Suknie ślubne -Jaką wybrać?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
Paulla
Jestem tu nowa :)

Re: Suknia ślubna

Post autor: Paulla »

Mnie podoba się taka, co o niej sądzicie? Obrazek
dzo

Post autor: dzo »

wygląda jak firanka ;/
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Widzę, że połączyłaś tematy:) Fajnie:) Ja niestety wcześniej tego nie zauważyłam:)
Odnośnie sukienki powyżej, to ona z pewnością nie byłaby dla mnie. Ja wolę coś bardziej skromnego:P
pomarańcza

Post autor: pomarańcza »

Wera Vang - przepiękna, cudoowna. na prawdę robi wrażenie :) i jak mówisz, że masz blond włoski, to bedzie Ci w niej prześlicznie :)* wszystkiego dobrego!
gohusia

Post autor: gohusia »

W tym roku dominujące będą koronki królewskie... piękna sprawa. Przepiękna jest ta suknia na pierwszej fotce http://pl.point.fm/slub-wesele/przygoto ... lucja.html to mój styl.
Widziałam, że na tej stronie jest ciekawy planer ślubny ułatwiający przygotowania :D bo z pewnoścą w tym pośpiechu i natłoku myśli można o czymś zapomnieć :D
Dawid2003_pl

Post autor: Dawid2003_pl »

No tak suknia to podstawa ślubu i wesela. Pamiętajcie żeby nie kupic jej za wczesnie bo może się znudzić. To decyzja warta przemyslenia, ale wybór nie za wczesnie;)
Mięsny_jeż:)

Post autor: Mięsny_jeż:) »

Dziewczyny, gdzie w Warszawie znaleźć jakieś przecenione suknie? chodzi mi o to, żeby nie wydać full kasy, a żeby suknia była prosta, klasyczna ale z klasą. Ceny póki co mnie zabijają:( macie jakieś sprawdzony salon?
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Te z trenami są też ładne, na przykład taka:

Obrazek
tusia25

Post autor: tusia25 »

Dziewczyny wszystkie ktore sa takie delikatne zwiewne, z trenem lub bez sa pieekne:) Nawet jesli ktos ma troche wiecej w brzuszku to taka suknei swietnie zakryje nasze niedoskonalosci. Najgorsze co widzialam to grubasy w napompowanych sukniach, bardziej oszpecic sie juz nei da chyba..:)
reffina

Post autor: reffina »

Piekne są te z trenem , faktycznie, ale jak się ten tren podepnie, to już tak ładnie nie wygląda, raczej jak zasłona... ;/
Miniczka

Post autor: Miniczka »

no rzeczyqwiscie czasami to tak wyglada ale to zalezy od materialu sukienki, jesli jest tren z koronki to tak moze wygladac..
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Jak jest dobrze podpięty, to powinie dobrze wyglądać, tylko trzeba to powoli zrobić i dokładnie, a nie zwinąć kulkę ;)
witaminka

Post autor: witaminka »

No i od samego trenu też to zależy, niektóre są strasznie długie, więc je pewnie trudniej ładnie upiąć, ale ten ze zdjęcia jest taki w miarę umiarkowany.
Melisa

Post autor: Melisa »

Podoba wam się ta sukienka? Pasuje do ślubu cywilego? Bo się zakochałam w niej :fallinlove

http://www.suknie.krakow.pl/gal_mayaw/5.jpg
igielka86

Post autor: igielka86 »

Ja też nie długo wychodzę za mąż i będę mieć uszytą na wzór tej: http://allforgirls.yeeti.com/28335 podoba wam się?
Femme

Post autor: Femme »

Jest okej na ślub, ale na wesele? Chyba, że da się odpiąć część sukni to wtedy będzie Ci komfortowo ;-) Mi podobają się Yolan Cris i pewnie będę szyć coś w oparciu o te kolekcje. Tylko boję się, jak to w rezultacie wyjdzie, nie mam żadnej znajomej krawcowej zajmującej się ślubnymi sukniami. A to jest ciężki temat.

...........

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
annacyrana

Post autor: annacyrana »

Jak myślicie, czy krótka sukienka ślubna będzie dobrze przyjęta przez gości weselnych ? Nie chcę wystąpić w długiej bezowatej sukni, chciałabym coś skromnego ale gustownego.
Zaproszenia weselne - Eleganckie zaproszenia na Twoją uroczystość ślubną
Łyżki do koparek - w naszym sklepie internetowym kupisz części do koparek najtaniej w Polsce!
dzo

Post autor: dzo »

a czemu miałaby być źle przyjęta ?

Idź śmiało w krótkiej jak tylko masz taką ochotę ;)
monikaa

Post autor: monikaa »

Elie Saab for Pronovias !!! :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca :serca
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

annacyrana pisze:Jak myślicie, czy krótka sukienka ślubna będzie dobrze przyjęta przez gości weselnych ? Nie chcę wystąpić w długiej bezowatej sukni, chciałabym coś skromnego ale gustownego.
Hm, zależy od gości ;-) Ale wiadomo, że na weselu są różne typy ludzi, a to starsi, a to młodzi, a to tradycjonaliści, nowocześni... ;-) Dlatego pewnie przez ileś tam osób byłoby to źle odebrane. No, ale na pewno komuś się też spodoba ;-) Np u mnie w rodzinie to jestem pewna, że większość by to skrytykowała, bo mam wiele ciotek-dewotek ;-) Jeżeli marzysz o takiej kreacji to przede wszystkim rób to dla siebie i się nie przejmuj. To ma być Twój dzień :-)
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
jalola

Post autor: jalola »

Teraz krótkie suknie ślubne są bardzo modne. Nie martw się tym co powiedzą goście, przecież każda panna młoda wygląda przepięknie. Poza tym moja koleżanka miała krótką suknię i wszyscy tylko ją chwalili, że ładnie, że oryginalnie itp.
Zorka

Post autor: Zorka »

Byle nie taka Obrazek
Awatar użytkownika
hania12mk

Post autor: hania12mk »

Ja też szukam sukni w rozmiarze L, pomócie !
Czy kto z Was wie , gdzie kupię dr nona kosmetyki ?
apollo

Post autor: apollo »

Może taka propozycja od Ostaszewskiej? Suknie ślubne całkowicie się zmieniły - teraz coraz więcej propozycji jest prostych, ale jednocześnie ciekawych, właśnie takich, jak ta ;-)
Obrazek
Anamarii
Miła Kobietka

Post autor: Anamarii »

całkiem ciekawa ale ja miałam długą mimo wszystko w tym aspekcie klasyka długosci:)
ODPOWIEDZ