Przy kawie ...
Re: Przy kawie ...
Czesc, ja od 5 na nogach..
Milego dnia.
Milego dnia.
Biedrona, Solis tam pisze 
Sasza, co tak wcześnie wstalas?
A w ogóle to cześć
Sasza, co tak wcześnie wstalas?
A w ogóle to cześć
Dzień dobry!
Sasza a Ty co taki ranny ptaszek?
Scoto rozumiem. Pewnie tam się bardziej odnajduje.
Mnie się podoba tu to że można porozmawiać w tym temacie. Tam są pogaduchy ale co z tego jak prawie każda o sobie pisze nie zauważając innych. Dla mnie bez sensu..
Strasznie mnie to draznilo i nie pisałam w pogaduchach.
Za późno spać poszłam i nie wyspałam się...
Jakie macie plany na dziś?
Sasza a Ty co taki ranny ptaszek?
Scoto rozumiem. Pewnie tam się bardziej odnajduje.
Mnie się podoba tu to że można porozmawiać w tym temacie. Tam są pogaduchy ale co z tego jak prawie każda o sobie pisze nie zauważając innych. Dla mnie bez sensu..
Strasznie mnie to draznilo i nie pisałam w pogaduchach.
Za późno spać poszłam i nie wyspałam się...
Jakie macie plany na dziś?
"Kiedy decydujesz się na dziecko,
zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley
- kokoszanel
- Super Gaduła
Witajcie.
Sasza - czyżby mała cię tak obudziła ?
Sasza - czyżby mała cię tak obudziła ?
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Biedrona, jak Diko?
Środa więc piore ciuchy dziewczyn, na razie biale się pierze. Piore od razu materac z wózka bo uswindolony był więc dzisiaj spacery tylko w chuście.
A w ogóle to nic mi się nie chce i zaczynam dola lapac :/
Środa więc piore ciuchy dziewczyn, na razie biale się pierze. Piore od razu materac z wózka bo uswindolony był więc dzisiaj spacery tylko w chuście.
A w ogóle to nic mi się nie chce i zaczynam dola lapac :/
Czesc dziewuszki a no glowa mnie bolala wstałam o 5, herbatka, ksiazka...blogaaaaaaaa cisza;) mala spala ale obudziła sie o 6...jak mnei obok nie ma spi krotko.
No a pozniej zasnelam w duzym pokoju , hahaha i mnie mala obudzila " mamo zrob mi kanapke " masakra
teraz 5 rano dla mnie to nie ludzka godzina chociaz by isc zrobic piekne zdjecia to bym wstala i o 4.
Ide po jakas herbatke mocna co by sie dubudzic. Pozniej wpadaja dziadkowie, ja do sklepu kupic pare rzeczy na podroz do zjedzenia
i torbe wywietrze dzis
matko nadal spac mi sie chce
Biedorna mnie sie tu podoba ze kazdy kazdemu odpisuje. Lepsza atmosfera. Tak w skrocie bo nie chce juz wypowiadac sie na ten temat:)
Jak dzis psinka?
A co do Hani bo pisalas o niej ...tu masz wiecej o rodzajach placzu moze cos znajdziesz
http://www.modne.biz/pielegnacja-noworo ... iecka.html
a nie jest wzmozone napiecie miesniowe? bo nasza sie duzo wyginala...
Z drugiej strony widze ze Hania silna, na brzuszku pieknie lezy. Ja ustawialam malej pluszaki jakas zabawke i lezakowala
duzo ja cwiczylam w domu bo wyginala mi sie na bok , byla wizyta u neurologa
Kolki odpadaja ? kurcze 4 lata minely jak moja byla malusia . Albo moze faktycznie zabki jak pisze Gosia...
Chanleko witaj :* jak sie czujesz
Scoto ej co sie dzieje ?
Ty i dolek? Wydajesz sie zawsze usmiechnieta i promienna.
Ja pranie to uskuteczniam czesciej
bo ze 2 razy w tyg.
No a pozniej zasnelam w duzym pokoju , hahaha i mnie mala obudzila " mamo zrob mi kanapke " masakra
teraz 5 rano dla mnie to nie ludzka godzina chociaz by isc zrobic piekne zdjecia to bym wstala i o 4.
Ide po jakas herbatke mocna co by sie dubudzic. Pozniej wpadaja dziadkowie, ja do sklepu kupic pare rzeczy na podroz do zjedzenia
i torbe wywietrze dzis
matko nadal spac mi sie chce
Biedorna mnie sie tu podoba ze kazdy kazdemu odpisuje. Lepsza atmosfera. Tak w skrocie bo nie chce juz wypowiadac sie na ten temat:)
Jak dzis psinka?
