Roznice w wieku
Roznice w wieku
Hej, jakie sa w waszych zwiazkach roznice wiekowe? Czy macie jakies granice, poza ktore byscie nie wyszly? Czy tez jestescie zdania, ze to nie ma wiekszego znaczenia kiedy jest uczucie?
-
natalkaDawidka
- Miła Kobietka
Re: Roznice w wieku
Jest ode mnie starszy o 6 dni. Aktualnie nie wpakowałabym się z całą pewnością w związek ze o dużo starszym facetem. Rok temu byłam w związku z facetem o 17 lat starszym ode mnie i z łatwością mną manipulował. Okazało się, że wszystko, co mówił było kłamstwem i wcale nie jest rozwiedziony. Po prostu jedno wielkie szambo. Jesli facet starszy interesuje się 20latką, to chodzi mu o jedno.
Z młodszym też byłam. Różnica wynosiła 2 lata. Gdyby nie to, że był zwyczajnym dupkiem (teraz ma dziewczynę w swoim wieku i traktuje ją równie "wspaniale", co mnie), to myślę, że 2 lata nie jest jakąś intelektualną przepaścią. Wystarczy dobrze trafić.
Z młodszym też byłam. Różnica wynosiła 2 lata. Gdyby nie to, że był zwyczajnym dupkiem (teraz ma dziewczynę w swoim wieku i traktuje ją równie "wspaniale", co mnie), to myślę, że 2 lata nie jest jakąś intelektualną przepaścią. Wystarczy dobrze trafić.
Zarzekałam się, że nigdy nie będę mieć faceta starszego ode mnie więcej niż 5 lat.
Niestety moja zasada padła z chwilą poznania mojego Męża, który starszy jest ode mnie o 10 lat.
Choć myślę, że większa różnica by mi na pewno przeszkadzała.
Niestety moja zasada padła z chwilą poznania mojego Męża, który starszy jest ode mnie o 10 lat.
Choć myślę, że większa różnica by mi na pewno przeszkadzała.
17 lat roznicy to bardzo duzo @natalkaDawidka . To dla mnie juz za duzo. Ja np. chcialabym przynajmniej 4 lata starszego. A takie max to 10 mysle. Wczesniej to max wynosilo mniej. Ale zmienilo sie nieco, poniewaz poznalam wlasnie fantastyczbego faceta, roznica wynosi wlasnie tyle. W sumie sama nie wiem jak to bedzie dalej, natomiast mam wrazenue, ze mogloby byc naprawde seietnie. Ale jestem ciekawa opinii innych odob w tym temacie stad watek
@Madlen, jak wam sie uklada? Ta roznica wieku jakos wplywa na jakosc zycia wspolnego?
U mnie mąż jest starszy 13 lat. Nie przeszkadza mi to w ogóle, nie widzę tej różnicy. Może to kwestia charakterów, dopasowania.
u nas 12 lat różnicy, na początku obawy z mojej strony , z jego- początkowo też. Później już nam to nie przeszkadzało, było to bez znaczenia. A teraz z mojej strony znów pojawia się coś niepokojącego. . Bo za 2 lata on będzie miał 40 i mam w sobie poczucie że będziemy musieli się śpieszyć. Chodzi tu o dziecko, ja jestem gotowa ale pojawiają się myśli ,, co jeśli będą problemy z zajściem w ciąże " a przed jego 40 chcemy żeby dziecko już było. Oby to tylko chwilowe rozterki
Patimonek po ślubie mieliśmy mały kryzys, ale udało się go rozwiązać i jest naprawdę świetnie. Układa się nam bardzo dobrze, dogadujemy się i rozumiemy swoje potrzeby.
Jedynym właśnie minusem jest to, że On chciałby mieć już dziecko z czym ja do końca nie mogę się zgodzić. Natomiast rozumiem Go doskonale, bo przecież nie chce być zamiast ojcem- dziadkiem.
Jedynym właśnie minusem jest to, że On chciałby mieć już dziecko z czym ja do końca nie mogę się zgodzić. Natomiast rozumiem Go doskonale, bo przecież nie chce być zamiast ojcem- dziadkiem.
Kiedyś byłam z facem młodszym o 5 lat, który ciągle chciał imprezować. Nie twierdzę, że to przez różnicę wieku, ponieważ po prostu był on "wiecznym chłopcem", ale jednak uraz pozostał. Teraz wolałabym być z kimś w moim wieku, ewentualnie lekko starszym.
"Gdyby tak pani zabiła
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"
J. Tuwim
Przewrotną w sobie kobietę,
Tę niebezpieczną panterkę,
Tę chytrą, wieczną heterkę,
To głupie, fałszywe zwierzę"
J. Tuwim
- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Miedzy nami jest 8 lat różnicy ale ja tego wcale nie odczuwam. Oczywiście zdarzają się sytuacje, kiedy mi trochę "tatuśkuje" ale to jest nawet słodkie, bo wiem,ze się o mnie troszczy. Myślę, że nie wiek jest najważniejszy a dopasowanie względem charakterów i upodobań. Przecież chodzi o to, żeby żyć razem szczęśliwie
Ale powiem Wam, że jakoś nigdy nie chciałam mieć młodszego od siebie faceta. Zawsze starszego. No i mam
Ale powiem Wam, że jakoś nigdy nie chciałam mieć młodszego od siebie faceta. Zawsze starszego. No i mam
U nas 7 lat różnicy. Jakiejś wielkiej różnicy nie ma. Czasem nawet ja jestem "starsza" w związku, mimo, że on on ma starszą metrykę.
