Szybkie pożyczki przez internet
-
apollo
Szybkie pożyczki przez internet
Czy one mają sens? Proszę o informację jak zorganizować sobie szybką pożyczkę przez internet tak żeby nie kosztowało to majątku. Nie możemy wnioskować do banku - mieliśmy rok temu opóźnienie w płatnościach. Do kogo się udać, żeby się nie naciąć?
-
Misiek
Re: Szybkie pożyczki przez internet
Apollo a ile pieniędzy potrzebujesz? I na jaki cel chcesz przeznaczyć te pieniądze? Szybkie pożyczki nie należą do najtańszych, ale skoro takiej pożyczki potrzebujesz...
Tak żeby nie kosztowało to majątku? To może po prostu zaoszczędzisz sobie pieniędzy i nie będziesz musiał pożyczać? Czy nie łatwiej zrezygnować z kilku przyjemności i odłożyć trochę pieniędzy?
-
apollo
Haska, nie jest tak łatwo zaoszczędzić pieniądze mając najniższą krajową. Ledwo wiążę koniec z końcem, a Ty mu tu mówisz o oszczędzaniu. Naprawdę nie mam z czego odłożyć tych pieniędzy. Potrzebuję jakieś 200 zł. Muszę zapłacić za naprawdę lodówki...
Nie masz od kogo złapać z rodziny? Wtedy pożyczasz 200,- i tyle oddajesz, a nie z nadwyżką...
-
apollo
Wiesz... z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Może i mają takie pieniądze, ale są na tyle zawistni, że nie pożyczą mi tych pieniędzy. Wolałbym pożyczyć od obcego niż od nich.aii pisze:Nie masz od kogo złapać z rodziny? Wtedy pożyczasz 200,- i tyle oddajesz, a nie z nadwyżką...
-
paula
Oczywiście że możesz wziąć taką szybką pożyczkę w kwocie 200zł (chwilówki itd). Ale czy naprawdę zamiast 200zł chcesz spłacać 400zł?
Oszczędzanie jest trudne, ale może zamiast aż tak małej kwoty warto by było wziąć większą pożyczkę (np. 1000zł) i powoli to spłacać? A pozostałe pieniążki dać na lokatę albo konto oszczędnościowe?
Oszczędzanie jest trudne, ale może zamiast aż tak małej kwoty warto by było wziąć większą pożyczkę (np. 1000zł) i powoli to spłacać? A pozostałe pieniążki dać na lokatę albo konto oszczędnościowe?
Większa pożyczka w chwilówce?? Odradzam. W ogóle odradzam jakąkolwiek chwilówkę. Jeżeli nie rodzina, to może znajomi?
-
Misiek
To może byś wziął pożyczkę w morgis? My braliśmy u nich właśnie 200 zł. W sumie przy pierwszej pożyczce więcej nie dostaniesz. Co Ty na to? W morgis raczej nie robią żadnych problemów....apollo pisze:Haska, nie jest tak łatwo zaoszczędzić pieniądze mając najniższą krajową. Ledwo wiążę koniec z końcem, a Ty mu tu mówisz o oszczędzaniu. Naprawdę nie mam z czego odłożyć tych pieniędzy. Potrzebuję jakieś 200 zł. Muszę zapłacić za naprawdę lodówki...
-
apollo
Spoko, tylko nic szczególnego nie napisałeś o tej pożyczce. Ciężko ją dostać? Czego wymagają od klienta? Mają jakieś duże wymagania czy łatwo u nich pożyczyć pieniądze?Misiek pisze: To może byś wziął pożyczkę w morgis? My braliśmy u nich właśnie 200 zł. W sumie przy pierwszej pożyczce więcej nie dostaniesz. Co Ty na to? W morgis raczej nie robią żadnych problemów....
podzwoń i popytaj ile będzie Cię kosztowała pożyczka. Teraz przed świętami na pewno zmniejszą trochę oprocentowanie żeby ludzi zachęcić.
