"Nie mam w co się ubrać" - odwieczny problem kobiety

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
lena.twin
Jestem tu nowa :)

"Nie mam w co się ubrać" - odwieczny problem kobiety

Post autor: lena.twin »

Dzień dobry
Chciałabym nawiązać do kwestii chyba znanej każdej kobiecie.
Tekst „Nie ma mam w co się ubrać” towarzyszy mi dość często, szczególnie gdy za późno wstanę i jeszcze tego dnia musze iść do pracy.

Jak sobie radzicie z tym problemem?
Mi całkiem niedawno doradziła świetna stylistka z Warszawy – Julia Nikitina.
Nie zdziwi Was pewnie fakt, że musiałam zrobić porządek w szafie hehe. Problemem było jednak jak uporządkować rzeczy, zwłaszcza gdy jest mało miejsca.

Nikitina podpowiedziała co zrobić w kilku krokach. Zostawiam Wam link do Jej świetnego artykułu:
LINK

Coś w tym chyba jest, że trzeba się wziąć za swoją szafę. Może w ramach wiosennych porządków? ;)
Ostatnio zmieniony pn mar 19, 2018 7:00 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: LINK
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Re: "Nie mam w co się ubrać" - odwieczny problem kobiety

Post autor: babeczka »

No tak,śpiewka stara jak świat "nie mam co na siebie włożyć" a szafa pęka w szwach. Dobrym rozwiązaniem jest łączenie ubrań,tzn dzisiaj spodnie i bluzka,jutro spódnica i bluzka,do tego sweterek itd - ale co ja będę pisać,jak każda ma swoje i pomysły i sposoby,aby każdego dnia wyglądać i elegancko i inaczej niż dnia poprzedniego.Nie ważne co,ważne żeby czysto i świeżo.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Może by tak najpierw z nami popisać zamiast od razu częśtować linkiem....

Ale temat zostawiam, bo jest ciekawy ;)
Dziewczyny jak sobie radzicie z porządkami w szafie...
Faktycznie macie jakies pomysły i sposoby by sobie radzić z odwiecznym kobiecym problemem ??
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
kamka

Post autor: kamka »

Mój pomysł jest tylko jeden - minimalizm i taka szafa bardziej bazowa-basickowa. Takie ubrania się sprawdzają na każdą okazję, typu mała czarna na wyjście na wieczór i to planowane i to spontaniczne będzie ok, biała koszula i na rozmowę o pracę i na urodziny koleżanki do jeansów i tak dalej. A taki misz-masz, gdzie nic do niczego nie pasuje, to strata kasy i miejsca w mieszkaniu.
sanderson
Miła Kobietka

Post autor: sanderson »

Fakt. To pytanie, często zadaję sobie przed ważna dla mnie imprezą. Szczęście, że nie często gdzieś wychodzę :)
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
olakwiat95

Post autor: olakwiat95 »

Najlepiej dobrać takie kolory do szafy, które są uniwersalne - czarny, biały, beż. I łączyć te kolory z innymi. Kiedyś słyszałam o zasadzie kapsułkowej szafy i może taką warto zastosować? (dobranie właśnie klasycznych kolorów i parę fasonów niektórych ubrań, które łatwo z sobą połączyć w prostych klasycznych krojach)
Marika_ES

Post autor: Marika_ES »

Skoro już mowa o tym odwiecznym problemie to może mi podpowiecie:
LINK ? Najchętniej bym wzięła obie :roll: Bardzo lubie takie spódniczki
Odzież damska i męska - Volcano
sanderson
Miła Kobietka

Post autor: sanderson »

Jak już ktoś wyżej napisał najlepiej mieć dobrą bazę ubraniową - jakieś basicowe rzeczy, klasyki które nie wychodzą z mody i wraz ze zmianą sezonu kupować jakieś ciekawsze elementy - wtedy zawsze jest coś do zmiksowania i nie ma problemu z tym, że nic w szafie nam się nie podoba :)
Mój blog z modą damską Dress-Room.pl.
limonka23

Post autor: limonka23 »

