Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: malinka 61 »

:o :o :o :roll: :roll:
Witam :) :) A co to dzisiaj tak tutaj pusto ???? ja wymasowana jestem , bolą mnie plecy , mam zalecone ćwiczenia dwa razy dziennie więc muszę ścisnąć pośladki i słuchać masażysty . Na drogach ruch jak diabli , trudno przez miasto przejechać , jeszcze jutro zawieziemy znicze i kwiaty samochodem a później już wędrówka na nogach bo i z zaparkowaniem jest problem . Moja mądrość nie zna granic , :P :oops: chciałam zrobić udrożnienie rur w brodziku , wsypałam kreta na noc ale nie wyciągnęłam korka i co ??? rano nie dało się go wyciągnąć, bo tak go rozpulchniło że mąż kombinerkami rwał a przy tym warczał na mnie co za mądrość ze mnie :oops: :oops: :roll: :cry: :cry:

Małgosiu , nie odebrałam połączenia od ciebie bo telefon zostawiłam u Uli i mąż dopiero po niego pojechał , a mam dużo pytań do ciebie .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Halinko, no na taką "mądrość" to już nie ma rady ;) ;) ;) Uśmiałam się z Ciebie :) Już widzę Twojego męża jak warczał na Ciebie....

Aguś, ze sprzedażą w sklepie to wiesz, różnie bywa bo jakby sanepid sprawdzał? I że skąd mają ciasto? Nie wiem, ja tam wolę ze sklepami się nie bawić...

Envelopku, o matko, jak ta Twoja teściowa to zrobiła.... A mieszka sama czy z jakimś dzieckiem? Bo teraz potrzebna jej będzie pomoc w domu....

Dziewczynki, moje ciasto miało wejść do sprzedaży w poniedziałek a tyle ludzi pytało na fb i w sklepie o nie, że już dziś je wprowadzili i stało się hitem dnia!!!! Sama jestem ciekawa ile blach mieli napieczone ale ok godziny 13 zostało ostatnie "pół blachy". I cukiernicy już dziś piekli następne aby na jutro rano było!!! A dodam, że mają 3 firmowe sklepy :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

:) :) :( :o :o A co to tutaj tak pusto , gdzie się podziałyście ?????? A ja wróciłam z cmentarza , nogi mnie tak okropnie bolą od tego łażenia :( ale prawie wszystkie groby które miałam odwiedzić obeszłam razem z rodzinką , frajdę miał nasz Adaś bo podobało mu się świecenie zapalarką pistoletem, Jutro ponownie trzeba odwiedzić groby i już mam zapowiedź że i on to zrobi ,. Pogoda była piękna , cieplutko , słonecznie , Jutro mam wizytę u ortopedy , :)

Agnieszko , w tym brodziku to jest taki korek tulejka , i jak jest włożony do końca to wtedy woda normalnie schodzi a jak się chce napuścić wodę do brodzika żeby sobie nogi moczyć to ten korek wyciąga się w górę , niekiedy ten korek był całkowicie wyciągnięty i ja tym się zasugerowałam że on jest z boku, więc tego kreta nasypałam , no i stało się to co się stało zniszczyłam bezpowrotnie , :( No z tym ciastem trafiłaś w dziesiątkę a i czas dobry bo na wszytkich świętych to cukiernie dużo ciast sprzedają :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
My na grobach byliśmy w sobotę bo to gdyńskie cmentarze, a czego jeden to ogromny a zaparkować nigdy nie ma gdzie. A w sobotę to tak w miarę było.
U babci i dziadka byliśmy po 17 więc już ciemno było i jak ładnie z góry wyglądały te wszystkie znicze.
Potem pojechałam do mojej babci w odwiedziny i zawieźć jej mojego konkursowego ciasta do zjedzenia i słuchajcie, wyszliśmy od niej ok godziny 19, chciałam już wsiadać do auta, nagle niebo się rozświetliło i wyglądało tak, jakby ktoś sztucznego ognia puścił. Jeszcze mówiłam do Marcela: spójrz, ktoś sztuczne ognie puszcza a Marcel na to, że to gwiazda spadła i musi pomyśleć życzenie.
A potem w tv patrzę i oczy szeroko otwieram że to był meteor!!!!
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Met ... 95922.html

