Walczę z nimi na różne sposoby. Ostatnio używam kremu do intensywnej redukcji rozstępów perfecta coś tam
Rozstępy
-
agat
Re: Rozstępy
Ja się nabawiłam rozstępów w okresie dojrzewania i urzywałam potem kremu Fissan.

Rezultaty bardzo dobre i rozstępy prawie są niewidoczne. Ciąża nie pozostawiła na mnie ani jednego dodatkowego rozstępu mimo, że brzuch miałam wielki i przez 7 miesięcy ciąży przytyłam 20 kg. Urzywałam wtedy kremu Mustella

Jak dla mnie rewelacja
Polecam oba kremy

Rezultaty bardzo dobre i rozstępy prawie są niewidoczne. Ciąża nie pozostawiła na mnie ani jednego dodatkowego rozstępu mimo, że brzuch miałam wielki i przez 7 miesięcy ciąży przytyłam 20 kg. Urzywałam wtedy kremu Mustella

Jak dla mnie rewelacja
Polecam oba kremy
-
agat
Owszem jest droga ale mi na całą ciąże to jest 7 miesięcy starczył 1,5 opakowania więc jest także w miarę wydajnaevka pisze:Mustela jest droga ale swietna mialam ja przy pierwszej ciazy rewelka![]()
-
meredith
A co to takiego? Jakiś zabieg? 21900zł? Koszt masakrycznykinius33 pisze:Ja idę na Bi one i LPG czy LGP. Koszt samych nóg 21900 zł...
-
hanka32
No właśnie co to TAKIEGO??? co kosztuje tyle kasy.A może kinius się pomyliła z tą kwotą? Za te pieniądze można by kupić np.używane auto i to nie byle jakie
lub jeszcze coś innego 
-
kinius33
Napisałam wyżej co to za zabiegi 
Auto na razie mamy jedno, ja jeszcze nie mam prawa jazdy więc drugie jest zbędne.
Byłam na konsultacji, moje nogi zostały podzielone na trzy rejony i zbieram na pierwszą serię zabiegów (7300 każda).
A prawdopodobnie jest to takie drogie, bo ma to (podobno) tylko jeden zakład w Polsce. La- perla.
Przynajmniej skończą się wizyty w szpitalu jak się tego pozbędę. Jakby nie patrzeć zaoszczędzimy na telefonach i benzynie

Auto na razie mamy jedno, ja jeszcze nie mam prawa jazdy więc drugie jest zbędne.
Byłam na konsultacji, moje nogi zostały podzielone na trzy rejony i zbieram na pierwszą serię zabiegów (7300 każda).
A prawdopodobnie jest to takie drogie, bo ma to (podobno) tylko jeden zakład w Polsce. La- perla.
Przynajmniej skończą się wizyty w szpitalu jak się tego pozbędę. Jakby nie patrzeć zaoszczędzimy na telefonach i benzynie
-
hanka32
kinius bez obrazy ale chyba nie masz na co pieniędzy wydawać no chyba że to zagraża Twojemu zdrowiu lub życiu to byłabyś usprawiedliwiona.
-
kinius33
A przed kim ja się mam usprawieldiwiać? No przepraszam bardzo... Chyba trochę się zagalopowałaśhanka32 pisze:kinius bez obrazy ale chyba nie masz na co pieniędzy wydawać no chyba że to zagraża Twojemu zdrowiu lub życiu to byłabyś usprawiedliwiona.
Te zabiegi są dla ludzi, ogólnodostępne nie widzę nic dziwnego w korzystaniu z nich. Fryzjer to też ekstrawagancja? Może i nie wydajesz na raz tylu pieniędzy ale przez lata się zbiera.
Widzę, że w społeczeństwie polskim oburzenie wywołuje wydawanie pieniędzy dla dobrego samopoczucia; ja w tym nie widzę nic złego, póki pieniądze na takowe przyjemności dla ciała i ducha są.
Ale z tym zdrowiem to akurat trafiłaś. Mam reakcje somatyczne i średnio raz na tydzień albo odwiedza mnie pogotowie albo jestem w szpitalu, więc robię to również dla zdrowia.
-
weronika_p
jest przecież jeszcze tzw. "mezoterapia bezigłowa" która zwalcza rozstępy, jednocześnie uelastycznia i wygładza skórę, słyszeliście może?
czymś takim ją wykonują

czymś takim ją wykonują

-
kinius33
Jest też mikrodermabrazja (podobno diamentowa lepsza). Efekty są podobno całkiem niezłe ale to musi być xx zabiegów i nie ma takiego rezultatu jak przy Bi- One.
-
Debby
Gdy skóra szybko się rozrasta, fibroblasty nie nadążają z produkcją kolagenu. Jest on niewłaściwie sieciowany co powoduje powstanie rozstępu. Początkowo o odmiennym kolorycie od reszty skóry. Jest to najlepszy czas na próbę jego poprawienia. Gdy kolor zleje się ze skórą od tego momentu walka z nim jest jeszcze trudniejsza, choć do tej pory łatwa nie była
-
kinius33
Jestem po. Gdyby ktoś chciał wiedzieć coś więcej chętnie odpowiem na pytania 
-
Marishka
Kurcze, tak czytam dziewczyny co piszecie o zabiegach i ... trochę się boję ;-( Czy one są napewno bezpieczne? Nie mam rozstępów poporodowych, gdyż do mamy mi jeszcze daleko, ale bardzo szybko urosłam, przez pojawiły się one na moich udach i częściowo na piersiach ;=/ Wolałabym jednak pozostać przy jakichś kosmetykach. Dorwałam teraz krem na rozstępy Avonu z serii Solutions i trochę zbielały. A czy znacie jeszcze jakieś kosmetyki z w miarę taniej półki?
-
wiczek
Ja nabyłam rozstępów w ciąży- mialam paski na bokach brzucha ,nie wspomne o cellulicie!! Od pewnego czasu co wieczór wmasowuję sobie intensywny krem/żel na rozstępy z serii Slimline flosleku, masuję się także takim elektrycznym masażerem i naprawdę widzę poprawę
wiosna tuż tuż, więc twardo sama z tym działam 
-
iwonka24l
Zna ktoś jakieś dobre kremy na rozstępy, a przede wszystkim skuteczne, do stosowania jeszcze przed rozwiązaniem? Konkretnie chodzi mi tu o firme i namiar na sklepy.