Ja zawsze na to mam sposób idę kupować nowe ubrania. Ostatnio grzebałam w necie i trafiłam na sklep Pako Lorente. Dla testu zamówiłam sobie u nich marynarkę, bo akurat do biura potrzebowałam nowej, stara już się nie nadawała. Jeszcze się zdziwiłam, że cena jest dość tania - 150 złotych. Ale jakie było moje zaskoczenie kiedy otworzyłam przesyłkę i założyłam marynarkę. Jakość mega, wszystko takie jak na zdjęciu, rozmiar idealnie mi pasował. Z takimi cenami to ja jestem gotowa prawie co tydzień coś nowego u nich sobie kupować! Zajżyjcie sobie na ich stronę internetową!
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Oj ja też lubię kupować ubrania ale nie mam miejsca gdzie je składować. Wolę takie uniwersalne dwuczęściowe gdzie mogę mieszać do woli dół i górę.
Moja pasja moim życiem!
sareneczka

Post autor: sareneczka »

Ja tez często powtarzam to zdanie i akurat to jest prawda, bo ubrań w szafie wiele i ciężko czasem coś dobrego dobrać dla siebie i do odpowiedniej sytuacji. Ale to nie zmienia faktu, że trzeba sobie wtedy coś nowego  ja nie żałuję pieniędzy na swój wygląd bo wiem, że jak mnie widzą tak piszą. I dlatego zakupy w sieciówkach już dawno są za mną. Teraz to tylko porządne rzeczy i to najchętniej polskiej marki Aeterie
limonka23

Post autor: limonka23 »

Teraz w PAKO wyłapałam kolejną promkę i kupiłam mnóstwo rzeczy. Wszystkie pasują idealnie :) Ale co ja mam Wam mówić - przecież tych ubrań i tak będzie za mało i trzeba będzie dalej kupować :)
elthi
Miła Kobietka

Post autor: elthi »

A ja tam tego problemu nie mam :D no, może czasami się zdarzy... ale na ogół zazwyczaj biorę pierwszą lepszą bluzkę z szafki, jakieś spodnie pasujące kolorem i koniec :D
"Jesteśmy więźniami własnego ja. Żyjemy w niewoli własnych poczynań."
Awatar użytkownika
Kacperska
Miła Kobietka

Post autor: Kacperska »

Gdy ja mówię, że nie mam się w co ubrać, to zawsze to samo westchnienie ze strony mojego męża słyszę :) No ale nic dziwnego, ileż to razy można słyszeć to samo zdanie? A potem rozmowa o tym, że tyle ubrań, ale na taką okazję to akurat nie mam :D
Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej tutaj.
Patii20

Post autor: Patii20 »

Lecę z pomocą ! :)
SPAM
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2019 7:35 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
jajecznica

Post autor: jajecznica »

znalazłam sklep internetowy z mega odjechanymi czapkami damskimi SPAM mają fajny design i nie są drogie. polecam wszystkim do wiosennych stylizacji.
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2019 7:35 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
casablanca_89

Post autor: casablanca_89 »

Mam dwie szafy i nigdy nie mam w co się ubrać. Norma :) Teraz myślę o kupnie dodatkowej komody, żeby rozluźnić te szafy :)
„Człowiek nigdy nie ogląda się na to, co zrobione, ale na to patrzy, co ma przed sobą do zrobienia” – Maria Skłodowska-Curie.
Odelie
Miła Kobietka

Post autor: Odelie »

Must Have to tylko wytwór marketingowy - ja np. jeansów nie potrzebuje i mam jedną starą parę, a najlepiej czuje się w spódnicach ołówkowych i mam ich 4, co teoretycznie kłóci się z ideą kapsuali - tylko co z tego? Możesz mieć 12 wzorzystych rzeczy i czuć się w takich zestawach świetnie - wszystko zależy od tego co Ci w duszy gra i pasuje.

Jeśli chciałąbys zaoszczędzić, polecam zajrzeć sobie na strone z kodami rabatowymi:
https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/kod ... we/douglas

Znajdziesz tutaj aktuanle promocje na ubrania i kosmetyki w sieci :)
oleskowa
Miła Kobietka

Post autor: oleskowa »

Jeśli macie dosyć ubrań, które przestają wyglądać dobrze po kilku praniach, to Hibou https://hibou.pl/ może Was zaskoczyć. Ich rzeczy są naprawdę porządnie wykonane. Lubię inwestować w rzeczy, które mi posłużą, a te ubrania nawet po roku wyglądają praktycznie jak nowe :) polecam, zwłaszcza że to polska marka.
Hivaa
Fajna Kobietka

Post autor: Hivaa »

Jeżeli myślisz o bardziej wyrazistym outficie wiosenno – letnim to może spróbuj z https://nopewnie.com.pl/. Bardzo kreatywna polska marka odzieżowa i idą na rękę klientom, bo możesz sobie do wzrostu, co chcesz tam uszyć, co Ci się spodoba.
ODPOWIEDZ