Ale z Chwilówki nie bierz jeśli możesz mieć problemy z terminową spłata, oni współpracują z windykacją, potem przychodzą do ciebie do domu, do pracy, straszą nawet grożą...Odradzam. Za to provident z nikim nie współpracuje (chyba że coś się zmieniło) i fakt, też dzwonią itd ale bez takich chorych akcji jak w chwilówce.
Ale z Chwilówki nie bierz jeśli możesz mieć problemy z terminową spłata, oni współpracują z windykacją, potem przychodzą do ciebie do domu, do pracy, straszą nawet grożą...Odradzam. Za to provident z nikim nie współpracuje (chyba że coś się zmieniło) i fakt, też dzwonią itd ale bez takich chorych akcji jak w chwilówce.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
paula
prawda jest taka że jeśli nie masz pewności czy potrafisz spłacić taką chwilówkę czy pożyczkę to jej po prostu nie bierz.
Tak w ogóle z tego co zauważyłam to banki (lub instytucje parabankowe) prędzej udzielają pożyczek na większe kwoty (5000-10000) aniżeli na tak małe jak Ty byś chciał. W ogóle nie wiem czy najniższą pożyczką nie jest 500zł (jeśli chodzi o chwilówki)
Tak w ogóle z tego co zauważyłam to banki (lub instytucje parabankowe) prędzej udzielają pożyczek na większe kwoty (5000-10000) aniżeli na tak małe jak Ty byś chciał. W ogóle nie wiem czy najniższą pożyczką nie jest 500zł (jeśli chodzi o chwilówki)
Mogę Ci polecić:
Vivus - Pierwsza pożyczka z oprocentowaniem 0 % max 1200 zł na 30 dni.
OK Money - Pierwsza pożyczka z oprocentowaniem 0 % od 200 do 500 zł na 30 dni.
Jeżeli chcesz więcej szczegółów odwiedź strony www tych placówek.
Vivus - Pierwsza pożyczka z oprocentowaniem 0 % max 1200 zł na 30 dni.
OK Money - Pierwsza pożyczka z oprocentowaniem 0 % od 200 do 500 zł na 30 dni.
Jeżeli chcesz więcej szczegółów odwiedź strony www tych placówek.
Zakupy przez internet zawsze były moją pasją. A co za tym idzie, musiały stać się nią również systemy płatności online dzięki którym w szybki sposób reguluję należności.
-
Misiek
Nie jest ciężko. Wystarczy wysłać smsa o treści KONTAKT na numer 664 079 800 albo wypełnić formularz przez internet. Wtedy morgis się z Tobą skontaktuje. Pożyczkę możesz wziąć nie wychodząc z domu. Nie wymagają żadnych zaświadczeń.apollo pisze:Spoko, tylko nic szczególnego nie napisałeś o tej pożyczce. Ciężko ją dostać? Czego wymagają od klienta? Mają jakieś duże wymagania czy łatwo u nich pożyczyć pieniądze?Misiek pisze: To może byś wziął pożyczkę w morgis? My braliśmy u nich właśnie 200 zł. W sumie przy pierwszej pożyczce więcej nie dostaniesz. Co Ty na to? W morgis raczej nie robią żadnych problemów....
-
apollo
Niczego nie wymagają, nie trzeba do nich chodzić, nie robią problemów- wszystko tak dziwnie pięknie wygląda. A z Tobą szybko się skontaktowali? Ile czekaliście na decyzję o otrzymaniu pożyczki? Bo zakładam, że wiesz to wszystko dlatego, że brałaś tam pożyczkę, tak?
-
Misiek
Brałam u nich pożyczkę kilka miesięcy temu. Przeszłam przez to wszystko, dlatego wiem dużo o tej pożyczce. Skontaktowali się ze mną jeszcze tego samego dnia. Na decyzję musiałam czekać jakieś dwa dni. Po pozytywnej decyzji pieniądze trafiły na moje konto.
