Rodzice a seks

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
alex17941
Jestem tu nowa :)

Rodzice a seks

Post autor: alex17941 »

mam 18lat jestem z moim chłopakiem już około 2lata uprawiamy ze sobą seks w tajemnicy przed moimi rodzicami ale niestety moja mama przeszukała moją torebkę i znalazła w niej prezerwatywę. zrobiła się dość spora awantura w moim domu i przy okazji mój K wysłuchał z ust mojej mamy dość nieprzyjemnych komentarzy np. że gdybym zaszła w ciąże nie dał by rady utrzymać mnie i dziecko.wydaje mi się że nie powinna robić t tego powodu aż takiej awantury ponieważ się zabezpieczam i to jest oznaka mojej świadomości i odpowiedzialności powinna też zrozumieć że jestem kobietą. moi rodzice są już grubo po 50 i mają dość zabobonne myślenie. słyszałam też rozmowę moich rodziców i ojciec powiedział że nigdy nie będę dorosła. teraz w domu czuję się bardzo źle. wiem że rozmowa to najlepszy sposób ale moim rodzicom nie da się nic przetłumaczyć. a co wy o tym sądzicie? proszę tylko o nie komentowanie mojego wieku i tego że już uprawiam seks
Nala

Re: rodzice a seks

Post autor: Nala »

Cześć!
Nic się nie martw. Rodzice na ogół tak mają, że dla większości jest nie do przyjęcia, że ich dziecko uprawia seks. Zawsze będziesz ich małym dzieckiem. Dodatkowo mówisz, że masz dosyć straszych rodziców. Na pewno mają inne, starsze podejście. Teraz rodzice są bardziej nowocześni i wyrozumiali, ale tacy konserwatywni wcale nie są źli! Oni na pewno chcą dla Ciebie dobrze, to oczywiste. Pewnie miewają tysiące myśli. Że możesz zajść w ciąże, że on Cię zostawi, wykorzysta, porzuci... itd itd. Moja rada? Poczekaj troszkę aż sytuacja troszkę się rozluźni, uspokoi, minie trochę czasu. I spróbuj porozmawiać. Powiedz, że jesteś już pełnoletnia, wkraczasz w próg dorosłości. Wspomnij że to odpowiedzialna i przemyślana decyzja, że kochasz swojego chłopaka i ufasz mu ponad wszystko. Możesz powiedzieć, że myślicie również o zabezpieczeniu i na pewno nic złego się nie stanie. Moim zdaniem rozmowa jest tutaj złotym środkiem, nic innego. Unikanie siebie i tego tematu nie jest chyba dobre. Pokażesz im, że wcale nie jesteś taka odpowiedzialna, a atmosfera między Wami nie będzie przyjemna. I chłopak też pewnie nie będzie jakoś mile widziany. Trzeba porozmawiać, nie róbmy z tego tematu tabu.
Powodzenia, trzymaj się ciepło :)
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Nie przejmuj się. Chyba dobrze ze się zabezpieczasz. Seks to seks nie unikniemy tego. No chyba ze zakonnicą ktoś chce być.
monia83
Miła Kobietka

Post autor: monia83 »

jeśli nigdy nie miałaś z nimi rozmowy nt. tego jak się zabezpieczać, to wg mnie mają średnie prawo aby wytykać Tobie to, że uprawiasz z chłopakiem seks, a jeśli to robią, Ty możesz im wytknąć to, że sami nigdy nie stanęli na wysokości zadania aby z Tobą na ten temat porozmawiać i doradzić (czyli to oni nie dorośli pomimo swojego wieku aby poruszyć ten temat). A co to za argument, że Twój chłopak by Ciebie nie utrzymał, to co - macie czekać do 27-28 lat z uprawianiem seksu, jak skończycie studia, kupicie mieszkanie, samochód itp aby wtedy móc zacząć uprawiać seks? A inna sprawa - ciekawe czy Twoi rodzice byli tacy wstrzemięźliwi;)

Przeczekaj aż im przejdzie i porozmawiaj z nimi o tym, ale pamiętaj, że masz pełne prawo aby kochać się z własnym chłopakiem, ale oczywiście robić to z głową, bezpiecznie :) głowa do góry :)
pozycje miłosne
finezja
Miła Kobietka

Post autor: finezja »

Bardzo dobrze że się zabezpieczacie to mądra decyzja.Mam córkę w wieku 16 lat nie uprawia jeszcze seksu ale bardzo często rozmawiamy na ten temat.Dla niektórch rodziców seks to temat tabu.
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

18 lat, to chyba norma w dzisiejszych czasach, ale niestety nie wszyscy wiedzą, że trzeba się zabezpieczać...nawet przy pierwszym razie. Także bardzo dobrze, że macie tego świadomość :)
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Tez uważam że 18 lat to wystarczający wiek do tego by uprawiać sex zwłaszcza że masz stałego partnera i się zabezpieczasz. Rodzice prędzej czy pózniej się z tym pogodzą. Ale w sumie musisz ich zrozumieć bo taka rola rodziców. Martwią się o Ciebie i pewnie dlatego się tak zachowali. Daj im trochę czasu i udowadniaj w każdej sprawie że jesteś odpowiedzialną dziewczyną i że mogą Ci ufać a jakoś się ułoży. Pozdraiwam
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
monia83
Miła Kobietka

Post autor: monia83 »

no dokładnie, dobre rady, choć też nie przyjmuj do siebie argumentów, że jesteś za młoda itp. Jak coś to wejdź na to forum i pokaż mamie co piszemy :)
pozycje miłosne
kies
Fajna Kobietka

Post autor: kies »

Tutaj widać jak ważne jest żeby rodzice rozmawiali o tych sprawach ze swoimi dziećmi. Ja mam kilka pytań. 1)jakim prawem Twoja matka szpera w twojej torebce?? nie rozumiem i nie zrozumiem, to jest w końcu Twoja torebka, okazała kompletny brak szacunku do własnego dziecka 2) ciekawi mnie dlaczego nie chcą z Tobą normalnie porozmawiać i dlaczego Twój ojciec twierdzi, że nigdy dorosła nie będziesz, to on wykazuje niedojrzałość w tym momencie.
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Aj tam. Dajże spokój, z czasem im przejdzie. Większość z nas przez to przechodziła ;)
Muszą się oswoić z faktem, że nie zawsze będziesz małą dziewczynką.
A następnym razem niech twój chłopak trzyma gumki :D
nina19

Post autor: nina19 »

Nie przejmuj się, jesteś już dorosła i oni kiedyś to zrozumieją. Powinni się cieszyć, że poczekałaś z tym do 18-nastki, bo wiele dziewczyn wcześniej zaczyna.
Bardzo dobrze, że masz świadomośc o konsekwencjach i się zabezpieczacie.
Na pewno będzie ok, na razie sie tym nie przejmuj ; )
laij

Post autor: laij »

Ja z moimi rodzicami nigdy nie rozmawiałam o tym, czy uprawiam seks, czy nie - uznali, że to moja sprawa, a ja się tym przy nich nie afiszowałam
aleandra

Post autor: aleandra »

Ciesz się - Twoi rodzice się o Ciebie martwią, to świadczy o ich miłości do Ciebie...
choć z drugiej strony, wtrącanie się w cudze sprawy nie najlepiej działa... ja bym radziła nie przejmować się i szukać okazji do wyprowadzenia się.
Life_is
Miła Kobietka

Post autor: Life_is »

nie przejmuj się tylko rób to na co masz ochotę, twoje życie ;)
ODPOWIEDZ