Sikamy na stojąco? ;-)

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Oliviera
Jestem tu nowa :)

Sikamy na stojąco? ;-)

Post autor: Oliviera »

Witajcie, przewertowałam gdzie się dało na forum i nigdzie nie znalazłam tego wątku więc zakładam nowy, ale jeśli już gdzieś o tym było to proszę o link.
Temat lejków dla lasek (do sikania na stojąco) przywiozłam z Niemiec, widziałam w zeszłym roku na festiwalu (otwartym), że dużo lasek tego używało - sama nie miałam okazji (choć miałam potrzebę!) więc jestem zielona. Teraz przymierzam się do letnich wyjazdów (namiot, szlajanie się tu i ówdzie ;-) pewnie i jakieś festiwale, masowe toalety, etc... no i chciałam się zaopatrzyć w taką 'urinelkę'. Znalazłam drogerię w której to u nas oferują... ale w niej od razu kilka rodzajów - każdy inny. Czy wy macie już doświadczenie z tymi urinelkami? Który model wam przypasował i dlaczego? raczej nie chodzi mi o jednorazowe bo nie chcę zamawiać co miesiąc i targać ze sobą nie wiadomo ile ;-) No chyba, że polecacie z jakiegoś powodu (w niemczech u lasek widziałam te wielorazowe). trafiłam na nie u nas w drogerii 'cinco terra' - może są gdzieś jeszcze inne, choć tam już i tak duży wybór. różne nazwy się pojawiają i modele właśnie.
Piszcie, która już ma doświadczenie. Dzięki!
roxxy681
Miła Kobietka

Re: Sikamy na stojąco? ;-)

Post autor: roxxy681 »

Pierwszy raz słyszę o czymś takim!:) Całe życie radziłam sobie bez urinelki. Jak ona działa? To zwykła rurka, czy ma jakąś nakładkę, czy jak?
Amaretto

Post autor: Amaretto »

A ja widziałam gdzieś już takie lejki :D Naprawdę świetny pomysł ! :D
_____________________________________________________________________________________
Noclegi Mrzeżyno
Awatar użytkownika
Luppo2

Post autor: Luppo2 »

Czy ja wiem,czy taki świetny? Kucanie nie starcza?:D
gorace lato, gorące parkiety
;D
Oliviera

Post autor: Oliviera »

No dobra, znalazłam koleżankę, która używa urinelki. zasięgnęłam języka. Bardzo sobie chwaliła - chodząca reklama :-) Za jej radą nabyłam taką o nazwie LadyP (w fajnym kolorze!) i do tego takie nosidełko (sprawdziło się na mazurach) Za radą znajomej przetestowałam też czynność jeszcze w domu, i dobrze zrobiłam bo pierwszy raz to było specyficzne uczucie i miałam moment 'zblokowania' - nie wiem czy fizjonomiczne czy psychiczne, pewnie jedno z drugim. Ale potem już wzięłam ją na mazurski wypad i w ogóle nie miałam problemów. Pierwsze pare razy sprawdzałam czy dobrze przykładam, potem już nie. Tak więc jestem zadowolona choć dalej nie wiem czy inne modele - jest GoGirl etc - są lepsze (są z innego materiału i jakoś inny kształt) ale ja jestem z LadyP zadowolona. jak któraś przetestuje te inne to piszcie, please
456
Kobietka Expert

Post autor: 456 »

Niedługo będziemy zapuszczać wąsy...

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Finess_com_pl
Miła Kobietka

Post autor: Finess_com_pl »

Ja nie narzekam na to jak się teraz sika. Wolę normalne załatwianie tej potrzeby i nie widzę celu i sensu w wprowadzaniu jakiś dziwnych rurek. Po co to komu? Bo za granicą tak jest, to i w Polsce też tak musi? Warto by było zapytać o zdanie osób, które będzie to dotyczyć, a nie samemu podejmować jakieś dziwne decyzje.
http://www.finess.com.pl/ - wyjątkowe kosmetyki
ODPOWIEDZ