A co do Hani bo pisalas o niej ...tu masz wiecej o rodzajach placzu moze cos znajdziesz
http://www.modne.biz/pielegnacja-noworo ... iecka.html
a nie jest wzmozone napiecie miesniowe? bo nasza sie duzo wyginala...
Z drugiej strony widze ze Hania silna, na brzuszku pieknie lezy. Ja ustawialam malej pluszaki jakas zabawke i lezakowala
duzo ja cwiczylam w domu bo wyginala mi sie na bok , byla wizyta u neurologa
Kolki odpadaja ? kurcze 4 lata minely jak moja byla malusia . Albo moze faktycznie zabki jak pisze Gosia...
Chanleko witaj :* jak sie czujesz
Scoto ej co sie dzieje ?
Ty i dolek? Wydajesz sie zawsze usmiechnieta i promienna.
Ja pranie to uskuteczniam czesciej
- kokoszanel
- Super Gaduła
Sasza - przygotowuj się do wyjazdu, i cały czas trzymam kciuki aby wam pogoda tam dopisała żebyście mogły z małą obie pochodzić nie tylko po szpitalnych korytarzach bo przecież tak to będzie ciężko wiadomo. Czuje się jako tako, ale spoko przetrwam.
Ja dziś nie mam żadnych planów, nic mi się nie chce robić, trzyma mnie jeszcze ból z wczoraj.
Ja dziś nie mam żadnych planów, nic mi się nie chce robić, trzyma mnie jeszcze ból z wczoraj.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Jestem jestem.
Wybaczcie ale byłam tak zalatana z moim ślubnym że czasu na neta miałam tyle co nic. Nie chciałam wchodzić na pół gwizdka.
W weekend kupiliśmy narożnik. Jutro przywiozą.
Młody w końcu trochę lepiej śpi ale i tak milion razy wstaje do niego. Mam wrażenie że mu w łóżeczku za ciasno.
Wybaczcie ale byłam tak zalatana z moim ślubnym że czasu na neta miałam tyle co nic. Nie chciałam wchodzić na pół gwizdka.
W weekend kupiliśmy narożnik. Jutro przywiozą.
Młody w końcu trochę lepiej śpi ale i tak milion razy wstaje do niego. Mam wrażenie że mu w łóżeczku za ciasno.
Sasza, remont mnie drażni, Alka jest nieznośna przez 80% dnia, ubezpieczyciel robi problemy z autem i chyba mi się @ zbliża więc wszystko się nakłada na siebie. :/ Jeszcze wczoraj znowu nadwerezylam nadgarstek
potrzebuje chwili spokoju ale to pewnie dopiero nad morzem się uda :/
Ja też robię pranie dwa razy w tygodniu, w środy ciuchy dziewczyn, w sobotę nasze
bo tak to by mi suszarki nie starczyło 
Emi nie śpi w swoim pokoju sama?
Coco, jak u ciebie?
Ja też robię pranie dwa razy w tygodniu, w środy ciuchy dziewczyn, w sobotę nasze
Emi nie śpi w swoim pokoju sama?
Coco, jak u ciebie?
Solis, a nie ma za dużo rzeczy w łóżeczku?
- kokoszanel
- Super Gaduła
Scoto - kręgosłup mi strasznie dokucza, ale już od wczoraj to w ogóle brak słów. a właśnie czeka pranie do wyprasowania, obiad do ugotowania i jeszcze trzeba przejść się kupić karme dla psa do zoologika, nie wiem jak się z tym ogarne, choć to błahostki same .... to ja dziś jestem nie do życia.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Chanleka dzis tylko sobie zakupki zrobie. Jutro sie spakuje rano aby miec luz malzowi obiadek zrobie i tyle
A pogoda byloby fajnie gdyby dopisala .
Wlasnie sprawdzam co graja w tym kinie obok.
Blisko jest tez jaskinia solna , dzieci sie bawia a rodzice lezakuja. I oczywiscie powietrze
Ojej wspolczuje z tym kregoslupem. tez mi czasem tak dowiali. Ale glownie tak na codzien dokucza , czyli ciagle odczuwam dyskomfort.
A moze olej co tylko mozesz? zrob co pilne?
Solis witaj. Dobrze ze maly spi lepiej
Jaki naroznik?
