W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
sun979

W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...

Post autor: sun979 »

Pytanie z tematu - W jakim wieku miałyście 1 dziecko? :) Czujecie, że to był odpowiedni moment? Wasz dzidziuś był planowany, czy nie? :) Jestem ciekawa Waszych odpowiedzi.

Jeszcze nie mam dzieci może Wasze porady mi się przydadzą. W przyszłym roku wychodzę za mąż. Nie wiem czy może lepiej szybciej odchować dziecko, czy po korzystać z życia i po 3 latach np. dopiero mieć? Chciałam iść na studia zaoczne w przyszłym roku, więc chyba bym poczekała chociaż do tego 3 roku licencjatu... :)
katarzynka
Jestem tu nowa :)

Re: W jakim wieku miałyście 1 dziecko? ;) Porady...

Post autor: katarzynka »

Moją pierwszą i jak dotąd jedyną córkę urodziłam kiedy miałam 26 lat byłam już po studiach i to był jak najbardziej odpowiedni moment.
Dziecko było planowane.
Miałam na studiach (zaocznych) koleżanki, które miały malutkie dzieci, sama kończyłam studia będąc już w ciąży i myślę że da się to wszystko pogodzić.
Z dzieckiem również możesz korzystać z życia czyli uprawiać sporty, podróżować, rozwijać się.
Każda para musi sama zdecydować kiedy jest odpowiedni moment na dziecko.
simi
Miła Kobietka

Post autor: simi »

Ja miałam 24 lata kiedy urodziłam synka.Myślę że to był odpowiedni moment :family
"Z kobietą nie ma żartów-w miłości czy w gniewie,
co myśli-nikt nie zgadnie,co robi-nikt nie wie.."
Awatar użytkownika
Lidka
Miła Kobietka

Post autor: Lidka »

Ja miałam 32 lata jak urodziłam synka. Dziecko było planowane i chociaż nie mam więcej dzieci, to myślę że dla mnie i dla mojego męża był to odpowiedni wiek.
loverofbeauty

:)

Post autor: loverofbeauty »

moja mama urodziła, jak miała 27 lat. ja narazie dziecka nie mam, bo mam 16 lat :D, ale w przyszłości planuje. uwielbiam dzieci. wszystkie :)
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Nie ma odpowiedniego wieku na dziecko, to indywidualna sprawa każdego... ja mam 31 lat, nie mam dzieci i nie żałuję tego, nie wyobrażam sobie mieć :) nie to że nigdy ale nie jest to dla mnie priorytet... jak widzę koleżanki umęczone dziećmi, nie mające na nic czasu to jakoś nie brakuje mi potomstwa :) ale każdy inaczej do tego podchodzi :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Ja mam 25 lat i póki co to też ie widzę siebie w roli matki,nie wiem czy kiedykolwiek będę chciała je mieć.Jak na razie nie mam do dzieci cierpliwości i na dłuższa metę mnie denerwują.Póki co to wole żyć sama dla siebie,robić co i kiedy chcę i nie czuć za nikogo tak wielkiej odpowiedzialności.Nad dzieckiem pomyślę koło 30 może :D
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Post autor: ona-3-slask »

ja pierwsze irodziałm majac 20l
ale to byuło nieplanowane
syn ma uz 10lat ,momo wszystko fajnie
z ojcerm jego nie jestem i nawet dobrze
ale poznałam kogos 6l temu a od 5 jestem mezatka i mam jeszcze 2 corki 4l i niespełna 2l.
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Post autor: mamajulci »

Córcię urodziłam 9 miesięcy po ślubie w wieku 26 lat:) Zdarzyłam wiec skonczyc studia i wyjsc za mąż. Teraz ma 32 lata i termin na 30 grudnia . Ale jak pisała poprzedniczka chyba nie wiek jest tu istotny tylko chęć posiadania dzieci i poswiecenie im całego życia .Sytuacja materialna tez musi byc stabilna bo dzieci to sudnie bez dna :)
Awatar użytkownika
Hosenka
Miła Kobietka

