Środki czystości dla domu
-
marteczka1985
- Jestem tu nowa :)
Środki czystości dla domu
Witam, jak to zawsze bywa z małymi dziećmi w domu, każdego dnia dom nadaje się do generalnego sprzątania. Brudne podłogi, ściany, meble. Poszukuję dobrych i sprawdzonych środków czystości. Czy moglibyście polecić mi jakieś sprawdzone środki? Słyszałam ostatnio dobre opinie o produktach marki Hi-Prem.
-
pomcia
Re: Środki czystości dla domu
Jak to mówią - nie ma złotego środka i sama musisz dobrać sobie te, które najbardziej tobie pasują. Ja teraz mam same eko
z lily's clean, trochę sody i masę octu. Jeśli chodzi o kurz, to polecam skropić ściereczkę kroplami gliceryny a następnie przetrzeć meble. Przy dzieciach największy problem to plamy.
we wszystkie produkty do sprzątania zawsze zaopatruję się w internetowej hurtowni chemicznej. Zazwyczaj produkty, które są tam dostępne trudno kupić w zwykłym sklepie. Z pewnością są dużo lepsze i wydajniejsze niż te, których reklamy wciąż lecą w TV. Dodatkowo mają też niemiecka chemia 
A jest faktycznie taniej? Kilka razy sprawdzałam, czy opłaca się zamawianie środków czystości przez sieć ale wychodzi cenowo podobnie. Chyba, że potrzebujesz coś, czego nie ma w sklepach. Z Lily's Eco fajny jest płyn do wc, bez chloru a usuwa bakterie. A w ogóle, to kupujecie środki znanych firm, czy też tak zwane no name?
-
katimati89
- Miła Kobietka
Polecam produkty z Lidla. Dobra jakość i przystępna cena.
A kiedyś pamiętam była seria z Lidla ekologiczna, dużo produktów właśnie na bazie octu. Niezłe, jeszcze jest fajny płyn z dodatkiem sody, opakowanie ma na etykiecie żabę - frosch coś tam, choć wolę ten z Lilys z dodatkiem olejku eukaliptusowego. A z Lidla, fajny był proszek do czyszczenia dywanów, nie wiem czy nadal jest w standardowej ofercie.
Ja polecam profesjonalne środki czystości. Są rewelacyjne, dobrze radzą sobie z trudnymi zabrudzeniami. Wystarczają na długo ponieważ są to koncentraty i można je rozcieńczać z wodą. Ja osobiści używam środków takich firm jak sucitesa, voigt i kala chanti
A jak cenowo wychodzi stosowanie profesjonalnych, czy mają inny skład niż te oferowane w sklepach? Co do ekologicznych, naturalnych środków czystości to jeszcze w 100% nie jestem przekonana, orzechy słabo dopierają, sodę stosowałam ale tych o których wspominacie - Lily's kompletnie nie kojarzę. Wiem, że niektóre panie robią płyn do naczyń z resztek mydła w kostce.
Z niedrogich produktów polecam serię z Rossmanna "Domol".
Z droższych produkty firmy FM Group , nie są tanie , ale za to bardzo wydajne i skuteczne.
Z droższych produkty firmy FM Group , nie są tanie , ale za to bardzo wydajne i skuteczne.
http://www.kordas-heating.pl/
Lubię i polecam produkty z Lidla.Cała seria W5 jest super.
moja bratowa używa ekologicznych środków czystości chyba marki Sodasan, ale u niej jest to akurat wymóg, bo mają taką biologiczną oczyszczalnię ścieków i stosowanie domestosa mijałoby się z celem, sama w sumie zaczęłam używać do toalety Ecozone i skoro jest to lepsze dla środowiska to uważam, że warto
A co to jest to ecozone? Do toalet to już wspominany płyn z Lilys eco clean z olejkiem herbacianym albo płyn z frocha (chyba) z octem. Innych nie znam ale chętnie poznam. Z Lidla dobre są też środki przyjazne środowisku, tylko bywają co jakiś czas.
