W co się ubrać na rozmowę o pracę?
Re: W co się ubrać na rozmowę o pracę?
Moim zdaniem koszula, marynarka i jakies proste spodnie wystarcza.
ubierz sie elegancko ale nie jak na apel
- irracjonalna_alducha
- Jestem tu nowa :)
Ja szłam w marynarce, koszuli, jeansach i botkach na słupku.
a może taki garnitur jak ten:

? jasne kolory, ale i tak elegancki styl? mi ten kostium ralpha laurena strasznie się podoba. w tym sklepie kupiłam spodnie laurel, które były objęte promocją. sporo asortymentu znanych marek można u nich kupić za 200, 300 czy 500 złotych.

? jasne kolory, ale i tak elegancki styl? mi ten kostium ralpha laurena strasznie się podoba. w tym sklepie kupiłam spodnie laurel, które były objęte promocją. sporo asortymentu znanych marek można u nich kupić za 200, 300 czy 500 złotych.
Myślę że najlepiej będzie postawić na jakieś stonowane kolory; może niebieski lub coś w zieleń? Ewentualnie standardowa koszula. Poszukaj może na velpa.pl, ja tam często kupuję eleganckie ubrania 
ja na rozmowie o prace nigdy nie włożyłam sukienki, zawsze eleganckie spodnie, biała koszula i balerinki i taki klasyk zawsze najlepiej wypadał na tle innych dziewczyn
-
karmelLOVE
A czemu niby nie sukienka? Co jest zlego w niej i tym by założyć ją na rozmowę o pracę?
Czerń jest nudna więc może coś w mocnym granatowym kolorze w połączeniu z białą albo jasną bluzką lub koszulą? Ładny makijaż ale delikatny no i płaskie buty, balerinki najlepiej chyba
To nie musi być ubiór galowy. Ma być schludnie, skromnie, casualowo. Może w sklepie Monczi wybierzesz coś dla siebie? https://monczi.pl
To powinno być coś w takich klimatach - merg.pl/product-pol-112664-BRITA-Sukienka-midi-z-podwyzszonym-stanem-ZIELEN-BUTELKOWA.html
Dlaczego? Bo robi ogromną różnicę i przede wszystkim pasuje na takie okazje. Moim zdaniem wizualnie pierwsza klasa, wpisuje się w klimat wyjścia i przede wszystkim nadaje się na różne okazje.
Dlaczego? Bo robi ogromną różnicę i przede wszystkim pasuje na takie okazje. Moim zdaniem wizualnie pierwsza klasa, wpisuje się w klimat wyjścia i przede wszystkim nadaje się na różne okazje.
No powiem szczerze.. krój dla mnie bardzo, aleeeeeeeee kolor piękny 
Raczej klasycznie, coś takiego https://crossjeans.pl/ona/odziez/bluzki ... light-blue
-
odzież biznesowa
Wybór stroju na rozmowę o pracę zawsze jest dosyć trudny. Należy dostosować ubranie do rodzaju firmy. Nie każda firma szuka pracowników, którzy prezentują się sztywno i bardzo formalnie. Niektóre firmy szukają bardziej wyluzowanych pracowników. Jeśli chcesz wiedzieć jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną przeczytaj koniecznie ten tekst https://odziezbiznesowa.pl/jak-sie-ubra ... y-poradnik. Znajdziesz tam kilka praktycznych porad i wskazówek 
-
Agnieszkaxoxo
ja ubieram zawsze czarne spodnie, jakąś bluzkę i marynarkę, lub koszulę
-
BeataKrasoń
Osobiście uważam, że nie zawsze musi być to garsonka, bo to wszystko zależy jak chcesz się zaprezentować oraz na jakie stanowisko aplikujesz. Ludzi, którzy przeprowadzają rekrutacje trzeba czymś zaskoczyć lub dać się zapamiętać, a z wyjątkiem tego co mówimy na rozmowie o pracę to stety/niestety liczy się również nasz wygląd. Ja zawsze chce pokazywać swój charakter i raczej stawiam na coś mocniejszego niż biała koszula. Ostatnio na spotkanie z Klientem (pracuje jako agentka nieruchomości) ubrałam koszulę w panterkę. Dokładnie taką: https://wildflower.pl/koszula-sophia-wi ... zecy-wzor/ i w dobrze oświetlonym mieszkaniu mocno zwracała na siebie uwagę. Musisz pamiętać, że po drugiej stronie też stoi człowiek i że wygląd bardzo często jest brany pod uwagę w większości relacji, więc osobiście polecam coś z charakterem, bo większość ludzi stawia na neutralność.
Na pewno trzeba prezentować się schludnie i w miarę elegancko. Sprawdzonymi rozwiązaniami są klasyczne małe czarne, garnitury czy koszula i spódnica. Ja znalazłam idealną stylizację w dobrej cenie na Nuumi.pl -platforma modowa
-
KatarzynaM
Dużo zależy od miejsca w którym będziesz mieć rozmowę o pracę. Wiadomo do korpo bardziej elegancko czyli jakaś koszula plus spódnica i spodnie a np do gastronomii bardziej na luzie(oczywiście dalej schludnie). Ja ostatnio na rozmowie o pracę biurową w firmie poszłam w szmizjerce - takiej sukience o kroju koszuli link tutaj: https://natallyfashion.pl/pl/p/Szmizjer ... ielona/538