Sprzątanie domu?
-
dana-banan
- Jestem tu nowa :)
Sprzątanie domu?
Długo zapomniałem czym jest sprzątanie bo nie mam czasu ani chęci na to a co myślisz u siebie w domu ????
Nie jestem wcale. Wszystko jest idealnie czyste, ponieważ zacząłem korzystać z usługi sprzątania domu od https://otomistrz.pl/sprzatanie-mieszkan/zielonka/
Nie jestem wcale. Wszystko jest idealnie czyste, ponieważ zacząłem korzystać z usługi sprzątania domu od https://otomistrz.pl/sprzatanie-mieszkan/zielonka/
- kusicielka
- Extra Kobietka
Re: Sprzątanie domu?
łała ale fajna reklama xD
Musiałabym być obłożnie chora i nie mieć nikogo do pomocy żeby wpuścić obcych ludzi do domu na sprzątanie.
A można łatwiej, lepiej i z korzyścią posiadania czasu dla rodziny. Czyli po prostu zapłacić firmie sprzątającej (Akmar w Olsztynie polecam). To nie są duże wydatki w skali miesiąca, a czas wolny i odpoczynek jest bezcenny.
Uwielbiam sprzątać u siebie w mieszkaniu, mam kawalerkę i zajmuje mi to ok. 1h raz w tygodniu. Odpalam muzyczką, biorę środki czystości i sprzątam.
Bardzo przyjemne uczucie po całym tygodniu pracy 
Mi bardzo w sprzątaniu pomaga mop Ariete
Nie tylko dobrze myje, ale pomaga wyczyścić wszystkie trudno dostępne miejsca i praktycznie wszystkie powierzchnie. Bardzo lubię odświeżać z jego pomocą kanapy i fotele 
U mnie bardzo fajnie sprawdza się odkurzacz Electroluxa WQ81 z lampą UV, która usuwa bakterie i alergeny.
Jeśli zdarzy wam sie ekstremalna sytuacja, jak wypadek w domu czy śmierć kogoś bliskiego, to w kwestii sprzątania nie bierzcie sie za to same. Może to być niebezpieczne przez wirusy i bakterie, najlepiej wezwać profesjonalną firmę jak https://vector-uslugi.pl/sprzatanie-po- ... bydgoszcz/. Miałam okazję skorzystać z ich usług i polecam każdemu kogo spotkam.
Dobrym pomysłem w tej sytuacji jest skorzystanie z usług profesjonalnych firm sprzątających. Polecam Akmar z Olsztyna. Oferują w dobrej cenie profesjonalne usługi porządkowe.
Szczerze mówiąc to nie przepadam za samodzielnym myciem podłóg, dlatego wolę zlecić to specjalistom. Profesjonalna firma sprzątająca posiada odpowiedni sprzęt i środki czystości do skutecznego czyszczenia różnego rodzaju podłóg, takich jak parkiety, płytki ceramiczne czy linoleum.
Czyszczenie podłóg Warszawa
Posiadając odkurzacz bezprzewodowy, nie trzeba zwijać i rozwijać kabla ani go wpinać do nowego gniazdka w każdym pomieszczeniu. Naładowany odkurzacz bezprzewodowy może działać bez przerwy nawet do godziny.
Odkurzacz bezprzewodowy - dlaczego warto go mieć?
Sprzątanie domu to jedno, ale jak czyścicie elewacje? Samodzielnie czy z pomocą specjalistów? Ja myślałam, żeby to robić samemu ale doczytałam tu https://umyjemto.pl/2023/01/na-co-zwroc ... -elewacji/ że chyba lepiej wziac fachowców
Niestety bezprzewodowe odkurzacze pionowe mają też pewne minusy. Za największy można uznać konieczność ładowania. Wybierając odkurzacz, warto sprawdzić jaki czas pracy osiąga po naładowaniu. W przypadku niewielkich mieszkań nie będzie to miało dużego znaczenia, ale sprzątanie większych domów może wiązać się ze zbyt szybkim rozładowaniem baterii.
Na co trzeba zwracać uwagę, wybierając odkurzacz?
Doskonale rozumiem, jak trudno jest pogodzić pracę z dbaniem o dom. W tygodniu wracam do domu zmęczona i ostatnie, na co mam ochotę, to latanie z mopem i ścierką. Zazwyczaj ograniczam się do podstaw – ogarniam kuchnię po kolacji, przetrę blat w łazience, a większe porządki zostawiam na sobotę. To jedyny dzień, kiedy mogę w spokoju zrobić dokładniejsze sprzątanie, ale przyznam szczerze, że i tak nie zawsze mam siłę na wszystko. Czasem sobota mija tak szybko, że kończy się na odkurzaniu i myciu podłóg, a szafy, okna czy inne zakamarki czekają na lepsze czasy.
