tanie zabawki

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ola.nowik

Re: tanie zabawki

Post autor: ola.nowik »

Tanie zabawki można znaleźć w sieci .
Ostatnio zmieniony wt kwie 16, 2013 10:42 am przez ola.nowik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
LaMama
Jestem tu nowa :)

Post autor: LaMama »

Moja córka ma Furby i uważam że jest rewelacyjna zabawką. Z początku ciężko mi było uwierzyć ze niby zwykła maskotka możne być tak ciekawa. Polecam każdemu kto lubi interaktywne zabawki. Furby tańczy, śpiewa, mówi po furbiansku i po polskui bardzo czesto rozśmiesza domownikow:)
tasiaka
Fajna Kobietka

Post autor: tasiaka »

pamiętam Furbiego z czasów kiedy byłam nastolatką i moja siostra go miała :)
Pamiętam że zazdrościłam jej wtedy strasznie że może się bez krępacji nią bawić, a mi pannicy przecież już nei wypadało :) :mrgreen:
LaMama

Post autor: LaMama »

Jak dobrze ze mam corke bo sama marzylam kiedys o Furby i niestety byl nieosiagalny dla mnie a teraz moge nadrobic zaleglosci:)
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Post autor: barbórka »

Taką zabawkę ma moja siostrzenica. Sprawia jej mnóstwo radości, a to jest przecież najważniejsze. Zastanawiam się nad kupnem Furby'ego własnej córce.
życie to kamera- uśmiechnij się ;D
iwciaa
Fajna Kobietka

Post autor: iwciaa »

Ja już kupiłam i powiem szczerze, że jestem mile zaskoczona. Zwierzak jest świetny. Można z nim naprawdę super się bawić. Mój syn cały czas z nim rozmawiał, puszczał mu muzykę, żeby sobie potańczył i bardzo był szczęśliwy jak jego przyjaciel powiedzaił pierwsze polskie słowo :serca
iwciaa
Fajna Kobietka

Słyszałam, że można pobrać aplikację do niego ale nie wiem jak to zrobić. Może wtedy jeść normalne produkty i mówić po Polsku, a przede wszystkim jest tam tłumaczone co mówi.
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Tak, można ściągnąć darmową aplikację dostępną w App Store oraz Google Play. Potrzebny jest do tego telefon z androidem lub iPhone. Dzięki niej możemy m.in. karmić Furby’ego oraz ściągnąć słownik języka furbish.
lawendaa

Post autor: lawendaa »

Nie kupuję tanich zabawek- uważam że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Co prawda moja córka nie niszczy zabawek tak jak inne znane mi dzieci- może to kwestia temperamentu:-) bo nawet najdroższa zabawka może nie wytrzymać bliskiego spotkania trzeciego stopnia ze ścianą. Ale zabawki kiepskiej jakości prędzej czy później zagracają pokój. Lepiej kupić jedną bezpieczną i dobrze wykonaną niż 5 byle jakich.
iwciaa
Fajna Kobietka

W końcu ktoś normalnie mysli. Tysiąc zabawek, pelne pudła, a dzieci się nudzą i tweirdzą że nie mają się czym bawić. Postanowiłam jedna zabawka, ale konkretna, ucząca czegoś i dająca różne mozliwości zabawy. Myślę tu o zabawkach interaktywnych.
iwciaa
Fajna Kobietka

I takie powinny być zabawki. Ciekawe, zaskakujuące i uczące dziecko a przedewszystkim rozwijające.
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Rzeczywiście bardzo nas cieszy gdy dziecko się czegoś nauczy i fajnie, że są takie zabawki, które pozwalają się im rozwijać. Najważniejsze jest jednak to, by nasze pociechy dobrze się bawiły.
iwciaa
Fajna Kobietka

A Furby nie tylko bawi, ale również uczy odpowiedzialności za kogoś, empatii. Sama powiem szczerze chętnie patrzę na bawiące się nim dzieci z nutką zazdrości, że ja nie miałam takich zabawek.
iwciaa
Fajna Kobietka

Takie własnoręcznie robione to może są dobre, ale dla małych dzieci, a ja myślałam o takich starszych, które byle czym się nie zadowolą bo to dzieci doby komputera i techniki.
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Szczerze mówiąc iwciaa, to większość z nas patrzy z nutą zazdrości na zabawki, którymi bawią się nasze dzieci. Ja chętnie włączam sie do zabawy z dziećmi, w pewnym stopniu to troszkę rekompensuję sobie niedosyt "zabawkowy" z dzieciństwa. :happy
iwciaa
Fajna Kobietka

