Vasotomia-męska antykoncepcja

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
MiaMia
Jestem tu nowa :)

Vasotomia-męska antykoncepcja

Post autor: MiaMia »

Cześć dziewczyny,
chciałabym z Wami porozmawiać na temat vasotomii czyli podwiązania nasieniowodów. Czy którakolwiek z Was ma doświadczenie z tym zabiegiem?
Otóż ja i mój partner zastanawiamy się nad wykonaniem takiego zabiegu, ja mam straszne problemy po hormonach i nie mogę ich już dłużej stosować. Dodam że mamy już jedno dziecko i napewno nie chcemy więcej. Mam pewne obawy czy to na pewno nie wpłynie negatywnie na potencję i zdrowie emocjonalne mojego partnera, no i czy nie będzie żadnych innych powikłań po zabiegu.
Piszcie co o tym myślicie, a może macie doświadczenie. Będę wdzięczna za każdą informację.
MiaMia

Re: Vasotomia-męska antykoncepcja

Post autor: MiaMia »

Cały czas liczę na to że jednak ktoś będzie chciał podzielić się ze mną swoim doświadczeniem bądź poglądami na temat wazektomii/vasotomii.
Mój partner powiedział mi ostatnio że skoro ja nosiłam nasze dziecko, rodziła, karmiłam potem brałam hormony to teraz czas na jego zaangażowanie. Ja jednak obawiam się może kiedyś będzie miał o to do mnie żal że ze względu na mnie pozbawił się płodności.
Z drugiej jednak strony szansa na odstawienie antykoncepcji dla mnie dużą szansą na lepsze samopoczucie.
Czekam na Waszą opinię :papa:
Awatar użytkownika
Rachella

Re: Vasotomia-męska antykoncepcja

Post autor: Rachella »

To zależy od partnera - jesli jest na to gotowy, to dlaczego nie? Facet mojej koleżanki miał ten zabieg i mowiła mi ona, że przez jakiś czas rzeczywiście miał mniejszą ochotę, ale później wszystko wróciło do normy :)
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"

J. Tuwim
ODPOWIEDZ