Ja mam i chetnei bym go przez okno. I kupila kanape:P
Scoto a przypomnij mi kiedy nad morze?>
No remont wykancza. U mnie Miska najtrudniejszy etap to miala 3-4 lata. A teraz mam wrazenie ze sie wycisza chociaz jak sie na cos nie chce zgodzic to foch, lzy, pisk i bum swoimi drzwiami. Jak nastolatka.;/
Miska spi w swoim pokoju. Ale budzi nas co noc....raz o 2 raz o 23 juz ( choc to malo kiedy) raz o 4 rano ...i " do mamy chce "
I ze mna juz dosypia do 7-8 rano. Czasem jej sie wyrwie ze " nie ma dziecka" i spi w swoim pokoju do 6.
Tak wiec wiesz...
ja dzis znowu pampuszki robie bo sie familia dopomina chociaz chyba sobie zrobie faszerowana papryke....uwielbiam pampuchy ale kalorycznosc tego powala a ja sie czuje lepiej jak jem lzej
A pogoda byloby fajnie gdyby dopisala .
Wlasnie sprawdzam co graja w tym kinie obok.
Blisko jest tez jaskinia solna , dzieci sie bawia a rodzice lezakuja. I oczywiscie powietrze
Ojej wspolczuje z tym kregoslupem. tez mi czasem tak dowiali. Ale glownie tak na codzien dokucza , czyli ciagle odczuwam dyskomfort.
A moze olej co tylko mozesz? zrob co pilne?
Solis witaj. Dobrze ze maly spi lepiej
Jaki naroznik?
Ja mam i chetnei bym go przez okno. I kupila kanape:P
Scoto a przypomnij mi kiedy nad morze?>
No remont wykancza. U mnie Miska najtrudniejszy etap to miala 3-4 lata. A teraz mam wrazenie ze sie wycisza chociaz jak sie na cos nie chce zgodzic to foch, lzy, pisk i bum swoimi drzwiami. Jak nastolatka.;/
Miska spi w swoim pokoju. Ale budzi nas co noc....raz o 2 raz o 23 juz ( choc to malo kiedy) raz o 4 rano ...i " do mamy chce "
I ze mna juz dosypia do 7-8 rano. Czasem jej sie wyrwie ze " nie ma dziecka" i spi w swoim pokoju do 6.
Tak wiec wiesz...
ja dzis znowu pampuszki robie bo sie familia dopomina chociaz chyba sobie zrobie faszerowana papryke....uwielbiam pampuchy ale kalorycznosc tego powala a ja sie czuje lepiej jak jem lzej
Coco, współczuje
przeciwbólowe nie działają?
Sasza, kiepsko z tym spaniem
Ala jak będzie miała 3-4 lata to mnie chyba wykończy.
czasem mam wrażenie że ona ma ADHD, jak patrzę na inne dzieci to jest straszna różnica w zachowaniu :/
W tym szpitalu jest jakaś świetlica jakby pogody nie było?
Sasza, kiepsko z tym spaniem
W tym szpitalu jest jakaś świetlica jakby pogody nie było?
Scoto współczuję! Byle do poniedziałku i wyjezdzacie.
A pies bez zmian.
Sasza, ból głowy Ci przeszedł?
Dzięki, poczytałam o płaczu malucha ale i tak nic nie wiem heh. Może płakała dlatego że znów zmiana miejsca? Przy najbliższej okazji porozmawiam na ten temat z pediatra.
Solis myślałam że zrezygnowałas z pisania z nami
jak coś to wisi u Ciebie pw ode mnie. Jakoś dziwnie żadne powiadomienia nie przychodzą że ma się wiadomość.
A mały to może rzeczywiście o łóżeczko chodzi skoro on tak się już przewraca to i mu ciasno bo pewnie się obija o szczebelki.
Coco tule!
A pies bez zmian.
Sasza, ból głowy Ci przeszedł?
Dzięki, poczytałam o płaczu malucha ale i tak nic nie wiem heh. Może płakała dlatego że znów zmiana miejsca? Przy najbliższej okazji porozmawiam na ten temat z pediatra.
Solis myślałam że zrezygnowałas z pisania z nami
A mały to może rzeczywiście o łóżeczko chodzi skoro on tak się już przewraca to i mu ciasno bo pewnie się obija o szczebelki.
Coco tule!
- kokoszanel
- Super Gaduła
Scoto - wiesz ile można brać przeciwbólowe? to ciągnie się 3 rok i gdybym miała za każdym bólem brać tabletkę to raz wywaliłabym sobie brzuch dwa przestałyby one już działać. Więc staram się przetrwać.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Scoto, nic nie ma w łóżeczku. Tylko on i kocyk. 
