Tabletki antykoncepcyjne-pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

Re: Tabletki antykoncepcyjne

Post autor: ameba00 »

mamajulci pisze:Lepsze to niż niechciana ciążą. Ja podczas stosowania tabletek bylam nerwowa :) Dlatego zdecydowałam sie na wkładke domaciczna .
Dobra jest ta wkładka? Jak działa? Co do tabletek to miałam opuchnięte piersi i przytyłam ale nastrój był taki sam. Ciekawe czy z tym spadkiem libido to prawda? Ja jakoś nie zauważyłam rożnicy...
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

mamajulci pisze:Skutków ubocznych tabletek antykoncpecyjnych jest niemal tyle ile po zwykłych tabletkach przeciwbólowych. Zarówno wymoty jak i krwawienie może być jednym z nich, niestety zawsze to ingerencja w gospodarke hormonalną kobiety.
Podobno jak będą dobrze dobrane to takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Byłyście badane jak Wam lekarz je przepisywał?
patrycja21

Post autor: patrycja21 »

Ja byłam badana i wszystko mam okey . troszkę przytyłam, ale później sama się przypilnowałam i wszystko jest ok, a wolę brać tabletki niż w tym wieku dziecko miec ! nie dalabym sobie rady po prostu...

Moja strona http://www.btlrevolution.pl/
Ostatnio zmieniony pt mar 08, 2013 9:56 am przez patrycja21, łącznie zmieniany 1 raz.
kasia1993

Post autor: kasia1993 »

Cześć dziewczyny !
Wiem, że to z innej beczki ale czemu miałybyście nie skorzystać jak ja.
Poniżej macie link do wygrania bonu o wartości 1000zł do Reserved ! Mi się pofarciło, co Wam szkodzi spróbować i poświęcić minutkę !
Pozdrowionka i życzę powodzenia !!!! ))))

Link: http://bemol.ebrokerpartner.pl/short/d5xn
Awatar użytkownika
ameba00
Miła Kobietka

patrycja21 pisze:Ja byłam badana i wszystko mam okey . troszkę przytyłam, ale później sama się przypilnowałam i wszystko jest ok, a wolę brać tabletki niż w tym wieku dziecko miec ! nie dalabym sobie rady po prostu...
Napewno,zwłaszcza że to jedna z najskuteczniejszych metod antykoncepcyjnych. Należy tylko pamiętać o systematycznym stosowaniu.
Awatar użytkownika
katarzyna88
Jestem tu nowa :)

Post autor: katarzyna88 »

hej, wiadomo, zalet tabletek jest tyle samo co ich wad, każda z nas reaguje na nie inaczej, ja przez 3 lata brałam Cilest, jakoś pół roku temu odstawiłam, przeszliśmy na kalendarzyk. dla mnie była to zmiana na lepsze, od razu lepiej się czułam psychicznie, poprawiła mi się cera, ale za to wróciły bolesne miesiączki. nie powiem, że polecam wszystkim dziewczynom tę metodę, jednak dla mnie była to zmiana na lepsze - przestałam truć mój organizm
trener osobisty warszawa-zapraszam!
Awatar użytkownika
asia81

Post autor: asia81 »

Potwierdzam, też przestałam się tym truć i przeszliśmy na prezerwatywy. Kobieto daj sobie spokój z kalendarzykiem....to metoda stara i zawodna.
Najśmieszniejszy parking w Modlinie
kamelia

Post autor: kamelia »

Tylko prezerwatywy nie zawsze są skuteczne w 100% a tabletki dają więcej pewności.
stwierdzenie nabycia spadku - zapraszam!
Awatar użytkownika
Wiki24

Post autor: Wiki24 »

Mi zaoferował takie tabletki ginekolog, ze względu na to, że okres robi mi od czasu do czasu małe psikusy... Jednak odmówiłam, nie mam zamiaru się faszerować!
transport rumunia - drogi?
dobroslawa

Post autor: dobroslawa »

Tabletki to wygoda i spokój. Zamierzam do nich wrócić,bo dobrze dobrane wykluczają większość dolegliwości i huśtawki nastroju:)
Awatar użytkownika
samanthaaa

Post autor: samanthaaa »

Dokladnie, aczkolwiek i tak wypada je po dluzszym stosowaniu odstawic, jednak to nic przyjemnego, ja mialam straszne bole brzucha, w ogole jeden wielki koszmar, chcialam odstawic na pol roku a skonczylo sie na 3 miesiacach, najlepiej z lekarzem pogadac ;)
Najlepszeserwisy obiadowe
MonikaMilan

Post autor: MonikaMilan »

Ja brałam najpierw Cilest, potem Yaz. Odstawiłam niedawno i poza plamieniami nie mam innych dolegliwości.
szybka pożyczka
Awatar użytkownika
monia12

Post autor: monia12 »

ja po odstawieniu miałam wstręt do swojego faceta przez tydzień...w sensie libido mi spadło:( czasami głowa bolała. no cóż tak to jest jak sie organizm do chemii przyzwyczai.