Nasze zabawki nie umywają się do tych, którymi bawią się nasze dzieci teraz. Zgadzam się, że mamy czego zazdrościć. Piękne lalki, mówiące misie, kolorowe klocki. Zabawki rozwijające i uczące, a kiedyś to szkoda gadać. Więc nie mamy co się zastanawiać tylko w miarę naszych możliwości kupujmy naszym dzieciom super zabawki, które nie będą rzucone w kąt a dadzą im niekończącą się zabawę.
Pia_28

Post autor: Pia_28 »

Może i mamy świetny wybór zabawek, ale mam wrażenie, że nasze były lepsze... Bardziej rozwijały wyobraźnię. Klocki, szmaciane lalki, różnego rodzaju zwierzątka na kółkach.
Nie wiem, jak Wy, ale ja ciągle mam sentyment do drewnianych zabawek :))
Obrazek
Basia1994

Post autor: Basia1994 »

Pia_28 pisze:Może i mamy świetny wybór zabawek, ale mam wrażenie, że nasze były lepsze... Bardziej rozwijały wyobraźnię. Klocki, szmaciane lalki, różnego rodzaju zwierzątka na kółkach.
Nie wiem, jak Wy, ale ja ciągle mam sentyment do drewnianych zabawek :))
Obrazek
Ja do dzisiaj staram się dzieciakom wyszukiwać właśnie takie "stare" edukacyjne zabawki. Niestety dzisiejsze słabo rozwijają wyobraźnie i dodatkowo bywają niebezpieczne w użyciu . Eh:( /.... gdzie te czasy ....
iwciaa
Fajna Kobietka

Ale ja nie twierdze, że nasze wszystkie były bee, tylko, że teraz są podobne bardziej urozmaicone i nadal rozwijają wyobraźnie dziecka, a niektóre też i uczą odpowiedzialności, empatii itp. Takie czasy, że jesteśmy dziećmi techniki i nasze dzieci też potrzebują takich zabawek, a teraz na topie są właśnie zabawki interaktywne,np.lalki pluszaki, różne sympatyczne stworki.
Awatar użytkownika
bikini
Fajna Kobietka

Post autor: bikini »

Myślę, że pomimo tego, że mamy teraz spory wybór wśród zabawek, maluchy często cieszą się z prostych rzeczy, z których i my te 20 lat temu robiliśmy użytek. Sama pamiętam, że uwielbiałam moją tablicę kredową, na której mogłam narysować co tylko chciałam, a kiedy mi się znudziło, po prostu to zetrzeć i rysować od nowa. Taką samą kupiłam mojemu dziecku i widzę, że nawet pomimo gier komputerowych i tym podobnych wynalazków, opcja z kredą i tablicą wciąż się sprawdza.
iwciaa
Fajna Kobietka

Oczywiście ja też dzieciakom kupuje zabawki, którymi sama kiedyś się bawiłam i też się śawietnie bawią. Ja tylko uważam, że trzeba iśc z postępem i umożliwić naszym dzieciom współistnienie z rówieśnikami, a większość rówieśników to dzieci techniki. Pozatym tymi nowymi zwlaszcza interaktywnymi bawią się też świetnie i mają urozmaiconą zabawę. Moje dzieci w każdym razie są zadowolone z zakupu zabawki i na pewno szybko jej nie odłoża w kąt.
Bonetti

Post autor: Bonetti »

dzieki
Awatar użytkownika
barbórka
Miła Kobietka

Ostatnio bardzo często widuje Furby'iego w różnych sklepach, podejrzewam, że na dzień dziecka wiele osób może zdecydować się na kupno tej zabawki. Ostatnio nawet koleżanki pytały się mnie jak zabawka sprawdza się w praktyce bo zastanawiają się nad jej kupnem dla dzieci.
fistaszka
Miła Kobietka

Post autor: fistaszka »

W polo markecie mają teraz dużo tanich zabawek, z okazji dnia dziecka chyba :) Ja dzisiaj kupiłam świetną lalkę mojej córci za niecałe 15 zł. A taka fajna, bo miękka, z materiału, bez żadnych elementów plastikowych itp.
iwciaa
Fajna Kobietka

Wszystko zależy od wieku dziecka. Zabawki też trzeba dobierać do wielu cech naszego dziecka. 9-letniej dziewczynce nie kupisz niestety lalki szmacianej. To już nie ta epoka. Moda jest inna i wymaganie inne. Pozatym dla takich dzieci zabawki mają też nie tylko bawić ale i uczyć. Zgadzam się w zupełności, że Furby to dobra inwestycja i obustronne korzyści.
ODPOWIEDZ