Trądzik różowaty

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
nowaczka
Jestem tu nowa :)

Trądzik różowaty

Post autor: nowaczka »

Córka choruje na trądik różowaty, leki na zwykły trądzik nie działają, co polecacie?
hejman

Re: Trądzik różowaty

Post autor: hejman »

Skoro różowaty to polecam Ci Rozex, kuzynka używała go i szybko pozbyła się problemów
Awatar użytkownika
ona31

Post autor: ona31 »

znajoma miała problem z tym samym, stosowała Acnezine i zadziałał w miarę szybko
PewnaPani.pl - moda-damska">moda damska i nie tylko, dla każdej kobiety
perfectly_imperfect

Post autor: perfectly_imperfect »

Muszę niestety trochę zepsuć humor, ale trądzik różowaty to strasznie upierdliwa i trudna do ogarnięcia choroba skóry. Moja mama go ma i odkąd pamiętam boryka się z tym. Co jej pomogło na dłuższy okres to były naświetlania lampami UV(coś w stylu solarium), ale jeśli chodzi o ten trądzik to jest sytuacja bez wyjścia, jest to kwestia jedynie ograniczenie objawów.
pomcia

Post autor: pomcia »

A ja jednak namawiam na wizytę u dermatologa, on powinien dobrać rodzaj leczenia i pielęgnacji skóry. Na pewno nie powinna stosować żadnych kosmetyków komadogennych.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Post autor: Specjalista Aspazji »

Do leczenia trądziku różowatego stosuje się zabiegi laserowe. Leczenie polega na serii zabiegów naświetlania laserem IPL-em obszarów dotkniętych zmianami rumieniowymi bądź trądzikiem różowatym. Zabiegi wykonuje się co 3-4 tygodnie aż do osiągnięcia znaczącej poprawy.
Awatar użytkownika
monisiamakeup
Miła Kobietka

Post autor: monisiamakeup »

Moja przyjaciółka po wielu latach zmagań nieco się uporała... Ma już tego mniej. Ale blizn tyle... Będziemy to ścierać kwasami. Zobaczymy... Współczuję :( Wiem, jaką ona drogę przeszła ile płaczu było i krzyku...
Keira

Post autor: Keira »

Ja miałam dłuższy czas. Moja pani dermatolog przepisywała mi maści złuszczające oraz ważna jest przy tym dieta. Nie wolno ostrych potraw. Teraz po 6 latach stan mojej twarzy jest dobry. Trzeba znaleźć dobrego dermatologa.

SPAM
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2014 8:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

monisiamakeup pisze:Moja przyjaciółka po wielu latach zmagań nieco się uporała... Ma już tego mniej. Ale blizn tyle... Będziemy to ścierać kwasami. Zobaczymy... Współczuję :( Wiem, jaką ona drogę przeszła ile płaczu było i krzyku...
Na blizny potrądzikowe może stosować maść Cepan lub No-Scar. W aptekach znajdzie również kremy rozjaśniające przebarwienia. W redukcji blizn mogą pomóc zabiegi laserowe lub zabiegi karboksyterapii
Unoa

Post autor: Unoa »

Trądzik moja zmora do niedawnego czasu. Poszłam prywatnie do lekarza i on przypisał mi całkiem inne tabletki, mocne. Musiałam podpisywać papierek że nie bede współżyć w czasie kuracji i takie tam. Lek to aknenormin.
Lagenko_pl
Fajna Kobietka

Post autor: Lagenko_pl »

Faktycznie walka z trądzikiem nie należy do prostych i przyjemnych,często nie wystarczą zwykłe kosmetyki i dermatolog przepisuje nam kurację antybiotykami,znam wiele takich przypadków. Najlepiej bezie od razu udać się do specjalisty,nie zwlekać.
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Tylko wiadomo jak z tymi specjalistami jest, albo się czeka, albo nawet nie zrobią dokładnych oględzin. Jak można coś samemu zaradzić bez zaszkodzenia sobie to tez warto próbować.
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Trądzik różowaty jest przewlekłą chorobą skóry występującą najczęściej na twarzy. Leczenie polega na serii zabiegów naświetlania laserem IPL-em obszarów dotkniętych zmianami rumieniowymi bądź trądzikiem różowatym. Zabiegi wykonuje się co 3-4 tygodnie aż do osiągnięcia znaczącej poprawy.
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Post autor: lulumiranda »

Kochane czy któraś z Was stosowała może kosmetyki Acnerose? Co o nich możecie napisać? Mianowicie zastanawiam się nad zamówieniem ich dla swojej mamy, ktora ma okrpny trądzk rózowaty już od lat. I w zasadzie to nie potrafi sobie z nim poradzić :(
Awatar użytkownika
Lucy
Miła Kobietka

Post autor: Lucy »

Wiesz,,,, żaden kosmetyk nie zagwarantuje Ci na 100%, ze usunie trądzik rózowaty ponieważ nie jest to coś co można zlikwidować calkowicie. Jest to raczej typ skóry ( która swoja drogą wymaga odpowiedniej pielegnacji....). Kosmetyki Acnerose nie są takie tanie, ale moim zdaniem obecnie najlepsze jeśli chodzi o ten rodzaj cery. Z trądzikiem rózowatym zmagam się już od nie wiem ilu lat ale te naprawdę dobrze działaja na moją skóre.
Nie szu­kają pot­raw wyszu­kanych czy egzo­tycznych, ale wolą da­nia kon­wen­cjo­nal­ne, jak em­briony ptaków nielotów, mielo­ne or­ga­ny w powłoce je­lit, plas­try ciała świń czy bul­wy by­lin przy­pala­ne w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze ok­reśla się je ja­ko jaj­ka, kiełbasę, be­kon i frytki.
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Dziękuję kochana za odpowiedź. Mozesz mi jeszcze napisać jaki kosmetyk byś poleciła mojej mamie? Co byłoby najlepsze? Bo zastanawiam się nad kremem na dzień i nad kremem na noc....
Awatar użytkownika
Lucy
Miła Kobietka

Kup najlepiej zestaw. Ogólnie nie wiem czy widziałąś ale na stronie acnerose jest teraz zestaw w prezencie. Jak nie masz kasy to najlepiej kup pastę na noc. Sama nakłaam sobie ja codziennie na twarz grubą warstwą Rano wstaję a cera jest taka jakby rozświetlona, mniej się czerwieni. Jets super nawilżenie.
Nie szu­kają pot­raw wyszu­kanych czy egzo­tycznych, ale wolą da­nia kon­wen­cjo­nal­ne, jak em­briony ptaków nielotów, mielo­ne or­ga­ny w powłoce je­lit, plas­try ciała świń czy bul­wy by­lin przy­pala­ne w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze ok­reśla się je ja­ko jaj­ka, kiełbasę, be­kon i frytki.
Awatar użytkownika
lulumiranda
Fajna Kobietka

Mi kosmetyki poleciła dermatolog. Fajne! Możzesz śmiało zamawiać.
Awatar użytkownika
Lucy
Miła Kobietka

Dzięki! Kupiłam:) No zobaczymy cy się mamie spodoba....
ODPOWIEDZ