Roznice w wieku

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Patimonek
Jestem tu nowa :)

Roznice w wieku

Post autor: Patimonek »

Hej, jakie sa w waszych zwiazkach roznice wiekowe? Czy macie jakies granice, poza ktore byscie nie wyszly? Czy tez jestescie zdania, ze to nie ma wiekszego znaczenia kiedy jest uczucie?
natalkaDawidka
Miła Kobietka

Re: Roznice w wieku

Post autor: natalkaDawidka »

Jest ode mnie starszy o 6 dni. Aktualnie nie wpakowałabym się z całą pewnością w związek ze o dużo starszym facetem. Rok temu byłam w związku z facetem o 17 lat starszym ode mnie i z łatwością mną manipulował. Okazało się, że wszystko, co mówił było kłamstwem i wcale nie jest rozwiedziony. Po prostu jedno wielkie szambo. Jesli facet starszy interesuje się 20latką, to chodzi mu o jedno.
Z młodszym też byłam. Różnica wynosiła 2 lata. Gdyby nie to, że był zwyczajnym dupkiem (teraz ma dziewczynę w swoim wieku i traktuje ją równie "wspaniale", co mnie), to myślę, że 2 lata nie jest jakąś intelektualną przepaścią. Wystarczy dobrze trafić.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Zarzekałam się, że nigdy nie będę mieć faceta starszego ode mnie więcej niż 5 lat.
Niestety moja zasada padła z chwilą poznania mojego Męża, który starszy jest ode mnie o 10 lat.

Choć myślę, że większa różnica by mi na pewno przeszkadzała.
Patimonek

17 lat roznicy to bardzo duzo @natalkaDawidka . To dla mnie juz za duzo. Ja np. chcialabym przynajmniej 4 lata starszego. A takie max to 10 mysle. Wczesniej to max wynosilo mniej. Ale zmienilo sie nieco, poniewaz poznalam wlasnie fantastyczbego faceta, roznica wynosi wlasnie tyle. W sumie sama nie wiem jak to bedzie dalej, natomiast mam wrazenue, ze mogloby byc naprawde seietnie. Ale jestem ciekawa opinii innych odob w tym temacie stad watek :) @Madlen, jak wam sie uklada? Ta roznica wieku jakos wplywa na jakosc zycia wspolnego?
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

U mnie mąż jest starszy 13 lat. Nie przeszkadza mi to w ogóle, nie widzę tej różnicy. Może to kwestia charakterów, dopasowania.
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

u nas 12 lat różnicy, na początku obawy z mojej strony , z jego- początkowo też. Później już nam to nie przeszkadzało, było to bez znaczenia. A teraz z mojej strony znów pojawia się coś niepokojącego. . Bo za 2 lata on będzie miał 40 i mam w sobie poczucie że będziemy musieli się śpieszyć. Chodzi tu o dziecko, ja jestem gotowa ale pojawiają się myśli ,, co jeśli będą problemy z zajściem w ciąże " a przed jego 40 chcemy żeby dziecko już było. Oby to tylko chwilowe rozterki
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Patimonek po ślubie mieliśmy mały kryzys, ale udało się go rozwiązać i jest naprawdę świetnie. Układa się nam bardzo dobrze, dogadujemy się i rozumiemy swoje potrzeby.
Jedynym właśnie minusem jest to, że On chciałby mieć już dziecko z czym ja do końca nie mogę się zgodzić. Natomiast rozumiem Go doskonale, bo przecież nie chce być zamiast ojcem- dziadkiem.
Awatar użytkownika
Rachella

Post autor: Rachella »

Kiedyś byłam z facem młodszym o 5 lat, który ciągle chciał imprezować. Nie twierdzę, że to przez różnicę wieku, ponieważ po prostu był on "wiecznym chłopcem", ale jednak uraz pozostał. Teraz wolałabym być z kimś w moim wieku, ewentualnie lekko starszym.
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"

J. Tuwim
Awatar użytkownika
Fas_Olka24
Fajna Kobietka

Post autor: Fas_Olka24 »

Miedzy nami jest 8 lat różnicy ale ja tego wcale nie odczuwam. Oczywiście zdarzają się sytuacje, kiedy mi trochę "tatuśkuje" ale to jest nawet słodkie, bo wiem,ze się o mnie troszczy. Myślę, że nie wiek jest najważniejszy a dopasowanie względem charakterów i upodobań. Przecież chodzi o to, żeby żyć razem szczęśliwie :)

Ale powiem Wam, że jakoś nigdy nie chciałam mieć młodszego od siebie faceta. Zawsze starszego. No i mam :D
Awatar użytkownika
Sol
Miła Kobietka

Post autor: Sol »

