Seks, a związek

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Pletwa Reborn

Seks, a związek

Post autor: Pletwa Reborn »

Czy według was niesatysfakcjonujący seks jest częstą przyczyną rozpadu związku?
szpatułka
Jestem tu nowa :)

Re: Seks, a związek

Post autor: szpatułka »

Ja niestety mam ogromne potrzeby a mój obecny partner od samego początku miał po prostu mniejsze. Wcześniej powodowało to u mnie większe napięcie i czekałam z utęsknieniem i radością... Obecnie już często gęsto jest tak, że po prostu się złoszczę. I niestety również nie umiem poskromić tej części swojej natury, mimo że powoduje niesnaski, obawiam się, że w pewnym momencie może to doprowadzić do rozpadu związku :///
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

Myślę, że jeśli związek oparty jest na silnych podstawach to i w przypadku braku satysfakcji z seksu można być razem, trzeba po prostu o tym rozmawiać i być szczerym ale i wyrozumiałym.
grywalizacja na http://sanitera.pl
Gold

Post autor: Gold »

Mam trochę podobny problem babskiesprawy.pl/brak-seksu-w-narzecze-stwie-t14424.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/brak-seksu- ... 14424.html

Myślę, że brak seksu w związku może go po prostu zniszczyć. Niestety.
Adelka

Post autor: Adelka »

Częstą przyczyną może nie, ale na pewno może być.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Może niekoniecznie może to być powod do rozstania.. ale na pewno moze być jednym z posrednich powodow
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
_m_

Post autor: _m_ »

Witam, również uważam, że seks w związku jest ważny. I jeśli nie jest satysfakcjonujący, należy o tym porozmawiać z partnerem. Pozdrawiam
Marysia93

Post autor: Marysia93 »

Jak najbardziej może być to jedna z przyczyn
JolaGola

Post autor: JolaGola »

Moim zdaniem jest to bardzo ważny element związku, może nie najważniejszy, ale jednak warto aby była tu pewna harmonia. Odstępstwa wśród partnerów się zdarzają. Trudno, aby partnerzy byli w tym aspekcie idealnie dobrani, tzn. mieli ochotę na seks w tym samym momencie, zazwyczaj jedno z partnerów ma większy popęd niż drugie. Najważniejsze aby te różnice nie były zbyt duże oraz satysfakcja z seksu była po obu stronach.
Monika375

Post autor: Monika375 »

Seks według mnie jest bardzo ważny w związku, jeśli nie wychodzi są według mnie 2 wyjścia, albo pogadać szczerze z partnerem, albo niestety rozejść się.. ;(
"Dziś zrób to czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to czego inni pragną."
Jestem Policjantką ;) Prowadzę stronę internetową na temat testów psychologicznych do Policji http://multiselect-policyjny.pl/.
Awatar użytkownika
Damian Parcel
Miła Kobietka

Post autor: Damian Parcel »

To zależy z czego brak satysfakcji wynika:
- z wyglądu partnera
- z własnych kompleksów
- z blokad przez przyjemnością (np. religia)
- z temperamentu partnera (ilość, częstotliwość)
- z technicznych spraw i braku umiejętności partnera
- itd

Jeśli jest to przyczyna, z którą można sobie poradzić (a w większości się da) to zacząć należy od tego. I po problemie. Ale tak, na pewno brak satysfakcji może prowadzić to frustracji, oddalania się i w konsekwencji to rozpadu związku. Co nie zmienia faktu, że wiele z nich można by było uratować:)
Mam nadzieję, że komuś pomoże