Co do mojego ciasta to jestem na nich mega zła....
Najpierw spytałam ich z czystej ciekawości ile blach sprzedano tego pierwszego dnia skoro zostało hitem dnia?
A oni odpisali mi, że nagrodą jest zysk z 30-dniowej sprzedaży i że po tym czasie dowiem się jaka była sprzedaż. I że moją nagrodą jest zysk netto czyli dochód minus koszty.
No po prostu potraktowali mnie, jakbym wiedząc o ilości blach już obliczała sobie swoją wygraną.
Aha, napisali jeszcze, że mam się nie martwić, że nagroda będzie atrakcyjna.
A jakim cudem mając dane: cenę za kilo i ilość blach sprzedanych 1 dnia, ja obliczę ile dostanę kasy za miesiąc?
No chyba cenę znam za kilo a nie wiem ile blacha waży, ciasto jest ciężkie ale w życiu nie ważyłam go!!! I przecież nie znam też marży!!!!

Po drugie spytałam (a tak sobie) czy przypadkiem nie chcieliby zatrudnić zwyciężczyni u siebie w biurze?
A oni zamiast odpisać że proszę złożyć cv to odpisali, że nagrodą jest zysk ze sprzedaży ciasta a nie umowa o pracę.
Chamskie to było.

Po trzecie spytałam czy ciasto można kupić też w mieście Tamirki, bo znajoma na pewno by chciała go spróbować (oczywiście Tamirkę miałam tu na myśli) a oni mi odpisali, że uczestnicy konkursu zapoznali się z regulaminem, że ciasto będzie sprzedawane w firmowym sklepie.
No Jezu, pewnie że czytałam regulamin ale jak tylko ogłosili konkurs, myślą że czytałam go potem codziennie, że nie mogłam zapomnieć???

A dziś o godzinie 11 koleżanka do mnie napisała, że jechała do Sierakowic na zakupy, chciała kupić ciasto i go nie było!!!!!
ekspedientka powiedziała, że jeszcze nie było, że będzie później!!!!
Ale się wkurzyłam
Poprosiłam ją aby napisała to publicznie w komentarzu i potem komentowałyśmy.
Oprócz tego napisałam do nich pw, czy można spytać czemu mojego ciasta nie ma w sprzedaży z rana, gdy przez sklep przewija się najwiecej ludzi po pieczywo? inne ciasta są a tego nie ma?
Już godzina minęła jak odczytali wiadomość i jak na razie zero odpowiedzi.
A koleżanka twierdzi, że widzą jak ono schodzi to specjalnie z rana go nie dają. Bo w sumie teraz sprzedają go jakby za darmo, cały zysk ma trafić do mnie a nie do nich.
Ale jestem wściekła jak diabli że inne ciasta są a tego nie ma i będzie później. A kto później specjalnie pójdzie do sklepu po nie? Bo ja bym nie szła....
I jeszcze chamy siedzą cicho, nic nie odpisują.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Witam sąsiadki obok :)
Calagula Gratuluję wygrania konkursu, Twoje ciasto musi być pyszne... musisz być bardzo zdolna skoro przebiło inne wypieki ..........współczuję złości .... czasem też nie rozumiem ludzi przecież na Twoje pytania mogli odpowiedzieć w inny sposób to nie żadna znowu tajemnica, zresztą Ty grzecznie pytałaś... Nie przejmuj się, chociaż wiem że czasem się nie da, ale głowa do góry
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Jakoś cicho tu a może mi się zdaje.
Aga gratulacje wygranej
I wypraszam sobie piekę całkiem nieźle tylko to coś mi nie wychodzi to twoje ciasto
Tak sobie myślę co by tu upiec za tydzień na środę może jakiś biszkopt plus klery.
Halinko wybacz uśmiałam się z Ciebie,mój mąż by nie mruzał tylko sie darł jak to barany mają w zwyczaju najpierw mówią potem myślą :)
A gdzie Tamirka???
Wczoraj wiadomo cały dzień na cmentarzach,taki dzień zadumy wspomnień
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :) . Byłam dzisiaj u ortopedy , i miałam wrażenie że on boi się pacjentów , nawet mnie nie zbadał , przeprowadził wywiad , co i jak po tym wypadku ,stwierdził że wpierw muszę iść do neurologa , a później dopiero do niego przyjść ,więc powrót do niego 23 listopada . Dał mi skierowanie na rehabilitację , więc sobie znowu gdzieś za miesiąc pójdę żeby się zapisać , bo chce mieć przerwę po tych co teraz mam :) Jedyne badanie to było takie że miałam wstać i pokazać gdzie mnie to faktycznie boli , więc mu powiedziałam że to dla mnie wielka sztuka żeby rękami ogarnąć tył placów aż do barków :D :D :D Powędrowałam sobie po cmentarzu , pogoda wspaniała to z Adasiem super się chodziło :)

