Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: hurri »

oby długo służył :) ładny!

dobra idę czytać dalej :)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

bacardii pisze:Aga - w dzisiejszych czasach nie ma co wybrzydzać z pracą. Ty z tego co widze próbujesz wszystkiego :)
I niech Ci będzie w tej pracy dobrze.
Oj kochana, nie tak wszystkiego bo jednak też wybrzydzam z pracą. Np do sklepu bym nie poszła.... sama nie wiem co bym tak naprawdę chciała robić......
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Aga czemu do sklepu nie ?
ja bym chciala z dziecmi pracowac;) a scislej z dziecmi chorymi.
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki:-)

Aga! gratulacje! oby ta robota była na stałe:-)
A co tam będziesz robić? Rozumiem, że to praca w biurze, ale co? Fakturowanie? Zamówienia? Rozliczenia?
Te dwa miesiące, to na umowę czy na zlecenie?
bo jak na umowę o pracę, to przypilnuj żeby nie było mniej niż minimalna krajowa! czyli 1850 brutto, co netto daje mniej więcej ok.1300 zł.

Saszka! fajny parasol, chyba tez sobie zamówię, bo ten, który mamy już ledwo dyszy...
U mnie pogoda grymasi, teraz się rozpogodziło, ale popołudniu lało aż miło!
Głowa mi trzeszczy, nogi i ręce szarpią okrutnie, a jutro do roboty trzeba i mam nadzieję, że Młody żadnego numeru nie wywinie... ;-)

We wtorek albo w środę przyjadą do nas goście z Poznania i muszę jakoś ogarnąć się logistycznie, no i jakieś żarełko przygotować... :P
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Sasza
Super Gaduła

Tamira mam nadzieje ze jutro sie bedziesz czuc lepiej.
:)
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Post autor: Smużka 24 »

Na pierwszy rzut oka zdrowa, oczko ciut lepiej, ale to zapowiada się długie leczenie.

Praca w sklepie wcale tak łatwa nie jest, pracowałam rok czasu i coś o tym wiem, wole pracować na produkcji, a pracuje w takim właśnie miejscu, na produkcji, wypija godzina 15 i do domu, a w sklepie za nim kasę policzyć a jak wyjdzie na minusie to twoja strata.
Sasza
Super Gaduła

Smuzka ja bym sie cieszyla nawet z tej w sklepie choc moze zalezy gdzie i wiadomo ze chcialabym w swoim zawodzie, po cos te studia konczylam
wolalabym zas sklep to niz jak kolezanka nocki nie nocki ciagle robota....4 zmianowka
Fajnie ze Emis lepiej.

Jutro maz do pracy a ja sama 11h zmala , nie wiem jak dam rade, bo glowa mi puchnie , katar szaleje
Niedlugo spac pojdzie a ja do ksiazki
Ide sie wymyc i jakas herbatke zapodac...
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Sasza, ja pracuje tak od 7 do 15 od 15 do 23 czasem dluzej jak trzeba i jest duże zamówienie. Czasem w sobotę rzadko w niedziele chyba ze coś pilne. I nie narzekam :)
Sasza dużo witaminy C.
tamira
Super Gaduła

Saszka! byle nie było gorzej!
I u Ciebie i u mnie... :)
A w takiej sytuacji, jaka jest teraz, to znaczy Twojej choroby i kiepskiego samopoczucia, to babcie też pomóc nie mogą i trochę zająć się Emi??????!!!!!!
Nie przepadam za szwagierką z wiadomych powodów, ale od czasu do czasu zabieramy ich dzieciaki żeby mogli pobyć trochę dla siebie, a już jak szwagierka była w szpitalu, czy zachoruje, to norma, że zajmujemy się dziećmi i teściowie też, chociaż starsi i schorowani. Szwagier dojeżdża do pracy do Sopotu i jak rano wystartuje, to najwcześniej o 18.00 jest z powrotem, więc to chyba normalne, że w sytuacjach podbramkowych trzeba pomóc..
Z pracą lekko nie jest, zawsze są jakieś plusy i minusy, ale nie wyobrażam sobie życia bez roboty. Pomijając juz niezależność finansową, to od siedzenia w domu,( wybaczcie dziewczyny), ale ja osobiście pierdolca dostawałam i dlatego urlop wychowawczy wykorzystałam na studia. W tej chwili teoretycznie nie powinnam pracować, ale jak widać udaje mi się przekonać konowały, że praca jest mi do życia niezbędna... :P

