i tu też się boją
Starania o dzidziusia ;)
Re: Starania o dzidziusia ;)
oj strzelają do nich gdzieś tam w ciepłych krajach, zestresowane..
i tu też się boją
i tu też się boją
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
leniwe i tyle ;P. Mi to już się ciąże po nocach śnią - szkoda tylko, że nie moje 
Gusia - bądźmy dobrej myśli...
Gusia - bądźmy dobrej myśli...
niestety
Ale normowałaś już jakoś PRL (jakoś dziwnie mi się ten skrót kojarzy - na pewno nie z hormonem ;p)?
Ale normowałaś już jakoś PRL (jakoś dziwnie mi się ten skrót kojarzy - na pewno nie z hormonem ;p)?
-
G****
Właśnie jeszcze nie bo powiedział mi że najpierw mam brać daylette przez pół roku i jak skończę to zrobić przerwę tak ze 2-3 miesiące i jak będzie dobrze okres to na wizytę a jak źle że nie będzie czy nie w terminie to na badanie PRL i do niego.
Oooo to tutaj więcej pań z prolaktyną .... wysoką i PCOS 
-
G****
bacardii no niestety tak... Ja jutro na badanie na sprawdzenie PRL.
badanie będziesz miała po obciążeniu, czy tylko sama prolaktyna?
-
G****
Sama prolaktyna, tak normalnie z krwi. Przez 9 miesięcy brałam leki a teraz miesiąc już nie i wraz okresu nie mam a myślałam że po takim czasi zażywania leków to się w miarę unormuje...
Bo ja miałam robione badanie z obciążeniem,
najpierw pobrali mi krew na prolaktynę, potem dostałam tabletkę w laboratorium i po godzinie znów pobierali mi krew.
Wyszła mi wtedy hiperprolaktynemia.
najpierw pobrali mi krew na prolaktynę, potem dostałam tabletkę w laboratorium i po godzinie znów pobierali mi krew.
Wyszła mi wtedy hiperprolaktynemia.
Kurde, ale hiperprolaktynemię to chyba tylko po obciążeniu można zdiagnozować ?!
Ale to tą czynnościową, zwracam honor.
Ja miałam/mam tą czynnościową ...
Ale to tą czynnościową, zwracam honor.
Ja miałam/mam tą czynnościową ...
-
G****
Nie no chyba nie tylko, w sumie to nie wiem tak mi powiedział...
-
ania_inofolic
- Miła Kobietka
Kwas foliowy jest bardzo ważny, powinna brać go każda kobieta w wieku rozrodczym.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
ence
brak okresu u staraczek to raczej dobra wiadomośćGuśka pisze:w środę pewnie na badania a potem umówic się na wizytę. Nie ma okresu czyli nie jest dobrze...
Nawet te, które nie planują dziecka?
-
a_gatka
Jasne, zwłaszcza na etapie starań. Suplementacja kwasem foliowym na etapie starań pomaga uniknąć wielu powikłań i zabezpieczyć rozwój płodu.ence pisze:brak okresu u staraczek to raczej dobra wiadomośćGuśka pisze:w środę pewnie na badania a potem umówic się na wizytę. Nie ma okresu czyli nie jest dobrze...
-
ence
Jak staraczki mogą nie planować dziecka? Przecież własnie dlatego są staraczkami.linka_91 pisze:Nawet te, które nie planują dziecka?
-
G****
Chodziło raczej o to że ania napisała że każda kobieta powinna brać kwas foliowy a linka nie koniecznie musi być staraczką i się się zapytała czy nawet te które nie planują 
Może i dobrze znaczy ale jak miało się wcześniej problemy z hormonami to raczej brak okresu to zła wiadomość...
U mnie dalej nic, dalsze leczenie ale liczę że będzie dobrze
Może i dobrze znaczy ale jak miało się wcześniej problemy z hormonami to raczej brak okresu to zła wiadomość...
U mnie dalej nic, dalsze leczenie ale liczę że będzie dobrze
dokładnie to miałam na myśli co Guśka napisała. Widocznie pisałam jednocześnie z ence, bo nie widziałam jej postu 
Ja narazie jeszcze się nie staram, dopiero planuję rozpocząć starania
Ja narazie jeszcze się nie staram, dopiero planuję rozpocząć starania
-
G****
W czwartek wizyta, okaże się co dalej i jak wyniki teraz...
-
ence
Wątek to starania o dzidziusia, więc założyłam, że każda w tym wątku to staraczka.
No pewnie, że będzie dobrze! Nie może być inaczej. tylko pozytywne myślenie, nie dopuszczamy innej wersji.
No pewnie, że będzie dobrze! Nie może być inaczej. tylko pozytywne myślenie, nie dopuszczamy innej wersji.
Spoko, nie ma Ci tego za złe. Pewnie sama zrobiłabym tak samo
Ja narazie robię "zbieram informacje" i narazie nie możemy jeszcze podjąć decyzji, że to już teraz zaczynamy. Narazie oboje łykam kwas foliowy a potem zobaczymy 
łykaj, łykaj - będzie na zapas.