No Kasiu , widzisz jaka ja to zdolna dziewczyna , on warczał a ja cicho stałam za jego plecami :) :) , ale on był wieczorem poinformowany że ja ten granulat wsypałam więc mógł wstać i sprawdzić , :D a co to za święto będzie za tydzień ??? proszę mnie poinformować :)

Agnieszko ,zdobyli przepis , wypróbowali jak im będzie schodziło ciasto i czekają aż wykupią to co im zostało , bo nie może zalegać na półce inne, szkoda bo by było parę grosza , a czas płynie .

Witaj u nas Kingo , :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Halinko, ano jakie święto :) Niepodległości :)
Choć coś mi się wydaje, że Marcin ma urodziny jakoś w listopadzie ale zabijcie, nie wiem kiedy....
Widzisz Halinko, lekarzom nie chce się dupy ze stołka ruszyć, przeprowadzą wywiad i tyle, po co mają każdego pacjenta badać... szok....

Kasiu, no może pieczesz dobrze ale aż dziwię się, że to Hali Ci nie wychodziło. Naprawdę nie wiem co może nie wyjść. Mi na konkursowe spód nie wyszedł bo miałam margarynę twardą a ma być miękka ale i tak trzymało się "kupy" i było dobre.
A co to są te klery co chcesz upiec?

Kingo, no ja też myślę że mogliby grzeczniej odpisać a dziś tak ni z gruszki ni z pietruszki napisali, że konkurs to zabawa i tak mam to traktować.
No fajnie się mówi, skoro mam na tej "zabawie" zarobić kasę.

A ja przymusowo piję likier kokosowy, aż całą szklankę.
Przymusowo bo Marcel na jutro potrzebuje butelkę a ta od likieru jest idealna co do kształtu i wielkości.
Będą robili takie ładne butelki tzn w środku warstwami różne takie drobne rzeczy typu ryż, kasza, kawa ziarnista, różne kolory warstwami ułożone.
No i sobie popijam likierek :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Snuję się po mieszkaniu , prawie nic takiego nie zrobiłam a czuję zmęczenie ;-) Jutro dzień napięty , rano masażysta , później komisja lekarska i wyjazd na urodziny Marcinka , Rano jeszcze muszę zrobić obiadek dla Adasia bo teraz mamy go u siebie , czyli mąż go zabiera ze szkoły i do nas przywozi a że jest słaby do jedzenia więc mam gimnastykę wśród garów , dzisiaj krupnik i frytki a mięso zostało :( , jutro rosół i kluseczki śląskie więc Ula musi mu dawać wieczorem coś mięsnego ;-)

Agnieszko , no widzisz jak to teraz leczą , mi się wydaje że on przyszedł chory , bo ledwo przełykał ślinę , czyli powinien być na zwolnieniu bo zaraża pacjentów , zobaczę ja będzie na następnej wizycie . ale się poświęciłaś dla Marcelka , ale wypić tyle likierku??? to jutro będzie wielki kac :D

Małgosiu , jak zdrówko :kiss2 brakuje nam ciebie .

