Torba na porodówkę
-
a_gatka
Torba na porodówkę
Wiadomo - powinna być wcześniej spakowana, gotowa do zabrania i pełna najpotrzebniejszych rzeczy. Myślę, że przydałby się taki praktyczny poradnik dla przyszłych mam. Co oprócz ubranek i pieluszek warto zabrać, aby czuć się bezpiecznie, pewnie i komfortowo w połogu? Co miałyście w swoich torbach? Zapraszam do wymiany doświadczeń. 
Re: Torba na porodówkę
Gabka , żel pod prysznic,szampon, ręcznik.wkładki albo wieksze podpaski, piżamy x2, grzebień, ksiązka/gazeta- proponuje żel do sutków , przynosi ulgę. ale często jest mozliwość zakupienia w szpitalu-to dla mamy 
Dla dziecka, ubranka, becik,pieluszki, posypka na pupę, chusteczki nawilzone, może przydac się oliwka i "łapki"na raczki.proponuje też mieć własna butelke bo czasem zdarza się ze trzeba dziecko dokarmiać.
Dla dziecka, ubranka, becik,pieluszki, posypka na pupę, chusteczki nawilzone, może przydac się oliwka i "łapki"na raczki.proponuje też mieć własna butelke bo czasem zdarza się ze trzeba dziecko dokarmiać.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
a_gatka
No właśnie czeka mnie pakowanie przyjaciółki, która leży na podtrzymaniu i chciałabym wywiązać się dobrze. Nie wiem, czy nie lepsza od piżamy byłaby koszulka nocka. Wygodniej, kiedy człowiek obolały po cesarce, a ona będzie miała cesarskie właśnie...
A wkłady jakie polecacie? Rodziłam jakiś czas temu i widzę, że bardzo dużo się pozmieniało w tym temacie. Widziałam też fajne majteczki siateczkowe canpol, ale nie wiem jak się sprawdzają w praktyce. Miała któraś może?
A wkłady jakie polecacie? Rodziłam jakiś czas temu i widzę, że bardzo dużo się pozmieniało w tym temacie. Widziałam też fajne majteczki siateczkowe canpol, ale nie wiem jak się sprawdzają w praktyce. Miała któraś może?
-
Magda_Lenka
- Miła Kobietka
Te majtki sa przydatne, bo jak po porodzie czlowiek obolaly to ciezko jest utrzymac ta wkladke miedzy nogami kiedy idziemy np do toalety 
-
a_gatka
No dobra, to zapisałam majtki i wkłady. A wkłady tej samej firmy czy macie jeszcze jakieś sprawdzone? No i co jeszcze dziewczyny? Co jeszcze?
Ja bym dołożyła jeszcze krążki laktacyjne. Ogolnie z firm to Canpol sobie chwalą mamy. Widziałam niedawno u koleżanki, że miala takie. Chyba też właśnie Canpol jakieś nowe, bo nie widziałam ich wcześniej. Ale stanowczo dolożyłabym do zestawu 
Ja też wkłady i majtki miałam z canpolu. Chyba mają najlepsze ceny, a jakościowo są bardzo dobre. Wkłady nie są tak grube jak innych firm, co na pewno wpływa na nasz komfort. Jak będzie mieć cesarkę to ja bym wzięła jeszcze coś do odkażania rany np.oktanisept. Będzie na bliznę i na pępuszek.