Rodzinna pralka
Rodzinna pralka
Tytuł może być skądinąd mylący, nie idzie mi o uczucia rodzinne pralki, tylko o coś, co się sprawdzi w czteroosobowej rodzinie. Tak, żeby idealnie to wyważyć, żeby nie była za duża i nie ciągnęła zbyt dużo prądu. Dzieci mają po kilka lat. Jak często pierzecie u siebie w rodzinach, ile i jak wygląda to ze zużyciem prądu? Na co zwrócić uwagę? Dodam, że stara pralka to był antyczny sprzęt i ciągnął sporo prądu 
Re: Rodzinna pralka
taki sprzęt faktycznie najważniejsze aby był energooszczędny, teraz na szczęście nowsze pralki już mają dobrą klasę energetyczną, myślę, że dobra będzie dla Was np. taka pralka jest dosyć tania, a ma wiele interesujących dodatkowych opcji, tylko sprawdźcie sobie przed zakupem wymiary
bo potem okaże się, ze nie ma jej gdzie wstawić 
Zwracaj uwagę na klasę energetyczną teraz już można kupić sprzęt A+++, jest trochę droższy, ale finalnie wyjdzie taniej. Kup pralkę z opcją połowa wsadu, to też ułatwi oszczędzanie.
No i postaw na jakąś markową firmę (ja mam szczęście do Whirlpoola, a pecha do Amiki).
No i postaw na jakąś markową firmę (ja mam szczęście do Whirlpoola, a pecha do Amiki).
-
ola87r
A ja z kolei odwrotnie - bardziej mi podpasowuje amika, ale to pewnie rzecz gustu
-
lexie
Ja polecam Whirlpoola, teraz maja wiele fajnych i praktycznych opcji i programów, jak np Kolorowe 15 - dzięki niskiej temperaturze mamy pewność, że ubranie się nie zniszczy, ale też gwarancję, że zostanie dobrze wyprane.
Ja mam pralkę firmy bosh. Nie jest to najtańsza firma, ale godna polecenia. Przez 5 lat użytkowania tylko raz wezwałam serwis i to z powodu skarpetki, która weszła pod kołnierz i pompę zatkała. Moja teściowa też ma bosh i po 12 latach użytkowania musiała grzałki wymienić bo były zakamienione i nic po za tym pralce nie dolegało. Siostra ma amice i co chwilę ma problemy z pompą lub programatorem. Wszystko zależy od naszych upodobań. Ja zainwestowałam więcej pieniędzy w pralkę i naprawdę nie żałuje.
-
Zorka
Jesli to ma być rodzinna pralka, to polecam taką z dużym bębnem. Tak by miesćiło się jak najwięcej prania - zeby prać jak najrzadziej. Przynajmniej 5 kg wsadu tak jak ta pralka simensa - a najlepiej jeszcze większa.