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hej
Wiecie jaki u mnie rano był przymrozek???szok wszystko bielutkie.
Za to dzień piękny,słoneczny.
Halinko powinnaś wiedzieć,że 11 są imieniny Marcina,muszę coś mieć bo pewnie babcie przyjdą.
Aga masz racje urodziny tez ma w listopadzie 07
No pojecia nie mam dlaczego to ciasto nie wychodzi
Trochę racji mają traktuj ten konkurs jak zabawę.
Gdzie Tamirka
Halinko lekarze teraz leniwi diagnozująna oko
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Halinko, no jakże mogłaś zapomnieć o imieninach Marcina? Toż to Ty też masz Marcina ;) ;) ;)
Ja tam o imieninach nigdy nie pamiętam, choć wiem, że teściowa ma 12-go
No ale jak to na Kaszubach to urodziny się obchodzi :)

A ja dziś tak siedziałam na necie i wiecie co? Kupiłam sobie nowe firanki - makarony i przy okazji mojej kumpeli też.
Sobie wzięłam pomarańczowe z koralikami a jej cieniowane - fioletowe też z koralikami.
I najlepsze jest to, że wyszukałam je na licytacji, które to licytacje kończyły się jedna za 16 minut a druga za godzinę i nikt nie licytował.
Wygrałam je za 9,90 każda a po normalnej sklepie są pomarańczowe za 19 a cieniowane po 22. To mi się opłacało super :)
Łącznie z przesyłką zapłaciłam 30zł. A szerokie są na 295cm, swoje chyba będę musiała uciąć, może akurat na pół przetnę i będę miała na zmianę :)
Mam tylko nadzieję, że jej się spodobają bo chcę jej dać w prezencie na Gwiazdkę. Wiem, że lubi takie firanki bo ma je w pokojach, chciałam tylko jakąś odmianę, inny kolor no i te kryształki.... nie za dużo ich jest a ładnie wyglądają.

Tamirka to może z tym netem ma problemy? też się dziwię że jej nie ma....
No ale reszty dziewczynek też, pewnie podczytują ale znaku życia nie dają.
Gosia, Aga, oba Tygryski, Agata, Hada, Enva....
No młode mamusie to rozumiem, czasu brak ale reszta?
(na fb Monika ma zdjęcie z Juleczką, ale śnicznotka :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Kurcze ale teraz szybko robi się ciemno , rano był masażysta a później miałam komisję i szybko do domu żeby dać Adasiowi obiadek , zrobiłam rosół i zjadł aż trzy dokładki a później jego ulubione kluseczki śląskie i też z ochotą zjadł czyli nie musiałam się denerwować jego jedzeniem .

Agnieszko , ja dobrze pamiętam o imieninach mojego wnuka Marcinka a w dodatku i o jego urodzinach , bo to dzisiaj ale do niego pojedziemy dopiero w sobotę bo Moniczka ma druga zmianę a to że i u Kasi Marcin też imieninowy to wiedziałam ale myślałam że jeszcze coś innego a kiedy to Kasia ma imieniny ????bo już nie pamiętam :( mam dobra pamięć ale krótką :D :roll: :oops: Proszę o zdjęcie firanek :)
Właśnie coś teraz nasze forum zaczęło szwankować :( smutno się zrobiło :(

Kasiu , teraz lekarze tylko za pieniądze badają a na kasę chorych to tylko wystarczy spojrzenie , bo po co się męczyć , sprawdzę go 23 jak pójdę ponownie z opinią od neurolog .

Dziewczynki , proszę o wieści od was :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Faktycznie dziewczyny wywiało
Martwię się Tamirką mam nadzieję,że to tylko brak neta.
Ciekawe jak tam Hada
Sasza,Tygryski i wszystkie pozostałe.
Aga no poszalałaś z zakupami
Wiecie jaki dziś wycięłam numer wstałam o 5 pojechałam do pracy i się okazało że mam na 10
Normalnie wszyscy się ze mnie śmieją a ja się wściekam ile dłużej mogłam pospać.
Mała miała dziś popołudniu gorączkę teraz jest ok,mam nadzieję,że to nic poważnego.
Halinko ja mam imieniny w marcu
Aga to 12 macie imprezę,czyli "za tą nac z Renatą"
Halinko masz rację jak nie ma kasy to nawet za biurka się nie ruszą
Masz rację dni są coraz krótsze
Obrazek

tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

dzień dobry:-)
Tym razem u mnie zadziałał syndrom domina i sypnęło kłopotami.
W pracy siedzę na wulkanie i pojęcia nie mam co będzie dalej...
Zdrowie też takie sobie, ze wskazaniem na kiepsko...
Ogólnie, to mam doła wielkości krateru i coraz mniej chęci na cokolwiek, więc lepiej omijać mnie dużym łukiem żeby nie stracić dobrego humoru...
W wolnej chwili nadrobię forumowe zaległości, a teraz mocno buziakuję Was wszystkie i niechętnie zbieram się do pracy...
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Dzień śliczny bo słoneczny , :) rano było u nas 0 st , więc nie ma co się łudzić że będzie coraz cieplej , mąż pojechał z Ulą do jej teściowej żeby zmienić w jej samochodzie opony na zimowe , :) więc ja dzisiaj obiadu nie muszę takiego gotować , bo dla samej mi się nie chce ,chociaż jeszcze od wczoraj trochę mi zostało to sobie odgrzeję .

Kasiu , jak Julcia , może to taka jednodniówka , chociaż grypka i anginka panuje , :( No szkoda że się zapomniałaś , ale bywa tak że człowiek jest jakiś taki zakręcony , ale teraz to chyba już będziesz baczniej zwracać uwagę na godziny , bo szkoda niepotrzebnej wędrówki ;-) a daleko masz ta pracę ??? O imieniny pytałam się bo i teraz jakoś na dniach jest też Kazimiery , Katarzyny ,

Małgosiu , życzę miłego dnia , dużo siły z walką z kierownikiem .U nas tych wniosków nie ma , trzeba ręcznie napisać , co i jak . :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Kasia, weź mi nic nie mów o tej nocy z Renatą bo o ile kiedyś mi powiedziała: "a to trzeba co roku urodziny robić?" tak ona co roku robi i urodziny i imieniny zarówno swoje jak i teścia. Ja nie mam robić urodzin a tu ona zawsze koleżanki nazaprasza. I weź je teraz obsługuj bo ona się napije.
Już na samą myśl o tym mam dosyć.
Jeszcze tego samego dnia najmłodszy siostrzeniec (17 lat) ma urodziny i też się nie zdziwię jak będą robić i zapraszać w to święto.
No nieźle z tym wstaniem, też byłabym wściekła....

Halinko, no jak Kasia już napisała, ma imieniny w marcu ale teraz w listopadzie też jest Katarzyny i to chyba takie najpopularniejsze.
Moja sąsiadka ma akurat imieniny i urodziny w jednym.
Zdjęcie firanek mówisz.... ano to nie będzie takie proste bo zdjęcia pod okno to nie wychodzą a wieczorem jak zamknę rolety to znów za ciemno. No a w ogóle to nie wiem kiedy przyjdą, chyba aż w poniedziałek, no chyba, że dziś je wyśle. Priorytetem to powinny nawet jutro być ale różnie bywa.
Ale jeszcze nie wiem czy założę je już teraz czy dopiero na Święta.
Aha, co do tego wypicia likieru to nie było tak źle, wyszły dwa dobre kieliszki ale że było mi już za słodko to nie wypiłam wszystkiego.
Ale za to butelka ładna wyszła. Jak mi się uda zrobić ładne zdjęcie to wrzucę :)
U nas to nie ma szans na słońce, od dobrych 3 dni mgła i szaro buro ale ciepło, tzn cieplej niż u Was, przymrozku nie było.
Zresztą mówili w tv że na weekend ma być śliczna pogoda, na południu Polski nawet do 18 stopni.

