śLISKIE schody

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
hadryska
Jestem tu nowa :)

śLISKIE schody

Post autor: hadryska »

Macie moje Panie jakiś sposób na to, żeby nie ślizgać się na klatce schodowej???
Dbam o czystość w bloku i w części wspólnej :sprzata: , ale akurat schody są zrobione z takiego materiału, że po myciu jest tam strasznie ślisko. A co za tym idzie niebezpiecznie. Myślałam, czy by nie namówić wspólnoty na zakup specjalnych nakładek, wzorowanych nieco na przemysłowych wycieraczkach - to Waszym zdaniem dobry pomysł???e
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Re: śLISKIE schody

Post autor: Jamelia »

Tak, sa takie nakładki przy brzegach stopni. Lepiej namówić wspólnotę niż pózniej pluć sobie w brodę jak się ktoś połamie lub skręci kark.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
hadryska
Jestem tu nowa :)

Post autor: hadryska »

Racja!
Tylko jeszcze trzeba znaleźć dostawcę, zrobić zrzutkę, głosowanie... Z tym pierwszym nie ma problemu, na wycieraczki biz są porządne rzeczy, tylko zanim załatwimy wszystkie formalności... :angrywife
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Im szybciej zaczniecie tym szybciej skończycie.. a czas i tak leci ;-) Powodzenia :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Zosia18
Miła Kobietka

Post autor: Zosia18 »

Jak schody śliskie - to trzeba wytrzeć! Założyć podstopnie polepszające przyczepność i amortyzujące upadek. A najlepiej to zapytać w tej dziedzinie prawdziwych ekspertów wykonywania schodów drewnianych i nie tylko (także obkładają drewnem betonowe schody). Zachęcam do zamawiania schodów w fabryce drewnianych konstrukcji: https://fabrykadrewnianychkonstrukcji.pl/ polecam
ODPOWIEDZ