Ulubiony przepis na upalne dni
-
monika_lzy
- Miła Kobietka
Ulubiony przepis na upalne dni
Cześć, zbieram przepisy na lato! Uwielbiam gotować i chciałabym zebrać jakieś przepisy na potrawy, które możemy zaserwować w gorący, słoneczny dzień naszym znajomym lub rodzinie. Czy macie coś sprawdzonego?
catering dietetyczny Warszawa
Re: Ulubiony przepis na upalne dni
Ja w lecie bardzo polecam zupę chłodnik. Biorę przepisy z neta na każdą jak leci
Tylko to trzeba lubić.
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
-
Anastazja43
- Jestem tu nowa :)
Nie wiem czy to potrawa, ale wszelkiego rodzaju smoothie owocowe czy owocowo-warzywne to jest zawsze hit 
na pewno nie sprawdza sie gorace supy albo salatki z sosami, bo bardzo szybko sie zepsuja...
mysle ze chlodniki to jest super opcja
na pewno nie sprawdza sie gorace supy albo salatki z sosami, bo bardzo szybko sie zepsuja...
mysle ze chlodniki to jest super opcja
Obnoszę po ludziach mój śmiech i bukiety
Rozdaję wokoło i jestem radosną
Wichurą zachwytu i szczęścia poety,
Co zamiast człowiekiem, powinien być wiosną. K. Wierzyński

Rozdaję wokoło i jestem radosną
Wichurą zachwytu i szczęścia poety,
Co zamiast człowiekiem, powinien być wiosną. K. Wierzyński
Sałatki na zimno wcinam, chłodnik właśnie też i koktajle. Lubię też już ostudzone naleśniki takie na zimno,
A ja po porstu wrzucam na nos nasiona chia do mleka a potem miksuje świeże/ mrożone truskawki jeśli nie ma sezonu, czasami tez porzeczkę czy jagody - pyszka
jak mało słodkie to słodzę ksylitolem
Świat się zmniejszył na zawsze o twą drobną postać,
I zmalał cały świat! B. Lesman
I zmalał cały świat! B. Lesman
Kawałki owoców zalewam galaretką. Na ciepłe dni doskonały deser.
Chłodnik, Kalafiorowa albo Botwinka. Tylko zupy. W gorące dni wcale nie mam ochoty na jedzenie
Leczo, sałatki , warzywa z ryba
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
na upalne dni lubie niestandardowe obiady np sałatki, mój idol sałatka z brokułem. Brokuł, feta, podsmażony kurczak, slonecznik i wszystko zalane sosem czosnkowym na jogurcie. Pychota, pożywne i do tego nie ma stania przy garach każdy wyciąga z lodówki kiedy chce i je 
dla dzieciaków hiciorem jest sok kubuś mrożony w foremkach na lody na patyku, lepszy niż zwykłe lody, wszystkie dzieciaki w rodzinie uwielbiaja 
Ja sama raczej rzadko gotuję, bo korzystam na co dzień z cateringu, który zamawiam na WygodnaDieta.pl. Mają oni jednak ciekawego bloga z przepisami, jak i różnymi poradami, więc jak najbardziej zachęcam do odwiedzenia go. Być może jakiś ciekawy przepis się znajdzie. 
Lody oczywiście i sorbety
Najlepsze w cukierni Słodycz tej krainy na olsztyńskiej starówce.
- bernardo03
- Jestem tu nowa :)
Rodzinny obiad kończymy zwykle pysznym deserem. Wiesz jednak, że nie wszyscy będą mogli zjeść tradycyjne słodkości. Jeśli przy rodzinnym stole zasiadają małe dzieci, warto przygotować dla nich desery bez cukru.
Proste desery, które pokocha cała rodzina
W lecie u nas czesto goszczą takie roladki cukiniowe https://drosed.pl/przepis/roladki-cukin ... urczakiem/ szybkie i łatwe w przygotowaniu, fajny pomysł na lekki letni obiad:)
My z kolei ogólnie lubimy dania z makaronem:) Ostatnio mega posmakowała nam lazania z tego przepisu https://drosed.pl/przepis/lazania-z-mie ... i-cukinia/ szybka w przygotowaniu i na prawdę smaczna;D