-
apollo
Dwa dni to nie jest wcale długo.Misiek pisze:Brałam u nich pożyczkę kilka miesięcy temu. Przeszłam przez to wszystko, dlatego wiem dużo o tej pożyczce. Skontaktowali się ze mną jeszcze tego samego dnia. Na decyzję musiałam czekać jakieś dwa dni. Po pozytywnej decyzji pieniądze trafiły na moje konto.
A co jeśli nie będę mógł spłacić rat w danym terminie? Czy mają oni możliwość przedłużania terminu spłaty czy zupełnie tego nie uznają? Zdarzyły Ci się jakieś opóźnienia w spłacie?
Apollo jak nie będziesz spłacał to po dwóch dniach wpakują Cię do więzienia ;P Żartuję oczywiście. Przecież w każdej firmie pożyczkowej da się przedłużyć termin spłaty. Nikt Ci głowy nie urwie jak spóźnisz się ze spłatą. Po prostu naliczą Ci odsetki, no i zapamiętają to, że nie spłacasz rat w terminie.
-
Misiek
Termin spłaty można w prosty sposób przedłużyć. Wystarczy wysłać SMS-a na numer 664 079 800 o treści WZNOWIENIE i termin jest przedłużony. Możesz tak zrobić trzy razy przy jednej pożyczce. Przy kolejnej pożyczce, można to zrobić już cztery razy.apollo pisze: Dwa dni to nie jest wcale długo.
A co jeśli nie będę mógł spłacić rat w danym terminie? Czy mają oni możliwość przedłużania terminu spłaty czy zupełnie tego nie uznają? Zdarzyły Ci się jakieś opóźnienia w spłacie?
A wpływa to jakoś na wielkość kolejnej pożyczki? Czy po prostu ta ilość przedłużeń nie ma żadnego wpływu na to? Na jaką kwotę można otrzymać kolejną pożyczkę?
-
Misiek
Jeśli przedłużysz trzy razy nie ma to żadnego wpływu. Jeśli zdarzy Ci się kolejne przedłużenie, wtedy dostajesz -1 pkt. Im więcej punktów uzbierasz tym masz większe szanse na otrzymanie wyższej kwoty pożyczki.
Ale co to są te punkty ratingowe? Nigdy o takim czymś nie słyszałam... To jak oni to wszystko naliczają? Ile pieniędzy maksymalnie można u nich dostać?Misiek pisze:Jeśli przedłużysz trzy razy nie ma to żadnego wpływu. Jeśli zdarzy Ci się kolejne przedłużenie, wtedy dostajesz -1 pkt. Im więcej punktów uzbierasz tym masz większe szanse na otrzymanie wyższej kwoty pożyczki.
-
Misiek
To są takie punkty, które zbierasz za wzięcie pożyczki, za spłacenie jej w terminie itp. Kwota kolejnej pożyczki jest uzależniona od tego ile punktów uzbierasz. Im więcej punktów, tym większe szanse na otrzymanie wyższej kwoty pożyczki. Zerknij sobie tutaj: SPAM Piszą tam więcej o tych punktach.
Ostatnio zmieniony czw lis 21, 2013 6:40 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Czyli powiedzmy, że dwa razy przedłużyliśmy termin spłaty, więc za to dostaniemy 0 pkt. Za wzięcie pożyczki dostajemy 5 pkt. Czyli mamy 5 pkt, więc wg tej tabeli będziemy mogli wziąć tylko 200 zł pożyczki, dobrze rozumiem?Misiek pisze:To są takie punkty, które zbierasz za wzięcie pożyczki, za spłacenie jej w terminie itp. Kwota kolejnej pożyczki jest uzależniona od tego ile punktów uzbierasz. Im więcej punktów, tym większe szanse na otrzymanie wyższej kwoty pożyczki. Zerknij sobie tutaj: SPAM Piszą tam więcej o tych punktach.
-
Misiek
Tak, a jeśli nie będziesz przedłużała terminu dostaniesz 5 pkt, a więc ostatecznie będziesz miałam 10 pkt. Oznacza to, że będziesz mogła wziąć drugą pożyczkę w wysokości od 250 do 500 zł. Spłacanie pożyczki w terminie opłaca się.