Ponoć jutro ma być u nas 26 stopni, a ja cos czuję, że jeszcze dzisiaj burza w nocy grzmotnie..
Spadam do wanienki!
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Tamira...temat babc jest dlugiii i nudny. Sa dziewczyny jak Biedrona hadasa czy Gosia ktore temat znaja ..wiedza co i jak i zapewniam nie chcialabys czytac o tym. Nie, nie zajma sie.
Zabieracie by pobyli sami? nobla wam. U mnie nie ma czegos takiego. I jak Cie czytam to przecieram oczy ze zdumienia.
Nigdy nikt nie wyszedl z taka propozycja w stylu " wiecie co....jedzcie sobie na caly dzien my z mala zostaniemy, dobrze wam to zrobi" " albo wykurujcie sie zajmiemy sie nia" J anie mowie raz w tygodniu ale chociaz co pol roku.
U mnie jest raz, dwa razy w miesiacu sytuacja ze mala zostanie z dziadkami na 2h a ja na zakupy. I to jest ten luks. :) Moja kolezanka co roku wysyla mala do rodziny na tydzien, plus tydzien u babci. I ja sie nie dziwie ze ona pozniej malo co umeczona:) bo to a do kina, a to teatr, a to sami na wycieczke. A wlasnie spodziewa sie 2 bobo. Ja w kinie bylam sama z mezem przed narodzinami malej...wiec sama rozumiesz:)))))
A co do pracy...tez dostaje fiksa od siedzenia w domu:) licze na to ze mala nie bedzie wiecznie chorowac a ja do pracy pojde.

Maly stworek spi a ja ide nabierac sil na jutro
tamira
Super Gaduła

A co to za filozofia wsadzić dzieciary do samochodu i pojechać z nimi np. do kina? albo na plac zabaw, taki więcej wypasiony?
Nikogo przez to nie ubędzie, że przez kilka godzin zajmie się dzieckiem..
A szwagroskie pociechy Miśka uwielbiają, mnie po prawdzie trochę się boją, ale to i dobrze, bo inaczej w trójkę pół powiatu by roznieśli:-)
Do niego w ogóle dzieci lgną, wczoraj na tym festynie, to normalnie go oblegały, ale tez i Misio ma świętą cierpliwość do dzieci!
Ja o to już po godzinie zaczęłabym zgrzytać zębami, a on nie! tłumaczył, pokazywał, opowiadał i tak przez 7 godzin non-stop!!

Ciemne chmury nadciągają zza lasa...oj, może lunąć!
I jak ja w taka pogodę mogę sie dobrze czuć? ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) Goście już pojechali ,było trochę gonitwy , dzisiaj jeszcze zadzwoniłam do drugiego brata męża z Opola i też go ściągnęłam do nas więc było spotkanie braci , było gwarno , wesoło , lubię jak oni się zgromadzą razem ,poruszane są wszelkie tematy , jest ciekawie , stopa boli nadal , jutro ide dowiedzieć się kiedy przydzielą mi ta rehabilitację , a tymczasem robię sobie zabiegi domowe , W środę mamy pogrzeb znajomego , miesiąc tylko chorował , rak go zjadł , :( Zamówiłam olej z czarnuszki i dyni bo mam już prawie końcówkę a jest teraz promocja więc skorzystałam z takiej okazji , moi goście też zaraz byli chętni więc robiłam podwójne zamówienia z dosyłką do nich do domu ,Ula robiła porządki w domu takie segregowanie zabawek Adasia i trzy pudła do nich pojechały . czyli część do Opola a część do Bielska :) jestem bardzo zmęczona ale nawet zadowolona że udało mi się z taką boląca noga ich ugościć , mąż zdał egzamin na 5 , bo całą prawie obsługę wziął na siebie . :)

Małgosiu , zgadzam się z tobą w sprawie migdałów :D ty masz inne spojrzenie a ja inne :D a tak się zastanawiałam kiedy ty to masz tych gości bo wspominałaś o takiej wizycie , czyli teraz na dniach , a na długo przyjeżdżają ???

