W jaki sposób pielęgnujecie cerę tłustą?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Fijałka87
Miła Kobietka

W jaki sposób pielęgnujecie cerę tłustą?

Post autor: Fijałka87 »

W jaki sposób pielęgnujecie cerę tłustą? Niestety przez noszenie maseczki pogłębiły się moje problemy dermatologiczne i szukam nowości, czegokolwiek. Do dermatologa w tym momencie się nie dopcham u siebie w mieście. Podobno popularny problem. Jak możecie pomóc to zapraszam do dyskusji.
Awatar użytkownika
Tamagotchi
Miła Kobietka

Re: W jaki sposób pielęgnujecie cerę tłustą?

Post autor: Tamagotchi »

Oczyszczanie jakąś lekką pianką, stosować lekkie produkty nawilżające (np. żel z aloesu). Często skórę tłustą ludzie atakują kosmetykami, które wysuszają, co jest błędem, bo może to w efekcie prowadzić do dodatkowych problemów :(
Milosniczkazakupow
Fajna Kobietka

Post autor: Milosniczkazakupow »

Zgadzam się, to nie jest tak, że nie można tej cery nawliżać, ale warto by to było lekkie. Może też mgiełka do twarzy? Ja używam z Miya
Natasza36
Miła Kobietka

Post autor: Natasza36 »

Właśnie jeden z lepszych kremów dla cery tłustej e-naturalne.pl/pl/p/Oily-Skin-Serum-dla-cery-tlustej%2C-tradzikowej-z-kwasem-szikimowym-/1284. Teraz się zmagam z problemem zaczerwienienia twarzy, bo jednak cały dzień spędzam w maseczce. Zawiera sporo kwasu hialuronowego i odświeża. Przez kilka godzin czuć działanie. Nie ma później tylu problemów z wypryskami. Według mnie cenowo ok, bo skład dość unikalny, jak sobie porównasz.
karootka19
Jestem tu nowa :)

Post autor: karootka19 »

Ja generalnie z moją tłustą cerą walczę już bardzo długo. Przekonałam się, że najlepiej służą mi kosmetyki z tołpy i z dermedic. Bardzo dużą poprawę też widzę po używaniu tego urządzenia do mikrodermabrazji diamentowej - https://beautifly.eu/produkt/mikroderma ... derma-ice/, jednak takie dokładniejsze, mocniejsze oczyszczanie jest ważne :)
igaaa2020

Post autor: igaaa2020 »

Fijałka87 pisze:W jaki sposób pielęgnujecie cerę tłustą? Niestety przez noszenie maseczki pogłębiły się moje problemy dermatologiczne i szukam nowości, czegokolwiek. Do dermatologa w tym momencie się nie dopcham u siebie w mieście. Podobno popularny problem. Jak możecie pomóc to zapraszam do dyskusji.

Podstawa to dokładny demakijaż wieczorem i bardzo dobre nawilżenie. Nie musisz mieć niewiadomo jak drogich kosmetyków, najważniejsze jest jednak żeby stosować je systematycznie:))
Madzixx89

Post autor: Madzixx89 »

mi zapanować nad sebum pomogło dobre nawilżenie i niacynamid ;)
igaaa2020

Post autor: igaaa2020 »

Ja stosuje serie z Mixa. Wcześniej stosowałam la roche posay ale uważam, że mixa jest na tym samym poziomie, a dodatkowo znacznie tańsza:) A ztego co pamiętam to jest jeszcze teraz przeceniona 20% na notino.
Madzixx89

Post autor: Madzixx89 »

używam żel do mycia buzi mixa, albo lekką piankę, na sebum pomagają mi peeling enzymatyczny, niacynamid, maseczka z glinki zielonej ;)
TynkaSch
Miła Kobietka

Post autor: TynkaSch »

Hejka, Co do pielęgnacji cery tłustej, to prawda jest taka, że należy oczywiście taką cerę odpowiednio oczyszczać, tonizować, nawilżać. To, że cera jest tłusta, nie znaczy, że nie należy jej nawilżać. Jak doprowadzimy do przesuszenia, to potem może dojść do takich rzeczy jak nadmierne wydzielanie sebum a w konsekwencji dojść do stanów zapalnych. Przy tym wszystkim jak się tez dziewczyny malujecie, pamiętajcie o odpowiednim demakijażu oczu https://glamstyle.pl/okiem-kosmetologa- ... o-wykonac/
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

siostra ma tłusta skóre i z wszystkich kosmetykow najlepiej sie sprawdził avene cleanance żel oczyszczający regulujący sebum
bojowniczka
Fajna Kobietka

Post autor: bojowniczka »

a ile ten zel kosztuje i po jakim czasie sa jakies widoczne efekty?
Witalka
Fajna Kobietka

Post autor: Witalka »

na notino 50 zł :) efekty po kilku dniach juz sa widoczne, wazne by stosowac systematycznie
ODPOWIEDZ