psychologia
-
Porcelain
psychologia
Czy słyszeliście o poradach psychologicznych przez internet? Co o tym sądzicie? Czy ktoś korzystał?
-
Porcelain
Re: psychologia
Troszkę, czytałam o tym.
Sesje są prowadzone przez skype, gg lub e-maila.
Przelewa się pieniądze na konto psychologa i umawia sie na termin w którym ma sie odbyć rozmowa
Przelewa się pieniądze na konto psychologa i umawia sie na termin w którym ma sie odbyć rozmowa
-
dzo
a ma się jakąś pewność, że po drugiej stronie komputera siedzi osoba z tytułem naukowym i odpowiednim wykształceniem ??
-
Hakiruono
Nie wyobrażam sobie rozmowy o ważnych sprawach osobistych na odległość. Do tego potrzebuję po prostu kontaktu wzrokowego i obecności przy sobie drugiej osoby.
-
pawla
Raczej nie skorzystam, wolę być pewna, że mam na przeciwko prawdziwego specjalistę, który ma odpowiednie kwalifikacje do udzielenia mi pomocy : )
-
tosia
Nie jest to taki zły pomysł. Dla osób, które są bardzo zamkniętę może i łatwiej byłoby się otworzyć będąc anonimową osobą. Tylko własnie, skąd pewność, że po drugiej stronie jest specjalista.
psycholodzy w większości tylko wyciągają kasę. Na pewno są tacy którzy rzeczywiście pomagają, aczkolwiek nie można popadać w zbyt długie grzebanie się w przeszłości, albo wieczne analizowanie wszystkiego. Najczęściej (poza naprawdę cieżkimi przypadkami jak np. depresja, strata bliskiej osoby), do psychologów chodzą ludzie, którzy nie wiedza co ze sobą zrobić, a tak przynajmniej ktoś będzie na nich zwracał uwagę przez te 60 płatnych minut. A przez internet... coraz więcej rzeczy jest teraz zdalnych, więc moze na skype ma to sens, ale pomyslcie same - przecież większość rzeczy mówimy ciałem, anie słowem, a przez internet ciała nie widać.... No takie jest moje zdanie
A skąd wiadomo, że po drugiej stronie jest psycholog, a nie np. licealista, który chce sobie dorobić kilka groszy?Porcelain pisze:Troszkę, czytałam o tym.
O psychologicznej pomocy on-line można przeczytać na stronie http://www.pilumnus.dl.pl/index.php?opt ... icle&id=31
Nono być może ciekawa opcja. Ale to chyba bardziej właśnie jak telefon zaufania, a nie jakieś psychoterapie. Świat idzie do przodu więc muskiało się coś takiego w sieci pojawić. Ja się jedynie obawiam, ze będzie się także pojawiało wiele osób, które oszukują w sieci. Chyba że pojawią się regulacje prawne (a może już są?).
hmm, może jestem staroświecka ale wydaje mi się że duża rolę w takich rozmowach odgrywa sama obecność drugiej osoby przy Tobie...
Polecam Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
nie wiadomo czy po prostu ktoś nie chce sobie dorobić i nie oferuje takich rozmów bez żadnego wykształcenia, może lepiej zainwestować w 'normalnego' psychologa z którym można porozmawiać twarzą w twarz w gabinecie
No właśnie - lepiej udać się do normalnego psychologa. Dobra i tania jest pani Anna Rekel z Krakowa.Baśka1971 pisze:A skąd wiadomo, że po drugiej stronie jest psycholog, a nie np. licealista, który chce sobie dorobić kilka groszy?Porcelain pisze:Troszkę, czytałam o tym.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:56 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
a ja myślę, że to bardzo dobry pomysł - dostosowujesz godziny kiedy Ci pasuje, nie wychodzisz z domu - czyli czujesz się komfortowo, a zawsze jest ryzyko, że trafisz na jakiegoś palanta - niezależnie czy będzie miał to mgr przed nazwiskiem, czy nie
W sumie można zacząć od rozmowy telefonicznej a jeżeli będzie nam odpowiadać to wtedy zacząć się spotykać. Też jestem zdania, że w terapii obecność drugiego człowieka jest istotna choćby dlatego, że więcej trzeba włożyć, żeby rozmawiać z kimś w cztery oczy o swoich problemach niż przez telefon. A przecież o to chodzi.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.