Tamirko, kochana, tulę mocno i wyłaź z tego doła szybciutko....
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Aga daj linka do akcji z firanami albo fotkę z aukcji oni mają ładne fotki
No imprezka teściowej musi być wszak ona niepowtarzalna jest
A w jakiej kreacji wystąpiła na weselu czy w moim ulubinym kombinezonie :)
Masz rację w listopadzie jest taka najpopularniejsza Kaśka i część osób właśnie wtedy mi składa życzenia ha ha
Byłam dziś z Julią u lekarza,niby osłuchowo ok ale gardło brzydkie,no zobaczymy co będzie
A jeszcze wam nie pisałam ,że dwa domy za mną było włamanie w biały dzień ok 11 nic więcej nie wiem
Halinko o pracy mam 7 km niby nie daleko ale całe miasto muszę przejechać
Dziś wysprzątałam łazienkę i jak myłam brodzik to mi się Halinka przypomniała i się pośmiałam
Halinko jak na komisji???
Mój mąż też zaniósł wniosek i czeka na termin.
Ciotka mu kazała(jest lekarzem)
Tamirko zdrówka kochana,no wiesz Ty doła???wszak Ty jesteś skarbnicą dobrego humoru
Pan kier Cię wkurza???może ich spikniemy z moją damą kier i będą sobie uprzykszać życie????
Matko skąd się tacy ludzie biorą no skąd
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Muszę poszukać podobnych firanek bo te moje to już się licytacja skończyła i nie można otworzyć. Te pomarańczowe to znalazłam ale te jej to tylko tyle że kolor ten fiolet cieniowany ale bez koralików, może u kogoś innego znajdę takie same.
Teściowa na weselu miała nawet ładną, skromną sukienkę a po oczepinach przebrała się w długą, szeroką suknię balową, modną tak około 15 lat temu bo ta moja kumpela z Gdyni miała taki krój w sukni ślubnej. Nawet męża chrześniak pytał mnie po co babcia później się przebrała w to coś brązowe?
Już sobie wyobrażam jak sprzątasz łazienkę i się śmiejesz sama do siebie ;)

O proszę, wystawili nową licytację firanek:
http://allegro.pl/firanka-makarony-wym- ... 32439.html
http://allegro.pl/firanka-makarony-250x ... 34661.html
Obie są w nowych licytacjach.

A słuchajcie co Wam opowiem, normalnie ta wygrana mnie doprowadza do białej gorączki....
Dziś koleżanka do mnie napisała, że kupiła moje ciasto, ja spytałam ile tego wyszło na kilo a ona na to, że przyśle mi zdjęcie.
Dostałam zdjęcie i się przeraziłam, no co to było? Rozwalało się to raz, a dwa, że spód cieniuteńki, ledwo widoczny, budyniu normalna warstwa a potem na tym masa serowa jakby nie z 3 serków tylko z 3 kg serków!!!!
Normalnie nie mogłam uwierzyć co to ma być???
Napisałam do nich wraz ze zdjęciami ale potem nie wytrzymałam i pojechałam tam. Najpierw pojechałam do tej koleżanki zobaczyć to ciasto, wzięłam je i z nim pojechałam do piekarni, prosto do dyrektora.
On sam mnie przepraszał, mówił, że po zobaczeniu zdjęć był w sklepie sprawdzić jak to ciasto wygląda na żywo. Bo słuchajcie, ten spód był zupełnie surowy!!!!
Tłumaczył, że klienci uważali iż jest to sernik z budyniem i chcieli sernik na cienszym spodzie i z grubszą warstwą sera. No ale ja mówię że to nie jest sernik tylko ciasto, w którym jedna warstwa jest sernikiem. Ale nie można go nazwać sernikiem!
I oni chcieli go "ulepszyć" robiąc cieńszy spód i grubszą warstwę serową. Ale tym sposobem całkiem zmienili smak ciasta!
Dyrektor obiecał, że zaraz każe wycofać ciasto ze sklepu a dziś będą już piekli prawidłową recepturę.
Jezu, same nerwy przez tą wygraną, już wolałabym tego wcale nie wygrać.
I jeszcze mi mówi że mam to traktować jako zabawę....
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
A co to, pusto tu aż przeciąg się czuje?
Ach, muszę Wam powiedzieć, że dziś firaneczki przyszły i oczywiście nie mogłam ich dziś nie powiesić. No przecież bym nie wytrzymała :)
A są tak śliczne przez te koraliki, że napatrzeć się nie mogę. No cudne!!!
Dziś z rana zrobiłam sałatkę warzywną a potem na obiad pierogi z truskawkami :) No i co, że mrożone ale i tak były pyszne. Marcel zjadł 16 sztuk!!! Z czego najpierw dołożył sobie dokładkę 4 sztuki a potem jeszcze dwie :) No ja nie powiem, sama zjadłam 12 ;)
Co prawda nie były one duże bo to takie truskawki kaszubskie czyli małe no ale najedliśmy się jak bąki :)
Muszę częściej robić, a przynajmniej raz w miesiącu póki mam truskawki w całości mrożone.

