remont

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
paatka23
Fajna Kobietka

remont

Post autor: paatka23 »

Hej, czeka mnie niedługo remont w moim domu, ale nie mam czasu sama wszystkiego planować, więc potrzebuję kogoś kto wykona dla mnie projekty. Podobno niezawodna jest pracownia architektoniczna Architetto z Warszawy. Znacie ich, polecacie? Współpracowaliście z nimi?
srolfson
Jestem tu nowa :)

Re: remont

Post autor: srolfson »

Osuszanie domu można rozpocząć, gdy z pomieszczeń zostaną usunięte woda oraz wszystkie mokre rzeczy i elementy wykończenia. By mury wysychały jak najszybciej, należy zdjąć z nich również tynki.
osuszanie budynków,
Awatar użytkownika
weimannhaven

Post autor: weimannhaven »

Hej! Czy wiecie która firma zajmuje się montażem ogrzewanych rynien? Słyszałam, że to świetne rozwiązanie, które w szczególności przydaje się w sezonie zimowym, ponieważ zapobiega gromadzeniu się śniegu.
ogrzewanie rynny
OlaMola
Miła Kobietka

Post autor: OlaMola »

My długo z mężem planowaliśmy remont, mieliśmy dużo pomysłów, korzystaliśmy też z takich miejsc, jak https://domzcegly.pl/, dzięki czemu udało nam się bez problemu osiągnąć taki efekt, jak chcieliśmy
Awatar użytkownika
king51

Post autor: king51 »

W dzisiejszych czasach praktycznie wszystko można załatwić przez internet – rozmowę o pracę, zakupy spożywcze i budowlane. Nie masz czasu lub możliwości przewożenia materiałów pozostałych po remoncie w celu dokonania zwrotu w sklepie? Korzystając z opcji wystawienia darmowego ogłoszenia, możesz pozbyć się zbędnych przedmiotów bez dodatkowych kosztów.
CHCESZ POZBYĆ SIĘ RESZTEK MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH PO REMONCIE? SPRAWDŹ DARMOWE OGŁOSZENIA!
Awatar użytkownika
adato
Miła Kobietka

Post autor: adato »

:girlactive Mieliśmy remont łazienki i toalety spowodowany pęknięciem pionu głównej rury kanalizacyjnej. Był to remont bardzo uciążliwy.
:angrywife atujest.blogspot.com
jlammi
Miła Kobietka

Post autor: jlammi »

Ściany są mocno widoczne, więc na ewno nie warto dawać kiepskich materiałów. Na przykład nie sprawdzi się elastyczna imitacja klinkieru
AKrol
Miła Kobietka

Post autor: AKrol »

Najlepiej zatrudnić sprawdzoną ekipę, która się wszystkim zajmie.
Laraka
Miła Kobietka

Post autor: Laraka »

My roblismy nieduży remont, ale wiadomo że to zawsze dużo pracy i sporo zastanawiania się nad najlepszymi rozwiązaniami. Długo wybieraliśmy drzwi wejściowe. W końcu wybór padł na drzwi stalowe KMT model Passive 75. Zależało nam na porzadnych drzwiach, z bardzo dobrą izolacyjnością, takie które spełniają wymagania programu Czyste Powietrze, a te drzwi właśnie takie są.
Żabnik
Fajna Kobietka

Post autor: Żabnik »

Osobiście robiąc remont w mieszkaniu miałam największy problem z wyborem mebli tak aby pasowały do wybranego przeze mnie stylu . Zależało mi na spójnej aranżacji. Szukając krzeseł do kuchni oraz do gabinetu męża natknęłam sie na ciekawą stronę https://kupkrzeslo.pl , gdzie warto sie rozejrzeć i zapoznać z pełnym asortymentem. Jakość jak i wygoda mebli ma dla mnie ogromne znaczenie, szczególnie jeśli chodzi o krzesła . Są to mebel, które maja bezpośredni wpływ na zdrowie naszego kręgosłupa
Cesme
Miła Kobietka

Post autor: Cesme »

Lepiej Waszym zdaniem drzwi wejściowe zamontować otwierane do środka czy moze na zewnątrz?
Allie
Fajna Kobietka

Post autor: Allie »

Jeśli mieszkasz w bloku, powinnaś zamontować drzwi otwierane do wewnątrz, z powodu kwestii bezpieczeństwa, jak również kwestii przeciwpożarowych. Ostatnio sąsiadka zamontowała na zewnątrz i potem musiała robić remont i drzwi montować otwierane do wewnątrz.
https://uchwytymeblowe24.pl/odbojniki-drzwiowe
Od siebie polecam zastanowić sie też nad montażem odbojników - tak aby zapobiec obijaniu ścian.
AKrol
Miła Kobietka

Post autor: AKrol »

Drzwi wejściowe do mieszkania w bloku to nie jest łatwy wybór. My szukaliśmy czegoś, co będzie dobrze tłumiło hałasy z klatki, bo bywa na niej głośno i wszystko słychać w mieszkaniu. Wybraliśmy drzwi KMT - stalowe akustyczne i super sobie radzą z hałasem. Mają izolacyjność akustyczną na poziomie 43 dB - co jest bardzo dużo i co daje znakomite efekty.
ODPOWIEDZ