Spontan...

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
paula

Spontan...

Post autor: paula »

Bardzo często rozmawiam z moim przyszłym mężem na temat "szaleństw" niekoniecznie łóżkowych. On ciągle potwierdza że bardzo mu na tym zależy, że chciałby właśnie czegoś tam spróbować, że jest otwarty na nowości. Ale niestety ja spowodowałam u niego pewnego rodzaju obawę.
Otóż bardzo wstydzę się swojego ciała, moje niedoskonałości. Co prawda nie uważam się za jakąś całkiem brzydką kobietę, jednak brakuje mi czasem "tego czegoś". Chciałabym być dla mojego mężczyzny nie tylko doskonałą kobietą, ale też fantastyczną kochanką która potrafi spełniać jego fantazje. Noo.. i na słowie "chciałabym" to się kończy. Niejednokrotnie aby mu wynagrodzić moje dość skrępowane zachowanie w łóżku, kupuję bieliznę, pończochy, chcę mu się w tym podobać. I tak jest. Widzę jak reaguje na mnie, jak go pociągam, ale mnie to krępuje (sama nie wiem czemu..).
I poprzez takie moje zachowanie, mój ukochany niestety jest speszony, gdy chciałby coś nowego i szalonego zrobić (mówię konkretnie o seksie). Rozmawiałam z nim o tym. Powiedział że naprawdę boi się moich reakcji, że może mi się coś nie spodobać, że mogę się na niego obrazić za coś na co nie będę miała ochoty. Powiedziałam mu że powinien być bardziej odważny, że to ja czekam na jego reakcję i raczej sama nie będę potrafiła go ośmielić.
Co mam teraz zrobić?
Ja nie mam odwagi na coś szalonego, choć ostatnio się do tego zmusiłam i on był w szoku choć było to dla niego bardzooo miłym zaskoczeniem. Ale chciałabym aby czasem mój facet po prostu zrobił coś czego się nie spodziewam. Przecież wiem że on mnie kocha, że nie skrzywdziłby mnie, że chce dla mnie jak najlepiej więc chyba nie powinien się mnie obawiać... :(
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Spontan...

Post autor: Hadassa »

Ale rozumiem, ze on wie jaka jest sytuacja...
Wiesz... od Ciebie na pewno będzie to wymagało otwartości ;) Jeżeli coś Ci nie pasuje to nie ma co się obrażać, tylko po prostu powiedzieć...
Wydaje mi sie że jak oboje sobie zaufacie i będziecie razem próbować, to się uda...
Czasem nawet też warto np pooglądać wspólnie jakieś pozycje itp, i się raz wybrać coś ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
paula

Post autor: paula »

ja tak nie bardzo rozumie jego obawy wobec mnie. Nigdy się nie obraziłam na niego o coś co zrobił, a co było sprzeczne z moimi "widzi mi się".
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

To mu o tym powiedz i często to podkreślaj ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ladybug
Miła Kobietka

Post autor: ladybug »

zamiast pisać o tym na forum usiądź i porozmawiaj ze swoim partnerem,a jesli masz kompleksy to zacznij ćwiczyć,zmień dietę i od razu uwolnisz endorfiny i co za tym pojdzie poczujesz się sexy :woman:
Aniaaaaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Aniaaaaa »

Może zorganizuj swojemu facetowi naprawdę cudowny wieczór , przygotuj jakąś pyszną kolację , połóż na stole jakieś pyszne czerwone wino , załóż na siebie jakąś super kreację pod nią seksowną koronkową bieliznę lekko prześwitującą . Do tego proponuję abyś przygotowała wspólną kąpiel tzn ( wanna pełna ciepłej wody i piany, jakieś kadzidełko zapachowe np o zapachu róży, kilka kolorowych świeczek) Po zjedzeniu kolacji zawiąż facetowi oczy jakąś czarną chustką , szepnij mu do ucha że masz dla niego niespodziankę i żeby się poruszał według twoich skazówek :-) Gdy dotrze do łazienki Ty czekaj na niego w samej seksownej bieliznie i każ mu zdjąć opaskę z oczu . A potem czekaj już tylko na naturalny bieg wydarzeń :-) idz na całość :-)

Uwierz mi że to działa sama wielokrotnie mojemu facetowi takie niespodzianki sprawiam :-)
gosia26
Miła Kobietka

Post autor: gosia26 »

" Powiedział że naprawdę boi się moich reakcji, że może mi się coś nie spodobać, że mogę się na niego obrazić za coś na co nie będę miała ochoty."

widzisz on się obawia twoich reakcji, porozmawiaj z nim szczerze i powiedz że chcesz spełnić jego fantazje, jeśli będzie coś sprzecznego z twoimi zasadami po prostu mu powiesz i wybierzecie inną opcję, bez obrażania się a kontynuowania dalej tylko, że już w inny sposób... przecież zawsze jest jakieś wyjście, prawda?
a kompleksy z czasem przejdą, tylko uwierz w siebie... jeśli ty sama siebie nie zaakceptujesz, to żadne nawet najpiękniejsze słowa partnera w tym nie pomogą... kochaliście się już, więc wiesz że twój partner kocha ciebie i akceptuje taką jaka jesteś, dla niego ty jesteś najładniejsza i najseksowniejsza, więc po co zaprzątać sobie głowę kompleksami... nie ma ludzi idealnych, a każdy ma inny gust... trochę wiary w siebie :)
Pieluchy pampers czy dada?
Awatar użytkownika
Tania19
Miła Kobietka

Post autor: Tania19 »

Dokładnie, szkoda życia na kompleksy i zmartwienia. Ciszcie się sobą i spełniajcie swoje fantazje, kompleksy miną wtedy same...
ODPOWIEDZ