Post autor: Hosenka »

Ja mam 27 lat i właśnie spodziewam się dziecka. Termin mam na 10 luty i raz mam tak, że nie mogę się doczekać, a innym razem czuję się przerażona i mam pełno wątpliwości. To będzie moje pierwsze dzieciątko...
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
ona-3-slask
Fajna Kobietka

Hosenka pisze:Ja mam 27 lat i właśnie spodziewam się dziecka. Termin mam na 10 luty i raz mam tak, że nie mogę się doczekać, a innym razem czuję się przerażona i mam pełno wątpliwości. To będzie moje pierwsze dzieciątko...
Gratuluje:)
dasz rade,bedzie Ok
10luty to ...nie tak daleko juz

a jak sie czujesz?
jak cos Cie martwi to pisz:)

ja 3x rodziłam
1x to wiadomo,piersza ciaza,piersze dziecko
duzo obaw...
czytałam gazety co i jak
przy 2.tez czytałam choc juz wiedziałam co i jak
ale miałam wieksza wprawe a przy 3 to ...ktos by powiedział "bułka z masłem" ale nie do konca
ja sie tylko obawiałam czy rozpoznam skurcze...bo sam porod -bol zanim sie urodzi(u mnie tak było)ale dałam rade i 3x naturalnie urodziłam

kazda ciaza,porod i samo dziecko to jest moze i tak samo ale kazde dziecko ma swoj temperament..ale przezycie najpiekniejsze:)

sorki,ze sie tak rozpisałam
chetnie odpowiem na jakies pytania:)
o ile jeszcze cos z okresu ciaży pamietam;)heh
pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
DoNka_92

Post autor: DoNka_92 »

Mamą Majeczki zostalam 1rok i 4miesiace temu :baby ...w wieku 19 lat. Wiele z was pomysli ze to zbyt wczesnie ale to nie prawda jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie..majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekac..ok 30 lat pierwsze dziecko a potem mamy zaledwie 10 na planowanie kolejnych, bo po 40 to juz ciezko jest. sama po sobie wiem jak dobrze miec mlodych rodzicow, traktowac ich jak rodzicow i najlepszych przyjaciol moc o wszystkim rozmawiac to cos wspanialego...oczywiscie wiem ze jest wiele rodzin ktore latami sie staraja, wiec ich to nie dotyczy.
ona-3-slask
Fajna Kobietka

DoNka_92 pisze:Mamą Majeczki zostalam 1rok i 4miesiace temu :baby ...w wieku 19 lat. Wiele z was pomysli ze to zbyt wczesnie ale to nie prawda jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie..majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekac..ok 30 lat pierwsze dziecko a potem mamy zaledwie 10 na planowanie kolejnych, bo po 40 to juz ciezko jest. sama po sobie wiem jak dobrze miec mlodych rodzicow, traktowac ich jak rodzicow i najlepszych przyjaciol moc o wszystkim rozmawiac to cos wspanialego...oczywiscie wiem ze jest wiele rodzin ktore latami sie staraja, wiec ich to nie dotyczy.
Gratuluje a to -skipouje fragment-majac dziecko w tym wieku rowniez mozna sie uczyc,pracowac wyjsc za maz czy kupic dom. Wiec po co tyle czekac
masz całkowita racje

jesli dziewczyna zachodzi wczesnie w ciaże juz sie mowi ze puszczalska moze,ze wpdaka
rzadko kiedy ktos planuje tak wczesnie bycie rodzicem

ale jesli sie dziecko chce,oczekuje i kocha to mozna zrozumiec
ale nie jak zabija -aborcja czy zabojstwo po porodzie to ..straszne
czym to dziecko sobie zasłuzyło

