Suszenie prania
Re: Suszenie prania
Ja suszę w suszarni, bo akurat takową w bloku posiadamy
Moja żona suszy mi głowę o tym, by kupić pralko suszarkę, ale niestety, nowoczesne sprzęty AGD są bardzo drogie.
Spokojne czy odlotowe wakacje z dziećmi ? Piszemy, co i jak.
Ja też mam suszarkę w łazience. Marzy mi się taka automatyczna ale to może za jakiś czas
Dla mnie i tak najważniejsze jest, żeby takie pranie wyjęte z pralki było czyste i długo pachniało - wtedy zapach roznosi się po całym mieszkaniu. W czym pierzecie ? Ja np używam pereł piorących Perlux 
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Zazwyczaj na balkonie ale kiedy kaloryfery juz grzeja to w lazience bardzo szybko wysycha.
sama natura 
Mam sznurki w łazience i suszarkę metalowa, która stawiam w przedpokoju. W zimie jak jest ciepło, to pranie dobrze wysycha. Takie problemy miałam w zimnym mieszkaniu.
-
Czupakabra
- Jestem tu nowa :)
Świetna opcja ale warto rozważyć wszystkie za i przeciw. Można prosić o kilka innych ważnych szczegółów?
Życie pozbawione znaczenia przemyka obok, jak pociąg niezatrzymujący się na stacji
Ja wystawiam pranie za okno i tyle. Na wietrze najszybciej się suszy.
Chcemy wierzyć, że czas nas uleczy sam z siebie. Ale czas nie jest lekarstwem, jeżeli pozostajemy bierni. Wtedy po prostu upływa, obojętny.
A ja po prostu w mieszkaniu na suszarce. Nie mam z tym większego problemu.
Ubóstwiam przyjemności nieskomplikowane. Jest to ostatnia ucieczka istot skomplikowanych.
Fakt na dworze szybciej schnie, ale teraz suszę w pokoju. Natomiast uwielbiam zapach świeżego prania, szczególnie teraz gdy trafiłam na tak dobry proszek. Zapach się długo utrzymuje. A używam proszku surf o zapachu tropikalnej lili i ylang ylang
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
celia.celia84
To prawda, że suszarka to jednak naprawdę duże ułatwienie. A teraz można kupić nawet z Candy urządzenie z funkcją pary, które dodatkowo usuwa część zagnieceń. Sama nie lubię bardzo prasować, więc idealnie by sie dla mnie nadała taka funkcja. No i na ten moment mam już dość tego, że część ubrań z powodu zapachu wilgoci po wysuszeniu ląduje od razu znowu w pralce..
Ja w bloku z braku miejsca suszę po prostu na rozkładanej suszarce, staram się wietrzyć pomieszczenie,w którym rozłożyłam pranie. Wszystko wysycha ładnie czasami nawet w pół dnia 
Witam, polecam bezglutenowe krakersy
Ja też mam mega problem z suszeniem. W końcu kupiłam suszarkę i zdecydowanie polecam taki wynalazek. Wreszcie się problem rozwiązał.
-
Sylwuśka123
- Miła Kobietka
Ja mam jeszcze balkon więc przez cały sezon pranie suszy się na zewnątrz. Najgorzej jest zimą. Wtedy by się suszarka automatyczna przydała
Moja pasja moim życiem!
Nie jest to za bardzo moja dziedzina wiedzy. Dlatego też nie będę w stanie pomóc.
Nie ma nagród za najdłuższą żałobę. Najsmutniejszy niczego nie zyskuje.
Ja w końcu namówiłam faceta na zakup suszarki, po długich namysłach wybraliśmy electrolux perfect care. Szybko suszy jednocześnie nie niszcząc tkanin, bardzo dobrze dostosowuje czas do wilgonosci ubrań i też nie są takie te rzeczy poplątane, mój model posiada nawet opcje suszenia pościeli.
Ooo ciekawe, jak to jest z tą pościelą? Pralkę mam o dużej pojemności bo 8kg i ciekawi mnie właśnie jak jest z suszeniem takiego dużego wkładu. Pościel bez problemu upiorę, ale czy wysuszę w takiej suszarce?donatka pisze:Ja w końcu namówiłam faceta na zakup suszarki, po długich namysłach wybraliśmy electrolux perfect care. Szybko suszy jednocześnie nie niszcząc tkanin, bardzo dobrze dostosowuje czas do wilgonosci ubrań i też nie są takie te rzeczy poplątane, mój model posiada nawet opcje suszenia pościeli.
Czy w suszarkach automatycznych ubrania się niszczą? Macie takie suszarki w swoich domach?
Te nowoczesne suszarki mają systemy zabezpieczające materiały. Electroluxa jak patrzyłam PerfectCare 900 to ma systeme CycloneCare, który sprawia, że ubrania są równomiernie i delikatne suszone ciepłym powietrzem. Ma też systemy SmartSense i GentleCare. No i pojemność 8 kg więc musi być delikatna.zopik pisze:Czy w suszarkach automatycznych ubrania się niszczą? Macie takie suszarki w swoich domach?
U mnie też jest z tym straszny problem bo mam bardzo małe mieszkanie :/ ale za to jest dość sporo pokoi i po prostu wstawiam suszarkę do gościnnego. Nikomu tam nie przeszkadza a jak potem ładnie pachnie praniem 
A nie myślałaś nad postawieniem suszarki na pralce? Electrolux ma taki łącznik i można sobie to tak ustawić. Mega stabilne i wygodne.Natlaa pisze:U mnie też jest z tym straszny problem bo mam bardzo małe mieszkanie :/ ale za to jest dość sporo pokoi i po prostu wstawiam suszarkę do gościnnego. Nikomu tam nie przeszkadza a jak potem ładnie pachnie praniem
-
dwieduzekawy
Czytałam ostatnio na portalu zdrowotnym, chyba portal abc zdrowie, że suszenie prania wewnątrz, zwłaszcza w małym mieszkaniu może być szkodliwe dla zdrowia. Zwiększa podobno znacznie wilgoć i pomaga mnożyć się roztoczom czy grzybom. Macie z tym jakieś doświadczenia? Tutaj tez są jakieś porady https://meacopolska.pl/suszenie-prania- ... -ziomowym/ i proponują pochłaniacze wilgoci
Z jednej strony tak jak wiele pisało fanie mieć zapach świeżego prania w domu a z drugiej to fajnie nie mieć za dużo wilgoci.
Co myślicie?
Z jednej strony tak jak wiele pisało fanie mieć zapach świeżego prania w domu a z drugiej to fajnie nie mieć za dużo wilgoci.
Co myślicie?
Kupiłam sobie jakiś czas temu suszarkę elektryczną - bębnową i jestem bardzo zadowolona. To jest jeden z modeli Electroluxa, z serii PerfectCare. Co dla mnie jest zaskoczeniem, ubrania są mięciutkie i właściwie nie muszę ich prasować