Uczulenie na lateks i płyn w prezerwatywie
Uczulenie na lateks i płyn w prezerwatywie
Drogie Panie,
Mam od dłuższego czasu problem z seksem w prezerwatywie, jestem uczulona na lateks oraz wszystkie płyny nawilżające które są w prezerwatywach jak i te kupowane osobno, po każdym stosunku bardzo piecze mnie w środku pochwy. Próbowaliśmy z wieloma rodzajami prezerwatyw, nawet te z Skyna które nie zawierają lateksu. Ginekolog nie umiał mi pomóc z tym problemem, ponieważ nie mogę też brać tabletek antykoncepcyjnych. Proszę o pomoc
Mam od dłuższego czasu problem z seksem w prezerwatywie, jestem uczulona na lateks oraz wszystkie płyny nawilżające które są w prezerwatywach jak i te kupowane osobno, po każdym stosunku bardzo piecze mnie w środku pochwy. Próbowaliśmy z wieloma rodzajami prezerwatyw, nawet te z Skyna które nie zawierają lateksu. Ginekolog nie umiał mi pomóc z tym problemem, ponieważ nie mogę też brać tabletek antykoncepcyjnych. Proszę o pomoc
- redorange666
- Samiec
Re: Uczulenie na lateks i płyn w prezerwatywie
Nie możesz hormonów czy tabletek jako takich?
Jeżeli tabletek to są inne rozwiązania plastry lub kółeczko dopochwowe które uwalniają hormony.
Spiralka to kolejna opcja.
Jeżeli tabletek to są inne rozwiązania plastry lub kółeczko dopochwowe które uwalniają hormony.
Spiralka to kolejna opcja.
Wszystkiego co prowadzi do zmian hormonalnych
- redorange666
- Samiec
Namow faceta na wazektomie.... Ale nie jest to metoda super bezpieczna...
Mamy po 21 lat więc to na pewno odpada
- redorange666
- Samiec
To odwracalna metoda. Bolesna i jak już mówiłem nie zawsze skuteczna.
Spiralka.
Spiralka.
Są wkładki bez hormonów ale to musi założyć ginekolog i koszt około 500zl
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
no to powiem Ci, że ciężka sprawa...a przerywany (choć to żadna metoda antykoncepcji) i po ewentualnie preparat dopochwowy plemnikobójczy czy też jesteś uczulona?
Już w trakcie stosunku z prezerwatywą niekiedy musze przerywać go ponieważ czuje mocny ból na podbrzuszu i w samej pochwie. A w samych takich preparatów nie używałam, ale z tą alergią jest tak ciężko, że nawet środki hiperalergiczne mnie uczulają, takie jak niektóre żele intymne oraz do mycia ciała
-
Mirabelka02
- Miła Kobietka
no to powiem Ci, że kiepsko
tylko dlaczego boli Cię podbrzusze podczas stosunku....sama pochwę i reakcję alergiczną wewnątrz rozumiem ale podbrzusze nie powinno Cię boleć
Moja przyjaciółka ma takie bolesne stosunki i to jest tyłozgięcie szyjki macicy i właśnie w niektórych pozycjach taki ból w podbrzuszu odczuwa. Kochana musisz znaleźć dobrego ginekologa bo my tutaj na forum choć bardzo byśmy chciały to chyba Ci nie pomożemy bo problem jest u Ciebie wyjatkowo skomplikowany. Bardzo Ci współczuję i całym serdeuchem jestem z Tobą i trzymam kciuki żebyś znalazła jak najszybciej rozwiązanie swojego problemu :*
Dokładnie dobry ginekolog i nie czekaj z tym. Współczuję, raz że ten ból i problem jeśli o zabezpieczenie chodzi. U mnie akurat nie było żadnych przeciwwskazań do stosowania antykoncepcji. Od dłuższego czasu stosuję belarę, nawet dzięki tabletkom nie mam takich obfitych miesiączek co było dla mnie dużym dyskomfortem wcześniej. Życzę powodzonka żebyś jak najszybciej uporała się ze swoim problemem.
Nie ma co szukać porad na forach. Wizyta u ginekologa jest najlepszym rozwiązaniem
Ja zamawiam mojemu Miśkowi prezerwatywy SPAM Pasante Unique - prezerwatywa nielateksowa żywiczna- dla mojego alergika to jedyne rozwiązanie używam również Afrodytę testeru owulacyjnego, aby wiedzieć czy mam płodny czas, czy nie.
Ostatnio zmieniony sob mar 23, 2019 10:26 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Ja ci polecam damską prezerwatywę pasante female. Sama od lat stosuję i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie uczula no i oprócz ochrony przed ciążą daje mi bezpieczeństwo przed infekcjami, i nie muszę się martwić że partner nie ma gumki przy sobie.