A co u Was?
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :) . Coś mi teraz czasu brakuje , ciągle jakieś załatwienia , już wreszcie mamy samochód , dzisiaj odbieraliśmy więc można ze swobodą się poruszać , jutro mam wizytę u dermatologa , po południu wyjazd na imieniny i urodziny a w poniedziałek rano masaż a po południu neurolog . Tak nie znoszę gonić po lekarzach a tutaj taka potrzeba . :( Jestem na środkach uspakajających i tak mnie senność zbiera . :( Dzisiaj do Wrocławia pojechaliśmy autobusem ,później dojazd tramwajem i uczyliśmy się obsługi kupowania biletu w automacie i co??? zeżarł nam automat pieniądze a biletu nie wydał :( , ale zaraz taka młoda dziewczyna która stała również przy automacie , zadzwoniła w naszej sprawie do obsługi , i tam nas poinformowali żeby kupić bilet w tramwaju poprzez kartę do bankomatu , i śmialiśmy się że na naukę nigdy nie jest za późno :D ale jaka zmiana w tych tramwajach , każdy przystanek jest zapowiadany , jaka ulica , żeby wiedzieć kiedy wysiąść :) bardzo i się to spodobało :)

Agnieszko , firanki ładne , wiedziałam że je zaraz powiesisz :D no a z ciastem to wygłupili się , wpierw proszą o przepis a później partoczą , no ale masz mniej za to pieniędzy z prowizji bo czas leci .Nie dziwię się że Marcel zjadł tyle pierogów, to sama dobroć :)

Kasiu , no widzisz , że teraz przy sprzątaniu łazienki zawsze się pośmiejesz , a ja już będę bardziej ostrożna , bo ja taka złota rączka co zrobię to źle , taka mam zdolność :D :D komisja się odbyła a teraz czekam na dalszy werdykt , dobrze że mąż złożył wniosek , ja czekałam od złożenia półtora miesiąca .Tych złodziei to wszędzie pełno , strach się poruszać , u nas najwięcej kradną w sklepach , na targach :(

Obrazek
tamira
Super Gaduła

dzień dobry...
Nadrobiłam forumowe zaległości, bo jakoś spać nie mogę.
Aga! powiedziałam w pracy o Twoim cieście, ale dziewczynom mieszkającym w Sierakowicach nie udało się, niestety go kupić. Podobno osiągalne jest tylko rano, a rano to one są w pracy...
Mam nadzieję, że mimo wpadki z recepturą utarg będzie spory i trochę kasy dostaniesz:-)
Firanki fajne chociaż zupełnie nie w moim stylu. Teraz chyba taka moda na "makarony" nastała, bo u nas w wielu oknach wiszą, nawet moja szwagierka ma takie w dwóch oknach.
Halinko! może to żadna pociecha, ale numer z Kretem i brodzikiem nie tylko Tobie się przydarzył. Całkiem nie tak dawno znajoma zrobiła dokładnie to samo, Kret skamieniał jej na amen i trzeba było wiertarki użyć. Przypilnuj tego neurologa żeby Ci odpowiednio zaświadczenie wypisał!
Kasiu! mam nadzieję, że Julcią już lepiej i choróbsko poszło sobie precz! Teraz taka pora, że kaszle, katary, przeziębienia. U mnie Młody od tygodnia smarczy i prycha, klienci też, co drugi chory, a ja nie mogę żadnej infekcji złapać, bo czekają mnie różne badania i teoretycznie muszę być "zdrowa".
Osobiście tylko raz pomyliłam godziny i do pracy wybrałam się 1,5 przed czasem. Okazało się, że zegar mi stanął, a na inny nie spojrzałam i tak głupio wyszło. Od tamtej pory na wszelki wypadek mam 3 zegarki w zasięgu wzroku i włączone radio albo telewizor.
Chyba wezmę się za sprzątanie, ale bez odkurzania, bo warczeć o tej porze to chyba nie wypada?
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam wieczorowo . :) Dzień zabiegany , rano miałam wizytę u dermatologa , dostałam płyn do wcierania we włosy bo mi wypadały , później szybko obiad i wyjazd na urodzinki i imieniny do mojego Marcinka i mamy naszej Moniczki , teraz wróciliśmy , Myślałam że sobie poczytam a tutaj tylko Małgosia zawitała :)