Niech pozytywna energia Cię nie opuszcza.
4 lata 
Wczoraj sie dowiedzialam, ze nie jest ode mnie 10 lat starszy, lecz wiecej
wiec wlasciwie pomimo sympatii do niego, nie bedzie miedzy nami nic wiecej. Po prostu sobie tego nie wyobrazam.
A może warto zaryzykować i spróbować??
Powiem Ci kochana, ze podoba mi sie jego styl zycia, jest podobny do mojego, jednak ja sie ucze, on natomiast pracuje i troche sie roznia. Podoba mi sie w wizualnym wymiarze. Ale roznica jest stanowczo za duza. Bo to nie 10, a prawie 20 lat.
-
margaret18
- Miła Kobietka
Aktualnie spotykam się z mężczyzną starszym ode mnie o 8 lat, ja mam 21 on 29. Wcześniej mówiłam sobie że maksymalnie spotkam się z chłopakiem o 5 lat starszym ale jednak to tak nie działa, ale wiem że jest duża różnica w zachowaniu i traktowaniu kobiety pomiędzy takim mężczyzną a chłopakiem w moim wieku i wolałabym być z kimś z kim dzieli mnie ta różnica wiekowa niż z osobą która nie umie szanować kobiety. Tym bardziej jeśli w naszym zachowaniu nie widać różnicy wieku, zresztą jeśli jest miłośc rożnica nie powinna być taka ważna.
Trudno wskazywać określone ramy ponieważ prawdziwa miłość nie wybiera 
U mnie 15 l różnicy wiekowej ale jest super, Abyś była szczęśliwa z facetem będzie dużo starszy czy młodszy troszkę to nie ma znaczenia,moja córa ma faceta 10 l starszego od siebie bardzo o nią dba jest jego oczkiem w głowie, chłopak ogarnięty, wie czego chce, ona przy nim też zmieniła się na leprze są szczęśliwi, syn ma młodszą dziewczynę o 5 lat od siebie..
Dobra, dobra jakbyście spotykały się np. z Jason Statham (48) lub z Keanu Reeves (50), to by wam różnica wieku nie przeszkadzała.
Znam parę, gdzie różnica wieku to 22lata. Ona 27 on 49 i po nich tego nie widać. On przystojny, wizualnie na 33lata góra, ona na sporo mniej wygląda niż ma, dogadują się świetnie, tworzą szczęśliwą parę i jest ok. Nikt nawet krzywo na nich nie patrzy.
Myślę, że to bez różnicy ile lat ma partner, gdy się w kimś zakochasz.
Znam parę, gdzie różnica wieku to 22lata. Ona 27 on 49 i po nich tego nie widać. On przystojny, wizualnie na 33lata góra, ona na sporo mniej wygląda niż ma, dogadują się świetnie, tworzą szczęśliwą parę i jest ok. Nikt nawet krzywo na nich nie patrzy.
Myślę, że to bez różnicy ile lat ma partner, gdy się w kimś zakochasz.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
-
a_gatka
A jakie ma znaczenie na ile kto wygląda? Najważniejsze aby się rozumieli. Sama żyję w takim związku i odpukać układa nam się wspaniale.
Nie ma znaczenia na ile kto wygląda jednak co po niektórych nawet tej sporej różnicy wieku nie widać.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Bajki są okrutne...
U mnie jest z wybrankiem rok różnicy ale znam osoby gdzie jest po 10 i 15 lat i są szczęśliwi
Zespół wesele Wrocław
Mój narzeczony jest starszy o 3 lata. Jeżeli chodzi o różnice wiekowe to mógłby być starszy max 5 lat ale nie młodszy ode mnie.
Różnica między mną, a moim mężem wynosi równo 9 lat i 8 dni. Z tym, że to ja jestem starsza... 

Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Moja córka ma faceta 10 l starszego jest bardzo dobry, opiekuńczy, rozpieszcza ją oboje są bardzo szczęśliwi jak na razie, są już 3 lata razem w tym roku ślub będzie. Mówiła że nie zamieniła by go na żadnego innego, koleżanki z zazdrości nagadują na niego że za 10 lat już będzie widoczna ta różnica wiekowa ona ma 21 l ale nie słucha nikogo po za sercem, są różni faceci czy kobiety bez względu na wiek jeden jest gnojkiem w wieku 30 l drugi 20 l to zależy od charakteru nie od wieku.
Jeśli tylko się dogadujecie nie ma problemu w różnicy wieku. Moja przyjaciółka ma partnera o 13 lat starszego i są bardzo szczęśliwi.
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/