U nas 7 lat różnicy. Jakiejś wielkiej różnicy nie ma. Czasem nawet ja jestem "starsza" w związku, mimo, że on on ma starszą metrykę.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
Awatar użytkownika
Annke
Miła Kobietka

Post autor: Annke »

4 lata :)
Patimonek

Wczoraj sie dowiedzialam, ze nie jest ode mnie 10 lat starszy, lecz wiecej :D wiec wlasciwie pomimo sympatii do niego, nie bedzie miedzy nami nic wiecej. Po prostu sobie tego nie wyobrazam.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

A może warto zaryzykować i spróbować??
Patimonek

Powiem Ci kochana, ze podoba mi sie jego styl zycia, jest podobny do mojego, jednak ja sie ucze, on natomiast pracuje i troche sie roznia. Podoba mi sie w wizualnym wymiarze. Ale roznica jest stanowczo za duza. Bo to nie 10, a prawie 20 lat.
margaret18
Miła Kobietka

Post autor: margaret18 »

Aktualnie spotykam się z mężczyzną starszym ode mnie o 8 lat, ja mam 21 on 29. Wcześniej mówiłam sobie że maksymalnie spotkam się z chłopakiem o 5 lat starszym ale jednak to tak nie działa, ale wiem że jest duża różnica w zachowaniu i traktowaniu kobiety pomiędzy takim mężczyzną a chłopakiem w moim wieku i wolałabym być z kimś z kim dzieli mnie ta różnica wiekowa niż z osobą która nie umie szanować kobiety. Tym bardziej jeśli w naszym zachowaniu nie widać różnicy wieku, zresztą jeśli jest miłośc rożnica nie powinna być taka ważna.
eDom
Miła Kobietka

Post autor: eDom »

Trudno wskazywać określone ramy ponieważ prawdziwa miłość nie wybiera ;)
dancia24

Post autor: dancia24 »

U mnie 15 l różnicy wiekowej ale jest super, Abyś była szczęśliwa z facetem będzie dużo starszy czy młodszy troszkę to nie ma znaczenia,moja córa ma faceta 10 l starszego od siebie bardzo o nią dba jest jego oczkiem w głowie, chłopak ogarnięty, wie czego chce, ona przy nim też zmieniła się na leprze są szczęśliwi, syn ma młodszą dziewczynę o 5 lat od siebie..
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Dobra, dobra jakbyście spotykały się np. z Jason Statham (48) lub z Keanu Reeves (50), to by wam różnica wieku nie przeszkadzała. :lol:
Znam parę, gdzie różnica wieku to 22lata. Ona 27 on 49 i po nich tego nie widać. On przystojny, wizualnie na 33lata góra, ona na sporo mniej wygląda niż ma, dogadują się świetnie, tworzą szczęśliwą parę i jest ok. Nikt nawet krzywo na nich nie patrzy.
Myślę, że to bez różnicy ile lat ma partner, gdy się w kimś zakochasz.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A jakie ma znaczenie na ile kto wygląda? Najważniejsze aby się rozumieli. Sama żyję w takim związku i odpukać układa nam się wspaniale.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Nie ma znaczenia na ile kto wygląda jednak co po niektórych nawet tej sporej różnicy wieku nie widać.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
zyta

Post autor: zyta »

U mnie jest z wybrankiem rok różnicy ale znam osoby gdzie jest po 10 i 15 lat i są szczęśliwi
Zespół wesele Wrocław
kobieta13

Post autor: kobieta13 »

Mój narzeczony jest starszy o 3 lata. Jeżeli chodzi o różnice wiekowe to mógłby być starszy max 5 lat ale nie młodszy ode mnie.
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Różnica między mną, a moim mężem wynosi równo 9 lat i 8 dni. Z tym, że to ja jestem starsza... :)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
daria218

Post autor: daria218 »

Moja córka ma faceta 10 l starszego jest bardzo dobry, opiekuńczy, rozpieszcza ją oboje są bardzo szczęśliwi jak na razie, są już 3 lata razem w tym roku ślub będzie. Mówiła że nie zamieniła by go na żadnego innego, koleżanki z zazdrości nagadują na niego że za 10 lat już będzie widoczna ta różnica wiekowa ona ma 21 l ale nie słucha nikogo po za sercem, są różni faceci czy kobiety bez względu na wiek jeden jest gnojkiem w wieku 30 l drugi 20 l to zależy od charakteru nie od wieku.
iga1980
Miła Kobietka

Post autor: iga1980 »

Jeśli tylko się dogadujecie nie ma problemu w różnicy wieku. Moja przyjaciółka ma partnera o 13 lat starszego i są bardzo szczęśliwi.
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/ :)
ODPOWIEDZ