Agnieszko , ciesze się że wreszcie będziesz miała prace i to tam gdzie pracowałaś , czyli idziesz na stare śmieci jak to się mówi :)

Smużko , czyli zostałaś tylko z mężem ,będziecie tęsknić bo nie bedzie miał kto wam szczebiotać :)

Sasza , to was zmogła choroba , szkoda że rodzice córci nie wzięli na ten czas , oby tylko ona nie zachorowała .Zakup wiedzę udany :)

Gosiu , kończy się wasza rozłąka , Majcia wraca , czyli radość , a ten parasol to jest prześwitujący czy chodzi mi o materiał , to dobra sprawa bo jest ochrona przed słońcem my mamy teką wysuwana markizę , to super jest bo słońce już tak nie operuje w okno , jest taka osłona ,

Ma , czyli już masz nowy nick , jesteś Coco chanel :)

Kasiu , ta szkółka jeździecka jest trochę obciążająca kieszeń , drogi tez jes ubiór , ale Natalka od nas dostał buty sztyblety , chyba tamci dziadkowie kask , od Uli dostała spodnie po Kacperku były ciut za szerokie ale zostały zwężone , ale to frajda dla dziecka jak tylko chce jeździć i to ja interesuje ,
Ostatnio zmieniony ndz lip 10, 2016 9:54 pm przez malinka 61, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Aga gratulacje
Tamirko coś na nadgarstek,rtg kręgosłupa i coś jeszcze ale nie pamiętam,bo może to być jakiś ucisk
Byłam kiedyś w camperze na wakacjach nad jeziorem Powidzkim było tak sobie.
Smużka a mogę wiedzieć gdzie pracujesz,tzn co robisz????
Ja bym też bez pracy dostała pierdolca oooo
Gsiu nie napiszę tego na fejsie ,ale tu się ośmielę wyglądasz zajebiście ,a ta opalenizna.
Kokochanel piękny nick
Choruszki zdrówka
U mnie dziś 32 stopnie i dzieci w basenie szalały
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kurcze nie nadążam z pisaniem , dopisałam do Kasi a ona mnie prześcignęła .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Kasiu - o ja Cię :)
Dziekuję!

Halinko, ja mam taki ciemny parasol,
zainwetowałam w grubszy materiał,
bo miałam takie cieńkie, jakby wiskoza? tak sie to chyba nazywa i mi w zeszłym roku słończe popaliło i się dziury porobiły, więc teraz jestem madrzejsza i kupiłam inny parasol :)

A Majcia wraca, a w sieprniu znów wyjeżdża więc :P musimy się nacieszyć sobą i potem znów rozłąka :D
Ale dobrze nam to robi :P
Sasza
Super Gaduła

Tamirka to ci mala podrzucę: )

Kasia u nas tez sie robi upalnie

Malinka widze ze ta stopa meczy..
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Tamirka a co Misio twoj tak tłumaczyl dziecka?

dobranoc,tez sie kładę.
tamira
Super Gaduła

Saszka! budowę, obsługę broni pneumatycznej, zasady strzelania itp. ;-)
A Mała możesz podrzucić, nie widze przeciw wskazań:-)
dobranoc..
Obrazek
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

witam.
Sasza moja mama wręcz naciskała by mała u niej była na wakacjach, zawsze się nią zajmie jak oczywiście ma czas, jaka pracuje a mała jest chora to rano mi po nią przyjeżdża i pilnuje dzień dwa u siebie lub dłużej.
A wiesz ja mieszkam z teściami jak chce gdzieś jechać jak do kina to schodzę pytam czy mała może zostać, czy chce popilnować jak tak to zostaje z nimi, ostatnie czasy to z nami jeździ na zakupy czy na Wrocław jedziemy. czase idzie spać do teściowej np z soboty na niedziele i rano przychodzi.
uczę ją nie być caly czas tylko z rodzicami bo to i też jest źle.
Odpocznę troszkę od jej marudzenie :)
dziś się biorę za robote, okna czekają sprzątanie. :sprzata:

A do pracy to lubię chodzić, siedziałam w domu z 1,5 roku i miałam dosyć tylko gotowanie, sprzątanie a tak do ludzi się wyjdzie i dobrze zrobi dla mnie :D
jeszcze fajnie chłodno jest...
tamira
Super Gaduła

dzień dobry...
Chmury gęste i ciemne, ale ciepło, a wręcz parno...
Noooo...lekki ten poniedziałek nie będzie... ;-)
Dopijam kawę i lecę sprawdzić, co nowego dzionek przyniesie... :P

Biednym się jest dopiero wtedy, kiedy już się niczego więcej nie chce.
Erich Maria Remarque

Dobrego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

Dzień doberek dziewczyny :)

Jakie plany na dziś?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Sasza
Super Gaduła

Tamira a to moj maz by sie z twoim nie nudzil :P
bo Miska to raczej woli zabawe w przedszkole:P

Smuzka to masz dobrze z mama...
no,...ja mam jak ja uczyc by nie byla caly czas z rodzicami bo w wiekszosci jest.Wyjscia to ja nie mam :)

Chanelka czesc:*

Witam
Noc koszmarna zasnelam dopiero o 2:30 ,bo mecyzl mnie katar bol glowy i cud wie co jeszcze i mala..co chwila sie budzila..
ze niby nozki...to jej masowalam....mialam wrazenie ze ma czeste skurcze;/
a pozniej jak zasnelam obudzila sie o 4 i ze boli ja buzia, ze chce pic... no ale wkoncu jakos zasnela
a teraz mowi ze bola ja uszy wiec jak awaryjnie na 17 do lekarza ja umowilam , a siebnie na 13
tesciowa dzwonila jak sie czujemy wiec poprosilam by ta godizne mi mala przypilnowala bo musialabym ja ze soba ciagnac
i przy okazji nieladnie wykorzystalam by zrobila mi male zakupy.
ja dzis obiadu nie gotuje. Maz sobie cos kupi. Ja zjem moze kasze z warzywami a mala nalesnika o ile wogole cos zje. jednak moje przeczucia na jej brak apetytu byly sluszne. Ostatnio nie zarazila sie od meza a teraz juz zbyt duze nasilenie chyba bo maz i ja chorzy....:(
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

Sasza - jeszcze raz zdrówka
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam , JA dzisiaj dogorywam , jęczę , stękam i nic mi nie pomaga , dzisiaj wyciągnęłam lampę bioptron ,szukam jakiś pomocy ,dobrze że mam obiad od wczoraj więc to mam z głowy , pogoda nawet względna , dzisiaj dzwoniłam do Mrzeżyna tam gdzie mamy jechać , zamawiałam miód , bo w ubiegłym roku przywiozłam i był znakomity , spytałam się o pogodę więc dostałam odpowiedź że do niczego , rano padało ,martwię się bo mój syn z rodzinką przebywa od soboty właśnie w Łebie i mało z tego skorzysta . :( miałam w planach jechać do Wrocławia i zrezygnowałam ze względu na moją niedyspozycję :(

Agnieszka w pocie czoła pracuje , czekam na jej relacje po pierwszym dniu , :)

Smużko , okna już pomyłaś ?? tutaj w naszym
rejonie pogoda dopisuje więc można dobrze działać , nie tęskno ci za córcią ???

Sasza , to nam napisz co u lekarza , a teściowa zdała egzamin, zakupy zrobiła ??? powinna wam nawet obiad zrobić ,jak nie u was to u siebie i wam przynieś ja tego nie mogę zrozumieć , no ale są ludzie wygodni ,

Coco Chanel jak mija ci dzień ??? jaka u was pogoda , bo jeden kraj a różniasto to wygląda .

Małgosiu , pisz czy u was pada , bo to macie blisko do Łeby , to prawie te rejony ;-) a jakie u ciebie samopoczucie ??/ szykujesz się już na powitanie gości ??/

Gosiu , a ty też jedziesz nad morze ???? bo masz na paseczku zaznaczony termin wyjazdu .

Agatko , żyjesz , taki skwar a ty na polu , oj współczuję ci dziewczyno , cena na skupie tej porzeczki to człowieka powala , bona straganie drożyzna , szkoda że daleko mieszkasz bo bym u ciebie tą porzeczkę kupiła :)

Obrazek
Zablokowany