Urazy łąkotek

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
podlotek
Jestem tu nowa :)

Urazy łąkotek

Post autor: podlotek »

Bardzo dużą grupę urazów w obrębie stawu kolanowego stanowią uszkodzenia łąkotek. Szacuje się, że może to być nawet 80% wszystkich urazów kolan. Do najbardziej charakterystycznych objawów uszkodzenia łąkotek zalicza się: ból w okolicy stawu kolanowego, okresowe blokowanie się stawu, obrzęk z zatarciem prawidłowego obrysu kolana, uczucie „uciekania” kolana, trzaski w stawie w czasie ruchu. Do uszkodzenia w obrębie łąkotki dochodzi głównie w trakcie uprawiania aktywności sportowej. Uszkodzenie spowodowane może być pojedynczym urazem lub sumującymi się mikrourazami. W internecie znajdziemy wiele informacji na temat urazów łąkotek. Ale najważniejszy jest tu SPAM możemy przeczytać jak rozpoznawać ten uraz oraz w jaki sposób prawidłowo go leczyć.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2018 9:11 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Bogusia1959
Jestem tu nowa :)

Re: Urazy łąkotek

Post autor: Bogusia1959 »

Urazy łąkotek znam od podszewki. Po dwóch operacjach to mogłabym wygłaszać poematy :) W czasie rehabilitacji zależało mi na ugruntowaniu wiedzy, jednak dzwonienie do lekarza co kilka chwil nie było mi w smak. Znalazłam wtedy portal, który zrzesza lekarzy. Super sprawa, bo możesz zadać pytanie specjaliście, a ten w wolnej chwili na nie odpowie. Jeśli chcielibyście poświęcić dwie trzy minutki to SPAM zawsze można poczytać i może dowiedzieć się czegoś nowego?
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2018 9:12 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