ja to bym takie matki pozabijała ktore zabiły swoje dziecko
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja pierwszego syna urodziłam jak mialam 21 nie był planowany ,pozmienial mi plany ale dzień jego porodu był najszczęśliwszym dniem w moim życiu teraz ma 9 lat i jestem z nigo bardzo dumna jest bardzo zdolnym chłopcem.Drugi synek był planowany od momentu porodu pierwszego jednak mi nie wyszło i teraz ma dopiero 2 latka i jest cudowny.Trzeci synek to kompletna wpadka ma Roczek mało go nie usunelam a teraz to moje serduszko. Nie wyobrażam sobie życia bez nich :family
oppsboo
Miła Kobietka

Post autor: oppsboo »

ja mam 22 lata, w przyszlym miesiacu wychodze za maz i wydaje mi sie ze jestem juz gotowa na dziecko:)
Awatar użytkownika
miki

Post autor: miki »

27, czyli nie za późno i nie za wcześnie. Myślę, że w sam raz. Mój mąż jest w moim wieku, więc oboje doczekaliśmy się potomstwa przed 30-tką
Takt jest muzyką duszy.
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Nieistotne ile masz lat na macierzyństwo nie ma najlepszego terminu :baby
Ja sie cieszę ze mam moje dzieci i choć mnie przerazala różnica wieku teraz uważam to za atut .Starszy mi czasami pomaga a maluszki maja swój wspólny świat super sie dogadają .
Napewno dasz radę i będziesz cudowna mama skoro już dzisiaj sie o to troszczysz :swing
kasia1993

Post autor: kasia1993 »

Cześć dziewczyny !
Wiem, że to z innej beczki ale czemu miałybyście nie skorzystać jak ja.
Poniżej macie link do wygrania bonu o wartości 1000zł do Reserved ! Mi się pofarciło, co Wam szkodzi spróbować i poświęcić minutkę !
Pozdrowionka i życzę powodzenia !!!! ))))

Link: http://bemol.ebrokerpartner.pl/short/d5xn
Cassie

Post autor: Cassie »

Witajcie ;) ja urodziłam synka mając 20 lat, nie planowana ciąża. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego :serca Nie żałuje, że tak wcześnie zostałam mamą im szybciej tym lepiej ;)
Obrazek
Anielka91

Post autor: Anielka91 »

Ja urodziłam prawie przed 30-stką:)
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

ja miałam 31 lat gdy urodziłam syna , i nie załuje ale szkoda ze wczesniej mi nie było dane zostac mama bo teraz na kolejne to troche pozno
martula11
Miła Kobietka

Post autor: martula11 »

mojego Maciusia urodzilam majac 22 lata i to było zaplanowane:) jest najpiekniejszym chłopcem na swiecie:)
Lajkujcie mój profil
Awatar użytkownika
Czacza12

Post autor: Czacza12 »

Ja urodziłam synka w wieku 29 lat...chyba wolałabym wczesniej miec dziecko, ale nie było ku temu okazji, nie załuje ale im wczesniej tym lepiej;o) a tak teraz drugie juz po 30-tce...oj starzy rodzice beda z nas ;o)
Gdzie kupićklimatyzatory zibro
~czekoladka~

Post autor: ~czekoladka~ »

28 lat, i było ok.
Ewelinova

Post autor: Ewelinova »

Nasz synek ma już 4 latka i urodził się 4 lata po ślubie,długo się o niego staraliśmy,taka już nasza natura,teraz od dłuższego czasu staramy się o dzieciątko,ale z mizernym skutkiem.sprawę utrudnia to,że mamy nie wiele ku temu okazji,bo Mąż tylko na weekend zjeżdża do domu(delegacja)..Brakuje mi pół roku do 30-tki,więc już nie zdążę,ale mam nadzieję,że po 30-tce będzie..
Uważam również,że nie ma odpowiedniego czasu,to jest indywidualna sprawa każdej/każdego z nas :) :kiss1
ODPOWIEDZ