Cześć dziewczyny,
chciałabym z Wami porozmawiać na temat vasotomii czyli podwiązania nasieniowodów. Czy którakolwiek z Was ma doświadczenie z tym zabiegiem?
Otóż ja i mój partner zastanawiamy się nad wykonaniem takiego zabiegu, ja mam straszne problemy po hormonach i nie mogę ich już dłużej stosować. Dodam że mamy już jedno dziecko i napewno nie chcemy więcej. Mam pewne obawy czy to na pewno nie wpłynie negatywnie na potencję i zdrowie emocjonalne mojego partnera, no i czy nie będzie żadnych innych powikłań po zabiegu.
Piszcie co o tym myślicie, a może macie doświadczenie. Będę wdzięczna za każdą informację.
Vasotomia-męska antykoncepcja
Re: Vasotomia-męska antykoncepcja
Cały czas liczę na to że jednak ktoś będzie chciał podzielić się ze mną swoim doświadczeniem bądź poglądami na temat wazektomii/vasotomii.
Mój partner powiedział mi ostatnio że skoro ja nosiłam nasze dziecko, rodziła, karmiłam potem brałam hormony to teraz czas na jego zaangażowanie. Ja jednak obawiam się może kiedyś będzie miał o to do mnie żal że ze względu na mnie pozbawił się płodności.
Z drugiej jednak strony szansa na odstawienie antykoncepcji dla mnie dużą szansą na lepsze samopoczucie.
Czekam na Waszą opinię
Mój partner powiedział mi ostatnio że skoro ja nosiłam nasze dziecko, rodziła, karmiłam potem brałam hormony to teraz czas na jego zaangażowanie. Ja jednak obawiam się może kiedyś będzie miał o to do mnie żal że ze względu na mnie pozbawił się płodności.
Z drugiej jednak strony szansa na odstawienie antykoncepcji dla mnie dużą szansą na lepsze samopoczucie.
Czekam na Waszą opinię
Re: Vasotomia-męska antykoncepcja
To zależy od partnera - jesli jest na to gotowy, to dlaczego nie? Facet mojej koleżanki miał ten zabieg i mowiła mi ona, że przez jakiś czas rzeczywiście miał mniejszą ochotę, ale później wszystko wróciło do normy 
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"
J. Tuwim
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"
J. Tuwim