Trądzik różowaty a HTZ – jakie zmiany zauważyłyście na skórz
Trądzik różowaty a HTZ – jakie zmiany zauważyłyście na skórz
Czy zauważyłyście, że trądzik różowaty ulega zmianie podczas HTZ? U mnie skóra zaczęła reagować inaczej niż wcześniej i nie wiem, czy to przypadek czy kwestia hormonów. Chętnie poczytam Wasze doświadczenia.
Re: Trądzik różowaty a HTZ – jakie zmiany zauważyłyście na s
Zmień HTZ, ja łykam od roku i w końcu pozbyłam się grudek, ewentualnie raz na jakiś czas coś po słodyczach wyjdzie. Biorę Femoston Conti.
Do pielęgnacji trzymałam się delikatnych kosmetyków, żeby nie dokładać skórze dodatkowych bodźców. U mnie dobrze sprawdzały się proste dermokosmetyki typu Acnerose, bo nie obciążały cery w trakcie zmian hormonalnych. Skóra i tak ma wtedy dużo do „ogarnięcia”, więc minimum w pielęgnacji bardzo mi pomogło.
Do pielęgnacji trzymałam się delikatnych kosmetyków, żeby nie dokładać skórze dodatkowych bodźców. U mnie dobrze sprawdzały się proste dermokosmetyki typu Acnerose, bo nie obciążały cery w trakcie zmian hormonalnych. Skóra i tak ma wtedy dużo do „ogarnięcia”, więc minimum w pielęgnacji bardzo mi pomogło.
Re: Trądzik różowaty a HTZ – jakie zmiany zauważyłyście na s
Z mojego doświadczenia, trądzik różowaty objawił się u mnie po roku HTZ (Oestrogel + Progesterone Besins). Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, a po czasie wyszedł rumień i grudki.
Przy takiej cerze trzymałam się pielęgnacji wyciszającej, bez kombinowania. Wieczorem stosowałam pastę na noc z Acnerose, bo uspokajała skórę i nie powodowała zaostrzeń.
https://acnerose.pl/produkt/pasta/
Dopiero jak skóra się ustabilizowała, mogłam ocenić, co jest wpływem hormonów, a co pielęgnacji.
Przy takiej cerze trzymałam się pielęgnacji wyciszającej, bez kombinowania. Wieczorem stosowałam pastę na noc z Acnerose, bo uspokajała skórę i nie powodowała zaostrzeń.
https://acnerose.pl/produkt/pasta/
Dopiero jak skóra się ustabilizowała, mogłam ocenić, co jest wpływem hormonów, a co pielęgnacji.