Spóźniający się okres, pomocy!
Spóźniający się okres, pomocy!
Mam 16 lat i starszego chłopaka o rok, jesteśmy ze sobą już trzy lata, moje cykle były na ogół regularne (22 dni) dwa miesiące temu współżyłam (miałam swój pierwszy raz) bez zabezpieczenia tuż przed okresem, wtedy miesiączka spóźniła mi się cztery dni, przez co mój kolejny cykl trwał 26 dni. Potem, kolejny mój okres także się spóźnił, tym razem o trzy dni, cykl trwał 25 dni, teraz mój okres spóźnia się już o pięć dni, współżyłam dwa tygodnie temu z zabezpieczeniem. Ostatnio bardzo dużo się stresuję, czy od tego mój okres się spóźnia? Miał ktoś podobną sytuację gdzie okres zaczął się spóźniać już któryś raz?
Re: Spóźniający się okres, pomocy!
Jeżeli nie przyjmujesz antykoncepcji hormonalnej to może się tak dziać. Stres, temperatura itp mogą mieć wpływ
Okres moze sie spozniac nawet przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej. Wiele czynnikow ma na to wplyw. Miedzy innymi stres.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Chodziło mi o zabezpieczenie w postaci prezerwatywy, jeżeli nie pękła to nie ma możliwości ciąży, prawda? Bo okresu nadal nie ma i coraz bardziej się bojęHadassa pisze:Okres moze sie spozniac nawet przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej. Wiele czynnikow ma na to wplyw. Miedzy innymi stres.
Ale boisz sie ciazy czy tego ze wiecznie spoznia Ci sie okres?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Nie wkręcaj sobie, bo jeśli zrobiliście to z prezerwatywą i nie pękła ani nic dziwnego się z nią nie stało to nikła szansa, że możesz być w ciąży, praktycznie zerowa. To nie takie proste zajść.
A z cyklem jest bardzo różnie, często w okresie życia kobiety się zmienia, skraca, wydłuża, spóźnia z błahych powodów typu podróż, przeziębienie, stres. Im bardziej się stresujesz, że nie masz okresu tym bardziej będzie Ci się opóźniał, to normalna reakcja. Także proponuję wyluzować, wtedy i miesiączka się pojawi
W ciąży na 99,9% nie jesteś.
Dla pewności możesz zrobić test ciążowy, to tania sprawa a upewnisz się, że nie masz się czym martwić.
A z cyklem jest bardzo różnie, często w okresie życia kobiety się zmienia, skraca, wydłuża, spóźnia z błahych powodów typu podróż, przeziębienie, stres. Im bardziej się stresujesz, że nie masz okresu tym bardziej będzie Ci się opóźniał, to normalna reakcja. Także proponuję wyluzować, wtedy i miesiączka się pojawi
Dla pewności możesz zrobić test ciążowy, to tania sprawa a upewnisz się, że nie masz się czym martwić.
y tallo corazones a navaja en un torso desnudo de un naranjo

im bardziej się boisz że jesteś w ciąży, tym dłużej okres sie będzie spóźniał - odwieczna bolączka!