Zobacz także koperty direct marketing
Ostatnio zmieniony czw mar 07, 2013 2:26 pm przez monia12, łącznie zmieniany 1 raz.
termoizolacja powinna być w domu. Tyłek męża nie wystarczy, by Cię ogrzać.
MarlenqaBii

Post autor: MarlenqaBii »

Tabletki są skuteczną i wygodną metodą. Jednak warto zwrócić uwagę na to, że wielu lekarzy ginekologów przepisuje tabletki bez robienia badań. A chyba każda istota myśląca zdaje sobie sprawę z konsekwencji źle dobranych hormonów.
Polecam - psychoterapia Wrocław
Awatar użytkownika
Luiza22

Post autor: Luiza22 »

Żyjmy jak natura nam przykazała -chyba, że istnieją inne "domowe sposoby" na antykoncepcje :P

przeprowadzki Wrocław bramy wjazdowe bramy przesuwne
Ostatnio zmieniony pn maja 13, 2013 7:56 pm przez Luiza22, łącznie zmieniany 1 raz.
transport Wrocław
Awatar użytkownika
alianka
Miła Kobietka

Post autor: alianka »

Ja od roku biorę tabletki i jestem bardzo zadowolona, nie mam żadnych skutków ubocznych i co najważniejsze dla mnie nie musze się przejmować ;) Na początku było mi ciężko pilnować stałej godziny brania pigułki, ale pomogło przypomnienie w tel ;)
Otoczona

Post autor: Otoczona »

Ja nigdy nie zażywałam tabletek:) i jakos dobrze się z tym czuje. W ciąży nie jestem i nigdy nie byłam. Jakoś wolę prezerwatywy;p :fallinlove
Żyć! Nie umierać
maryska

Post autor: maryska »

Hej!.
Mam problem tzn zazywam tabletki antykoncepcyjne zostaly mi tylko 3 tabletki do konca pierwszego opakowania tydzien temu bylam u lekarza i odrazu przepisal mi kolejne opakowanie lecz chodzi mi o to iz niewiem ile potrzeba przerwy pomiedzy nowym opakowaniem slyszalam ze trzeba zrobic przerwe 7 dniowa lecz niewiem czy odrazu po 7 dniach mam zazycz nowe opakowanie ? czy zaczekac az dostane okres ?
Prosze o odpowiedz ;))
Awatar użytkownika
joolka

Post autor: joolka »

ja jak zmieniałam tabsy, to akurat między opakowaniami miałam normalną 7 dniową przerwę na "okres" więc nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że jeżeli w tym momencie nie musisz robić przerwy normalnej po 21 tabletce, to nie rób, tylko bierz normalnie tabletkę, tylko już z innego opakowania.ja bym tak zrobiłam, ale tak jak mówię, nie jestem pewna czy dobrze radzę...
http://podanocatering.pl/
JoannaDark

Post autor: JoannaDark »

No w moim życiu bywało różnie... Raz tabletki raz prezerwatywy- obie opcje maja oczywiście swoje plusy i minusy. Nie czas i miejsce chyba się nad tym rozwodzić :)
http://www.virdi.pl/
ania23

Post autor: ania23 »

jeżeli zmieniasz tabletki to proponuję wybrać stare, a po tygodniu przerwy na miesiączkę zacząć brać nowe... a najlepiej udać się do lekarza i się wszystkiego dokładnie jak należy dowiedzieć :)
wypozyczalnia samochodow dostawczych warszawa
Sweet Nail

Post autor: Sweet Nail »

Jeżeli masz takie problemy po odstawieniu, polecam iść do lekarza. To może być coś poważniejszego.
Elewacje małopolska
ilonasz22

Post autor: ilonasz22 »

ja odstawiłam pól roku temu

Post autor: anq »

Dziewczyny :) Zaczęłam brać tabletki anty po miesięcznej przerwie od pierwszego dnia naturalnej miesiączki. Trwała ona krótko, bo niecałe 4 dni, i od tamtej pory codziennie biorę tabsy. wczoraj uprawiałam seks - byłam zabezpieczona? wzięłam już 14 tabletek, chłopak skończył mi na brzuchu ;)
olenkaa

Post autor: olenkaa »

najlepiej z tym do ginekologa się udać :)
Ludzie walczą, aby żyć, a nie, by obiektyw voigtlander popełniać samobójstwa.
ODPOWIEDZ