transport chłodniczy międzynarodowy

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
jerzy1306
Miła Kobietka

transport chłodniczy międzynarodowy

Post autor: jerzy1306 »

Siema wszystkim!

Właśnie jestem na etapie planowania większego eksportu towarów spożywczych i powiem Wam, że im głębiej wchodzę w temat logistyki, tym bardziej puchnie mi głowa. Najbardziej przeraża mnie kwestia utrzymania stałej temperatury na długich trasach, bo przy produktach łatwopsujących się nie ma miejsca na błędy. Jeden przestój na granicy albo awaria agregatu i cała marża idzie do kosza.

Zrobiłem mały research w sieci i z tego, co widzę, to pod kątem rygorystycznych norm i nowoczesnych chłodni całkiem sensownie wygląda oferta od https://www.dpvlogistic.pl/transport-chlodniczy/. Wydaje mi się, że przy farmacji czy świeżej żywności lepiej postawić na kogoś, kto pilnuje tych wszystkich certyfikatów i dezynfekcji naczep, niż ryzykować z przypadkowym przewoźnikiem, który ma akurat wolne auto.

Miał ktoś z Was może z nimi do czynienia albo ogólnie przewoził coś w kontrolowanej temperaturze na zachód? Chętnie poznam opinie, na co jeszcze zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy, żeby mieć pewność, że łańcuch dostaw nie zostanie przerwany.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!
ODPOWIEDZ