ulga na dzieci
-
KoloryTeczy
ulga na dzieci
Witam mam takie pytanie odnośnie ulgi na dzieci. Czy pod otrzymaniu już zwróconego podatku (w moim przypadku będzie to około 3tyś. zł na 3 dzieci) Czy te pieniądze są do dyspozycji dziecka czy dla rodziców ? córka ma 19 at uczy się i domaga sie swojej części czy ma do tego prawo ?
Re: ulga na dzieci
A kto się rozlicza mama czy córka ja o takim czymś nigdy nie słyszałem ale najlepiej jak byś zapytała na forum prawnym tam na pewno ci pomogą w rozwikłaniu problemu
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Adrian

-
elzbieta45
- Kobietka Expert
To podatek jest z twokej pracy , anie corki . Wiec ty sie rozliczasz z fiskusem , wiec to ty dostajesz pieniadze . Corka jak chce miec swoje pieniadze to niech wezmnie sie za prace
Popieramelzbieta45 pisze:To podatek jest z twokej pracy , anie corki . Wiec ty sie rozliczasz z fiskusem , wiec to ty dostajesz pieniadze . Corka jak chce miec swoje pieniadze to niech wezmnie sie za prace
zgadzam się, to przecież zwrot TWOJEGO podatku. Swoją drogą, niezły tupet... u córki.
masakra, fajnie sobie córkę wychowałaś, te pieniądze do zwrotu są z Twoich składek, a nie ze składek córki, nie wiem jakim cudem wpadło jej do głowy, aby mieć takie roszczenia
pieniążki są twoje jest to część środków jakie wydajesz na utrzymanie córki i jej naukę.
córce nic do twoich ciężko zarobionych pieniążków
córce nic do twoich ciężko zarobionych pieniążków
chciałam odpocząć od pracy mam roczniaka
-
KoloryTeczy
takie typu odpowiedzi mnie słabią. Matka wychowała mnie tak ze całe 19 lat miala mnie gdzieś chowała mnie babcia, nigdy na mnie nie łożyła za nic nie płaciła i nie płaci nadal. Jestem najlepszą uczennicą w szkole matka ani razu nie byla w szkole nic ją nie obchodzą moje oceny nawet to czy zyje czy nie liczy sie tylko to by miala na piwo i ah gdy potrzebuje mnie to wie gdzie dzwonic i tylko wtedy nazwie mnie dzieckiem.. a moge jeszcze dodac ze matka wielokrotnie wraz z ojcem ktorego nie chce znac dodala ze mnie nie chciala..bettti86 pisze:masakra, fajnie sobie córkę wychowałaś, te pieniądze do zwrotu są z Twoich składek, a nie ze składek córki, nie wiem jakim cudem wpadło jej do głowy, aby mieć takie roszczenia
każdy przypadek wiadomo jest inny, ale autorka wątku nie wydaje się być taką wyrodną matką