Trądzik różowaty
Trądzik różowaty
Córka choruje na trądik różowaty, leki na zwykły trądzik nie działają, co polecacie?
-
hejman
Re: Trądzik różowaty
Skoro różowaty to polecam Ci Rozex, kuzynka używała go i szybko pozbyła się problemów
znajoma miała problem z tym samym, stosowała Acnezine i zadziałał w miarę szybko
PewnaPani.pl - moda-damska">moda damska i nie tylko, dla każdej kobiety
-
perfectly_imperfect
- Jestem tu nowa :)
Muszę niestety trochę zepsuć humor, ale trądzik różowaty to strasznie upierdliwa i trudna do ogarnięcia choroba skóry. Moja mama go ma i odkąd pamiętam boryka się z tym. Co jej pomogło na dłuższy okres to były naświetlania lampami UV(coś w stylu solarium), ale jeśli chodzi o ten trądzik to jest sytuacja bez wyjścia, jest to kwestia jedynie ograniczenie objawów.
-
pomcia
A ja jednak namawiam na wizytę u dermatologa, on powinien dobrać rodzaj leczenia i pielęgnacji skóry. Na pewno nie powinna stosować żadnych kosmetyków komadogennych.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Do leczenia trądziku różowatego stosuje się zabiegi laserowe. Leczenie polega na serii zabiegów naświetlania laserem IPL-em obszarów dotkniętych zmianami rumieniowymi bądź trądzikiem różowatym. Zabiegi wykonuje się co 3-4 tygodnie aż do osiągnięcia znaczącej poprawy.
- monisiamakeup
- Miła Kobietka
Moja przyjaciółka po wielu latach zmagań nieco się uporała... Ma już tego mniej. Ale blizn tyle... Będziemy to ścierać kwasami. Zobaczymy... Współczuję
Wiem, jaką ona drogę przeszła ile płaczu było i krzyku...
Ja miałam dłuższy czas. Moja pani dermatolog przepisywała mi maści złuszczające oraz ważna jest przy tym dieta. Nie wolno ostrych potraw. Teraz po 6 latach stan mojej twarzy jest dobry. Trzeba znaleźć dobrego dermatologa.
SPAM
SPAM
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2014 8:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Na blizny potrądzikowe może stosować maść Cepan lub No-Scar. W aptekach znajdzie również kremy rozjaśniające przebarwienia. W redukcji blizn mogą pomóc zabiegi laserowe lub zabiegi karboksyterapiimonisiamakeup pisze:Moja przyjaciółka po wielu latach zmagań nieco się uporała... Ma już tego mniej. Ale blizn tyle... Będziemy to ścierać kwasami. Zobaczymy... WspółczujęWiem, jaką ona drogę przeszła ile płaczu było i krzyku...
Trądzik moja zmora do niedawnego czasu. Poszłam prywatnie do lekarza i on przypisał mi całkiem inne tabletki, mocne. Musiałam podpisywać papierek że nie bede współżyć w czasie kuracji i takie tam. Lek to aknenormin.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Faktycznie walka z trądzikiem nie należy do prostych i przyjemnych,często nie wystarczą zwykłe kosmetyki i dermatolog przepisuje nam kurację antybiotykami,znam wiele takich przypadków. Najlepiej bezie od razu udać się do specjalisty,nie zwlekać.
- kobietka77
- Fajna Kobietka
Tylko wiadomo jak z tymi specjalistami jest, albo się czeka, albo nawet nie zrobią dokładnych oględzin. Jak można coś samemu zaradzić bez zaszkodzenia sobie to tez warto próbować.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Trądzik różowaty jest przewlekłą chorobą skóry występującą najczęściej na twarzy. Leczenie polega na serii zabiegów naświetlania laserem IPL-em obszarów dotkniętych zmianami rumieniowymi bądź trądzikiem różowatym. Zabiegi wykonuje się co 3-4 tygodnie aż do osiągnięcia znaczącej poprawy.
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Kochane czy któraś z Was stosowała może kosmetyki Acnerose? Co o nich możecie napisać? Mianowicie zastanawiam się nad zamówieniem ich dla swojej mamy, ktora ma okrpny trądzk rózowaty już od lat. I w zasadzie to nie potrafi sobie z nim poradzić 
Wiesz,,,, żaden kosmetyk nie zagwarantuje Ci na 100%, ze usunie trądzik rózowaty ponieważ nie jest to coś co można zlikwidować calkowicie. Jest to raczej typ skóry ( która swoja drogą wymaga odpowiedniej pielegnacji....). Kosmetyki Acnerose nie są takie tanie, ale moim zdaniem obecnie najlepsze jeśli chodzi o ten rodzaj cery. Z trądzikiem rózowatym zmagam się już od nie wiem ilu lat ale te naprawdę dobrze działaja na moją skóre.
Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki.
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Dziękuję kochana za odpowiedź. Mozesz mi jeszcze napisać jaki kosmetyk byś poleciła mojej mamie? Co byłoby najlepsze? Bo zastanawiam się nad kremem na dzień i nad kremem na noc....
Kup najlepiej zestaw. Ogólnie nie wiem czy widziałąś ale na stronie acnerose jest teraz zestaw w prezencie. Jak nie masz kasy to najlepiej kup pastę na noc. Sama nakłaam sobie ja codziennie na twarz grubą warstwą Rano wstaję a cera jest taka jakby rozświetlona, mniej się czerwieni. Jets super nawilżenie.
Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki.
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Mi kosmetyki poleciła dermatolog. Fajne! Możzesz śmiało zamawiać.
Dzięki! Kupiłam:) No zobaczymy cy się mamie spodoba....