Przyprawy do potraw chińskich

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania567
Miła Kobietka

Przyprawy do potraw chińskich

Post autor: Ania567 »

Moje drogie mam do Was pewne pytanie związane z przygotowaniem przypraw, które wg waszych praktyk najlepiej sprawdzają się w przypadku dania chińskiego. Nie chce zywac gotowych "przyprawd do dan chinskich, ale mając swoje jakoś fajnie je skomponowac, aby mialy taki sam smak, lecz bez tych chemikaliów. Mozecie takze podac jakis przepis ,ktory opiera się na innym składzie niż mrożonka gotowa, która mozan zakupić i do tórej dodajemy piersi. Jednakże najbardziej zależy mi na tej kompozycji przypraw imbir czosnek,pieprz...? Co dodajecie kuchenne czarodziejki.?
Awatar użytkownika
monicabe
Miła Kobietka

Re: Przyprawy do potraw chińskich

Post autor: monicabe »

Takie jakie Ci smakują i jakie są w przepisie.
Kuchnia Chińska charakteryzuje się aromatycznymi mieszankami przypraw, do najczęściej używanych są anyż, koper, pieprz, cynamon, imbir. Oczywiście warto dodawac sos sojowy, który u mnie jest praktycznie niezbędnym dodatkiem w potrawie. Polecam
do delikatniejszych potraw sos sojowy jasny
do tych mocniejszych sos sojowy ciemny

Nadają one niepowtarzalny i oryginalny smak oraz zapach charakteryzujący kuchnię chińską.

Przypraw polecam szukać tutaj https://planteon.pl/ - mają bardzo aromatyczne przyprawy.
MyRey
Jestem tu nowa :)

Re: Przyprawy do potraw chińskich

Post autor: MyRey »

Knorr wypuscil jakis czas temu fajna serie azjatyckich przypraw do jedzenia, mi bardzo podpasowal akurat koreanski grill.
ODPOWIEDZ