Świnka morska

Masz jakiegoś pupila? Chcesz się nim pochwalić? Nie wiesz jak go pielęgnować, czym karmić, kiedy zabrać do weterynarza? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na nurtujące pytania.
ODPOWIEDZ
Chaelly1963
Jestem tu nowa :)

Świnka morska

Post autor: Chaelly1963 »

Kochane, czy świnki morskie uczulają? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Córka chce świnkę morską na urodziny, ale jest alergikiem i nie wiem, czy to dobry pomysł.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Re: Świnka morska

Post autor: BlackWolf »

Jeśli jest alergiczką to zanim zdecydujesz się na zakup jakiegokolwiek zwierzęcia -zrób jej badania szczegółowe pod tym kątem.
Często rodzice kupują dzieciom zwierzaki a później jest problem, bo dziecko jednak ma alergię i pozbywają się "problemu".
Świnka morska, królik, chomiki, szczury i inne gryzonie uczulają a może nawet nie koniecznie one tylko trociny, pelety, sianka, które dany zwierzak potrzebuje.
Ja też jestem alergiczką i posiadam zwierzęta, ale organizm dorosłych jest inny niż organizm dzieci.
Na swoim przypadku napiszę Ci, że niegdyś miałam też szczury british dumbo blue i miałam poważne problemy z alergią. Nie uczuliła mnie ich sierść tylko trociny. Musiałam zmienić na pelet, ale i to nie pomogło aż w końcu znalazłam ten antyalergiczny i w miarę było ok.
Więc jeszcze raz powtórzę - zrób córce szczegółowe badania zanim zdecydujesz się na zakup.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ps1
Jestem tu nowa :)

Re: Świnka morska

Post autor: ps1 »

BlackWolf pisze:Jeśli jest alergiczką to zanim zdecydujesz się na zakup jakiegokolwiek zwierzęcia -zrób jej badania szczegółowe pod tym kątem.
Często rodzice kupują dzieciom zwierzaki a później jest problem, bo dziecko jednak ma alergię i pozbywają się "problemu".
Świnka morska, królik, chomiki, szczury i inne gryzonie uczulają a może nawet nie koniecznie one tylko trociny, pelety, sianka, które dany zwierzak potrzebuje.
Ja też jestem alergiczką i posiadam zwierzęta, ale organizm dorosłych jest inny niż organizm dzieci.
Na swoim przypadku napiszę Ci, że niegdyś miałam też szczury british dumbo blue i miałam poważne problemy z alergią. Nie uczuliła mnie ich sierść tylko trociny. Musiałam zmienić na pelet, ale i to nie pomogło aż w końcu znalazłam ten antyalergiczny i w miarę było ok.
Więc jeszcze raz powtórzę - zrób córce szczegółowe badania zanim zdecydujesz się na zakup.
Masz całkowitą racje, kupiłam córce świnkę bez badań alergicznych i nie było to miłe doświadczenie.
ODPOWIEDZ