Małgosiu , jak tam wysprzątałaś mieszkanko ????w poniedziałek zadzwonię ci co było u tego neurologa .Kurcze jak do lekarzy nie chodziłam to teraz co chwilkę gdzieś się tułam po przychodniach , aż mnie to złości a dzisiaj zaliczyłam kłótnię z facetem który to kłamstwem wcisnął się przede mną do lekarza, kłamiąc że ma na godzinę 9 a nie wiedział że kobieta która już była w gabinecie ,wcześniej nam powiedziała na którą jest zarejestrowana , czyli ona miała na 9 ,ja zaraz za nią , bezczelny typ , wlazł z ulicy i prosto ustawił się przed drzwiami gabinetu , :evil:

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Witam wieczorowa porą :)

U nas dalej straszny natłok spraw. Ale za chwilę się pewnie to uspokoi :)
Byliśmy z Malym ostatnio na badaniu bioderek i wszystko jest ok :)
Na weselu było świetnie. Ślub piękny, nawet Straż Pożarna zrobiła bramę bo Pani Młoda należy do OSP :) mieli fajną niespodziankę. Wesele udane. Wytańczyłam się że ho ho :D nawet w wysokich butach do 1:30 wytrzymałam :D niestety welonu nie łapałam, a walka byla zażarta ;)
Oczywiście bardzo się stęskniłam za Małym więc na drugi dzień jak mieliśmy być po niego o 15 to pojechaliśmy na 13 :P :oops:

sasza dziękuję, teściowa juz dochodzi do siebie bo znowu zrobila się pyskata :D
culagula a no szła do sklepu i źle nastąpiła na schód, poślizgnęła się i spadła. Walnęła głowa w kaloryfer. Na domiar złego te kolano potrzaskała w nodze gdzie ma już endoprotezę. Także straszny pech. Mieszka z mężem więc on będzie musiał pomagać. Wczoraj ją wypisali do domu. A żeby było smiesznie za dwa tygodnie ma przyjść na szpital bo muszą zrobić druga operację tego kolana, bo ta nie poszła tak jak należy. Tak to właśnie wygląda :/
tamirko głowa do góry. Po każdej burzy ponoć wychodzi slońce ;)

lęcę cos poczytać, co u was :) póki me dziecie śpi :P
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

malinko teraz pelno takich cwaniaków, nie denerwuj się. Ja pamiętam jak w ciąży byłam, tylko weszłam do poczekalni to linczowali mnie wzrokiem (bo każdy myślał że będę chciała się "wpchać" ze względu na swój stan)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
tamira
Super Gaduła

dzień dobry...
U nas wichura, wieje że głowę urywa! Miałam nadzieję, że wiatr rozwieje chmury i zobaczę trochę słońca, którego tak mi brakuje, a tu figa wielkości dyni!!
Jeszcze więcej chmur i w dodatku zaczęło padać!
Wyjątkowo obrzydliwy ten listopad. Patrząc na to, co za oknem odechciewa się wszystkiego. Najchętniej zapadłabym w sen zimowy i przespała tak do wiosny.
Envelo! żeby to tylko o burzę chodziło...
Spokojnej niedziel!
Obrazek
Zablokowany