Sposoby na piękne włosy
Sposoby na piękne włosy
Sposoby na piękne włosy – dziewczyny, dzielcie się tipami na ładne zadbane włosy. Zazdroszczę innym kobietom super włosów, a moje są jakieś takie smętne. Szukam wszelkich porad i za każde będą bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
Re: Sposoby na piękne włosy
Jeśli mowa o włosach to tylko produktybeauty Są super!
Poszukaj sobie informacji o olejowaniu włosów. Bardzo dobrze wpływa to na ich kondycję i ogólny wygląd.
licówki Łódź
Nawet zwykłe zabezpieczanie końcówek olejkami. Poza tym maska, olejowanie normalne, odpowiednie szampony, nie szarpanie mokrych włosów szczotką, nie trzymacie mokrych włosów długo w ręczniku itp.
oleje olejami, ale jak masz urządzenia do włosów, które tylko je niszczą i przypalają zamiast je dodatkowo chronic, to żaden olej Ci nie pomoże. Musisz mieć urządzenia, które mają przede wszystkim regulację temp czy to suszarka czy prostownica lub lokówka, dobrze byłoby gdyby była jonziacja i gładkie płytki, które nie spalają włosów.. ja mam u siebie i suszarkę i prostownicę od babyliss z serii bronze shimmer i bardz sobię chwalę, naprawdę widzę różnicę odkąd ich używam
Teraz na lato jest to szczególnie istotne. Ja zamówiłam sobie suszarkę Gotze&Jensen z Media Expert, tą co reklamowała Maja Adamiak, model DHD 600. Przy okazji w ME(o dziwo) dokupiłam do zestawu 2 olejki kosmetyczne
-
staneverglow
- Jestem tu nowa :)
Ja muszę się pochwalić naturalnie gładkimi i gęstymi włosami, które nawet po delikatnym rozjaśnianiu zachowały swoją świetną formę
, ale zawsze, gdy widzę, że coś jest z nimi nie tak (jakoś się przesuszyły lub zrobiły się sztywne) to nakładam maskę od You-niverse. Jest niezawodna.
Jestem bardzo ciekawa tej prostownicy babyliss, napiszesz coś więcej, myślałam o niej bo czytałam w specyfikacji, że można jej używać na rożnych napięciach, więc było by to super na wyjazdy, wydaje mi się, że prostownica to najbardziej uniwersalny sprzet do stylizacji, a mi pod wpływem wilgoci i wiatru robi się efekt stracha na wróble na włosach, gdybym ich nie ułożyła to by była tragediakokruch86 pisze:oleje olejami, ale jak masz urządzenia do włosów, które tylko je niszczą i przypalają zamiast je dodatkowo chronic, to żaden olej Ci nie pomoże. Musisz mieć urządzenia, które mają przede wszystkim regulację temp czy to suszarka czy prostownica lub lokówka, dobrze byłoby gdyby była jonziacja i gładkie płytki, które nie spalają włosów.. ja mam u siebie i suszarkę i prostownicę od babyliss z serii bronze shimmer i bardz sobię chwalę, naprawdę widzę różnicę odkąd ich używam
- Anastazja099
- Fajna Kobietka
Moje włosy okropnie się przerzedzały, mimo stosowania różnych suplementów, odżywek ich stan, nadal był tragiczny. Właśnie dlatego zdecydowałam się na leczenie wypadania włosów, które podjęłam w krakowskiej vesunie. Przyznam szczerze, że miałam małe obawy co do efektywności kuracji haircare, ale po kilku tygodniach od odstatniej sesji zobaczyłam efekty, które z każdym tygodniem były lepsze. Na początku uprzedzano mnie, że kuracja przynosi rezultaty, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo jest to związane z naturalną fazą wzrostu włosa.
trzea często ścinać przede wszystkim jak się ma cebulki nie przyzwyczajone a chce się zapuścić włosy bez podcinania końcówek mogą zacząć wypadać, ja tak miałam bo rzadko chodzę do fryzjera więc kupiłam sobie w drogerii nożyczki i sama albo z pomocą koleżanki ścinam końcówki i wyglądają o wiele zdrowiej
-
magdalenaN
Polecam najlepszy sklep z kosmetykami do włosów – https://emstudio.bialystok.pl/shop/ !!!
U mnie sprawdza się maska dwa razy w tygodniu, na co dzień odżywka emolientowa (akurat najlepiej działa na moje włosy), olejowanie końcówek i w sumie tyle
A, no i zmieniłam suszarkę na suszarkę z jonizacją, totalnie polecam! Mam BaByliss 6713DE, akurat jest nią teraz promka w Neonecie. Naprawdę, działa cuda.
-
malinowatrufla
- Fajna Kobietka
Najlepszym sposobem na piekne wlosy jest moim zdaniem olejowanie 
O włosy po prostu trzeba dbać. Warto zawsze używać dobrych produktów. A jeśli zaczynamy wcześnie siwieć to warto kupić preparat GR-7 https://gr-7.eu/ Dzieki któremu nasze włosy powrócą do normalnego, naszego naturalnego koloru.
A czego konkretnie uzywasz do tego olejowania? i jak potem ten olejek spłukujesz?
-
malinowatrufla
- Fajna Kobietka
ja uzywam olejku migdałowego
mozna zamowic na notino w bardzo fajnej cenie
a zmywam odzywką, a potem normalnie szamponem:) poczytaj sobie o olejowaniu 
No to pora spróbowac, mam nadzieje , ze moje włosy mi za to podziekują 
-
PoczatekKoniec
- Miła Kobietka
Jeśli szukasz kosmetyków do pielęgnacji włosów zobacz sobie //chantal com pl/produkty-profesjonalne/prosalon-professional/. W sprzedaży w Hebe i innych drogeriach – więc z dostepnością ok.
warto zmienić swoją codzienną pielęgnację i sprawdzić jaką ma się porowatość włosów. u mnie wiele to pomogło bo z natury mam suche i łamliwe, sztywne, szorstkie włosy, natomiast po używaniu kosmetyków do włosów wysokoporowatych wszystko się zmieniło, włosy po myciu są miękkie i bardziej błyszczące
https://www.norekwspolnicy.pl/
-
Podróżniczka123
Olejowanie włosów, duża ilość wody spożytej w ciągu dnia i na pewno suplementy. Na pewno regularność się liczy. Dla mnie must have jeśli chodzi o suple to Fora Merz Spezjal. Bardzo polecamBasia14 pisze:Sposoby na piękne włosy – dziewczyny, dzielcie się tipami na ładne zadbane włosy. Zazdroszczę innym kobietom super włosów, a moje są jakieś takie smętne. Szukam wszelkich porad i za każde będą bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
Ja te suplementy od Merza kupiłam głównie dlatego, że dużo pozytywnych rzeczy czytałam o nich w Internecie, więc zdecydowałam się sprawdzić i powiem wam, że jak na razie jestem nawet zadowolona, włosy faktycznie się trochę wzmocniły. Zobaczymy jak będzie to wyglądać jak skończę pierwsze opakowanie