sushi

Masz jakieś sprawdzone sposoby na dobre jedzonko? Znalazłaś właśnie smaczny przepis na romantyczną kolację i chcesz się nim podzielić? Nie masz pomysłu co zrobić na obiad? Odpowiedzi znajdziesz w tym temacie.
ODPOWIEDZ
lajlla
Jestem tu nowa :)

sushi

Post autor: lajlla »

Witam wszystkich wielbicieli sushi ;d poszukuję sprawdzonego przepisu na domowe suhi :) Ostatnio postanowiłam, że sama przyrządzę sushi ale wyszła z tego trochę klapa, skończyło się na tym, że zamówiłam z mojej ulubionej restauracji SPAM. Zabieram się do kolejnej próby kręcenia sushi i może ktoś coś poradzi? Największy problem miałam z ryżem, cały się kleił i rozpadał (kupiłam ryż do sushi), przez to całe sushi było jakieś rozlazłe i rozpadające się. Za wszelkie porady z góry dziękuję :)*
Ostatnio zmieniony śr maja 20, 2015 9:34 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: szukasz porady, czy reklamujesz restaurację ?
miliemili

Re: sushi

Post autor: miliemili »

ryż do sushi ma się kleić bardzo a rozpadające było bo widocznie źle złożyłaś pooglądaj najlepiej na youtubie to nie jest trudne, mi wyszło za pierwszym razem
narzutki
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

nigdy się za to nie brałam, wydaje mi się że to za trudna sztuka jak dla mnie :roll:
Obrazek
gater

Post autor: gater »

To nie jest aż takie trudne jak się wydaje. Jedynie pracochłonne
Pinot Crni Kutjevo
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wszystko na poczatku wydaje sie trudne
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

nie wiem, dla mnie to jakaś czarna magia
Obrazek
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Sushi to fajna sprawa do wspólnego przyrządzania. Czasami spotykam się na domówce z przyjaciółmi i wspólnie je robimy, każdy komponuje swoje danie i później próbujemy. Fakt, że efekt końcowy jest różny :D ale przynajmniej jest kupa śmiechu, polecam :-)
ODPOWIEDZ