Dlatego 2-3 razy w roku decyduję się na generalne sprzątanie z pomocą firmy sprzątającej. Najczęściej robię to po zimie, przed świętami i latem, kiedy mam więcej energii na reorganizację domu. To dla mnie ogromna ulga – przychodzą osoby, które mają wprawę, profesjonalne środki i wiedzą, jak szybko i skutecznie posprzątać miejsca, których sama nie ogarniam na co dzień. Największą różnicę zauważam przy myciu okien, doczyszczaniu fug w łazience czy odświeżaniu tapicerki, na co sama zwyczajnie nie mam siły ani czasu. Po takim sprzątaniu czuję się, jakbym miała zupełnie nowy dom, i przez kilka tygodni dużo łatwiej jest mi utrzymać porządek.
Nie ukrywam, że czasem zazdroszczę osobom, które potrafią na bieżąco dbać o każdy kąt i nie mają zaległości w porządkach. Ale ja wybieram balans – wolę w tygodniu odpocząć po pracy, a w sobotę zrobić tyle, ile mogę, zamiast się zajeżdżać. A raz na kilka miesięcy pozwalam sobie na wsparcie fachowców, żeby odzyskać poczucie świeżości i komfortu. Może to nie jest idealny system, ale dla mnie działa i daje mi więcej spokoju niż wieczne poczucie, że jestem „w tyle” z domowymi obowiązkami.
Dlatego 2-3 razy w roku decyduję się na generalne sprzątanie z pomocą firmy sprzątającej. Najczęściej robię to po zimie, przed świętami i latem, kiedy mam więcej energii na reorganizację domu. To dla mnie ogromna ulga – przychodzą osoby, które mają wprawę, profesjonalne środki i wiedzą, jak szybko i skutecznie posprzątać miejsca, których sama nie ogarniam na co dzień. Największą różnicę zauważam przy myciu okien, doczyszczaniu fug w łazience czy odświeżaniu tapicerki, na co sama zwyczajnie nie mam siły ani czasu. Po takim sprzątaniu czuję się, jakbym miała zupełnie nowy dom, i przez kilka tygodni dużo łatwiej jest mi utrzymać porządek.
Nie ukrywam, że czasem zazdroszczę osobom, które potrafią na bieżąco dbać o każdy kąt i nie mają zaległości w porządkach. Ale ja wybieram balans – wolę w tygodniu odpocząć po pracy, a w sobotę zrobić tyle, ile mogę, zamiast się zajeżdżać. A raz na kilka miesięcy pozwalam sobie na wsparcie fachowców, żeby odzyskać poczucie świeżości i komfortu. Może to nie jest idealny system, ale dla mnie działa i daje mi więcej spokoju niż wieczne poczucie, że jestem „w tyle” z domowymi obowiązkami.
Większość domowych porządków ogarniam sama. Lubię mieć kontrolę nad tym, jak mój kąt wygląda i pachnie. Codzienne odkurzanie, ścieranie kurzu, mycie podłóg – to moja rutyna. Jednak są pewne wyzwania, z którymi nawet ja nie daję rady. Pamiętam, jak po przeprowadzce do nowego mieszkania odziedziczyłam starą, mocno zabrudzoną kanapę. Próbowałam wszystkiego – domowe sposoby, specjalistyczne środki z drogerii – nic nie działało. Plamy były uparte, a zapach… no cóż, pozostawiał wiele do życzenia. Wtedy po raz pierwszy zdecydowałam się na profesjonalne pranie tapicerki. To była jedna z lepszych decyzji! Firma, którą zatrudniłam, przyjechała z profesjonalnym sprzętem i w mgnieniu oka przywróciła kanapie dawny blask. Podobnie było z tapicerką krzeseł w jadalni – po kilku latach intensywnego użytkowania wymagały gruntownego odświeżenia. W takich sytuacjach nie ma co się oszukiwać, profesjonalna pomoc jest niezastąpiona. Oszczędza czas, nerwy i daje gwarancję, że meble będą wyglądać jak nowe.
Bez przesady z tym sprzątaniem, bo życia nam nie wystarczy 
Dom, garaż, komórka, piwnica, domek na działce itd.
Dom, garaż, komórka, piwnica, domek na działce itd.
Na czysciwo24.pl/ kupisz rękawiczki i dozowniki, papiery kuchenne i toaletowe, do domu, do firmy – wszystko solidne i praktyczne. Ceny też są całkiem przyjazne, co jest dużym plusem, bo wiadomo, jak taka chemia potrafi kosztować.
Nie wyobrażam sobie nie sprzątać i miec bałagan w domu. W ogóle jak sie nie myje podłóg już jakiś czas to potem nawet nieświeżo jest w domu i jakoś dziwnie się oddycha, co do srodków czystości to fajny wybór jest tutaj https://czysty-market.pl/akcesoria-do-sprzatania-