-
orientalna
- Miła Kobietka
A dla mnie frosch do toalet niestety nie sprawdza się. Koniec końców kupowałam tylko do "sprzętów łazienkowych", typu umywalka czy prysznic z tej firmy. Tu są popularne Zekole, które sobie dość chwalę (w Aldim, coś a'la Lidl), a ja się osobiście zakochałam w VissClean - i do płytek i do wszelakich umywalek oraz blatów. Jest naprawdę dobry.
Dobrze również sprawdzają się proszki np. do mycia wanny.
Poza tym uwielbiam wszelakie spraye do drewna, od razu widać jakie meble mają ładny kolor.
Dobrze również sprawdzają się proszki np. do mycia wanny.
Poza tym uwielbiam wszelakie spraye do drewna, od razu widać jakie meble mają ładny kolor.
cześć, mam mega płyn, w sumie nie drogą ale profesjonalną chemię do prania dywanów i tak dalej
SPAM

SPAM
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 4:03 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Dołączam do tej opinii.Didi2125 pisze:Lubię i polecam produkty z Lidla.Cała seria W5 jest super.
Kupuję niemal hurtem ich środki czystości , nie to żebym była pedantką czystości bo do tego mi daleko ale zużywam dużo..
-
Tusia
Potrzebuję środka który wspomoże mnie w czyszczeniu piekarnika a konkretnie chodzi mi o roztopione w nim pudełko plastikowe, czy ktoś może miał taki wypadek przy pracy i ma sposób sprawdzony na pozbycie się go z piekarnika.. ?
Electrolux ma mleczko które nakładasz w piekarniku i jak ustawisz go na 220' to wszystkie zanieczyszczenia zamienia w popiół. Myślę, że to mogłoby być najlepsze rozwiązanie w tym przypadku. Szorowanie czymkolwiek mogłoby tylko pogorszyć sprawę.
-
Tusia
Jak to się uda to Cię będę po nogach całować. Właśnie szorowanie niestety nic nie dało. W domu patrzą na mnie spode łba jak wychodzi temat piekarnika, obiecałam się zająć tą sprawą. Nic to szukam w takim razie tego preparatuTheila pisze:Electrolux ma mleczko które nakładasz w piekarniku i jak ustawisz go na 220' to wszystkie zanieczyszczenia zamienia w popiół. Myślę, że to mogłoby być najlepsze rozwiązanie w tym przypadku. Szorowanie czymkolwiek mogłoby tylko pogorszyć sprawę.
czyli to działa jak czyszczenie pyrolityczne w tych nowym wypasionych piekarnikach?Theila pisze: ustawisz go na 220' to wszystkie zanieczyszczenia zamienia w popiół
rzeczywiście warto zainwestowac w profesjonalne produkty, bo sa wydajniejsze no i skuteczniejsze. w SPAM masz takie. moja ulubiona marka to ta z żabką ;P frosch, lubie zapach cytryny 
Ostatnio zmieniony wt paź 07, 2014 12:23 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Od niedawna używam olejków zapachowych firmy kala super do odświeżania powietrza nie jeden odświeżacz nie poradził sobie z zapachem w moim domu a olejki spisały się na medal ! A różnorodność zapachów zachwyca:) Wiem że mają również w sprzedaży chemie - mleczko do czyszczenia oraz uniwersalny płyn do mycia
Trzeba przede wszystkim zwracać uwagę na działanie preparatów, bardzo dobre efekty dają środki przeznaczone do profesjonalnego sprzątania, które wybierane są głównie przez firmy utrzymujące czystość, ale można też kupić je detalicznie. Warto sprawdzić hurtownię środków czystości https://higienasklep.pl, która w asortymencie ma także chemię gospodarczą oraz sprzęt do sprzątania.
Mocne ręczniki papierowe do łazienki i kuchni masz na czysciwo24.pl/. Starczają na długo, są wygodne i dostępne w różnych wariantach. Przydatne, jeśli chce się zaoszczędzić czas i pieniądze.
Produkty do czyszczenia sprzętu czy nawet codziennych czynności masz w super cenach i jakości na czysciwo24.pl/. Jak jeszcze nie zamawiałeś, to nie czekaj, bo są skuteczne, bezpieczne i wygodne w użyciu.