do Reserved ! Mi się pofarciło, co Wam szkodzi spróbować i poświęcić minutkę !
Pozdrowionka i życzę powodzenia !!!! ))))
Link: http://bemol.ebrokerpartner.pl/short/d5xn
Witajcie
ja urodziłam synka mając 20 lat, nie planowana ciąża. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego
Nie żałuje, że tak wcześnie zostałam mamą im szybciej tym lepiej 
Ja urodziłam prawie przed 30-stką:)
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja miałam 31 lat gdy urodziłam syna , i nie załuje ale szkoda ze wczesniej mi nie było dane zostac mama bo teraz na kolejne to troche pozno
mojego Maciusia urodzilam majac 22 lata i to było zaplanowane:) jest najpiekniejszym chłopcem na swiecie:)
Lajkujcie mój profil
Ja urodziłam synka w wieku 29 lat...chyba wolałabym wczesniej miec dziecko, ale nie było ku temu okazji, nie załuje ale im wczesniej tym lepiej;o) a tak teraz drugie juz po 30-tce...oj starzy rodzice beda z nas ;o)
Gdzie kupićklimatyzatory zibro
-
~czekoladka~
- Jestem tu nowa :)
28 lat, i było ok.
Nasz synek ma już 4 latka i urodził się 4 lata po ślubie,długo się o niego staraliśmy,taka już nasza natura,teraz od dłuższego czasu staramy się o dzieciątko,ale z mizernym skutkiem.sprawę utrudnia to,że mamy nie wiele ku temu okazji,bo Mąż tylko na weekend zjeżdża do domu(delegacja)..Brakuje mi pół roku do 30-tki,więc już nie zdążę,ale mam nadzieję,że po 30-tce będzie..
Uważam również,że nie ma odpowiedniego czasu,to jest indywidualna sprawa każdej/każdego z nas

Uważam również,że nie ma odpowiedniego czasu,to jest indywidualna sprawa każdej/każdego z nas