Sasza, nie wiem jak wstawić zdjęcie.
Z BRW Cubo II brązowy.
Też mi się taka świetna kanapa podobała ale 2799zl to raz a dwa wszystkie klaki by się do niej czepialy.
Coco, współczuję.
Sasza, nie wiem jak wstawić zdjęcie.
Z BRW Cubo II brązowy.
Też mi się taka świetna kanapa podobała ale 2799zl to raz a dwa wszystkie klaki by się do niej czepialy.
Coco, współczuję.
Scoto skad takie mysli? z tym adhd?
moaj tez energia roznosi.
No kiepsko ze spaniem kiepsko..nauczyla sie ze mama obok i jak sie w nocy obudzi i mnie nie ma to placz
i trzeba wstac i taka jeszcze spiaca do siebie zabrac. Czasem sie udaje ja uspic, poglaskam i ok .
Spi . Ale w wiekszosci przypadkow wedruje do sypialni a maz do salonu. Malo kiedy spimy z mezem do raniutka razem.
W szpitalu jest swietlica i przedszkole. Wiec mama moze zostawic i isc sama na kawe ale nie wiem czy z tego skorzystam jak czytalam opinie to tam dzieci duzo zdrowe i chore.Wiec ja chyba tylko badanka i myk z mala gdzie sie da
Nawet rozwazam wykupienie pokoju o ile sie bedzie dalo . 34 zl za dobe wiec spoko. A bylaby z nia sama
Biedrona tak . Dospalam zjadlam sniadanie i nie boli:)
Tez mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie dopytac lekarza, a narazie ja obserwuj.
A Hadasa gdzie?
Gosia halo halo ?
Inek pojechala juz:) alez ma fajnie
boze jak ja bym sobie po takiej plazy polazila.
chanelka pryzkro mi ze sie tak mordujesz ja sie faszrowalam naproxenem jak mialam z tym dyskiem. Ale po zastrzykach i blokadzie funkcjonuje chociaz nie dla mnie dlugieeee chodzenie . Czyli jakies 3h bym odczula pozniej.
Solis przez zalcznik sie nie da? albo fotosik ?
a to sobie lukne:)
Dla mnie narozniki sa malo elaganckie. Albo inaczej...te ktore sa kosztuja.
Podoba mi sie skora. i chyba lepsza w utrzymaniu
Jak sie nam naroznik zniszczy to kupuje kanape i fotel.
A ...meble z BRW sa superrrr mamy zestaw.... mebelki komoda i lawa kolor dob sonoma. Rewelacyjnie sie trzymaja.
A kolor ma ten plus ze kurzu wogole nie widac:P
moaj tez energia roznosi.
No kiepsko ze spaniem kiepsko..nauczyla sie ze mama obok i jak sie w nocy obudzi i mnie nie ma to placz
i trzeba wstac i taka jeszcze spiaca do siebie zabrac. Czasem sie udaje ja uspic, poglaskam i ok .
Spi . Ale w wiekszosci przypadkow wedruje do sypialni a maz do salonu. Malo kiedy spimy z mezem do raniutka razem.
W szpitalu jest swietlica i przedszkole. Wiec mama moze zostawic i isc sama na kawe ale nie wiem czy z tego skorzystam jak czytalam opinie to tam dzieci duzo zdrowe i chore.Wiec ja chyba tylko badanka i myk z mala gdzie sie da
Nawet rozwazam wykupienie pokoju o ile sie bedzie dalo . 34 zl za dobe wiec spoko. A bylaby z nia sama
Biedrona tak . Dospalam zjadlam sniadanie i nie boli:)
Tez mysle ze dobrym rozwiazaniem bedzie dopytac lekarza, a narazie ja obserwuj.
A Hadasa gdzie?
Gosia halo halo ?
Inek pojechala juz:) alez ma fajnie
chanelka pryzkro mi ze sie tak mordujesz ja sie faszrowalam naproxenem jak mialam z tym dyskiem. Ale po zastrzykach i blokadzie funkcjonuje chociaz nie dla mnie dlugieeee chodzenie . Czyli jakies 3h bym odczula pozniej.
Solis przez zalcznik sie nie da? albo fotosik ?
a to sobie lukne:)
Dla mnie narozniki sa malo elaganckie. Albo inaczej...te ktore sa kosztuja.
Podoba mi sie skora. i chyba lepsza w utrzymaniu
Jak sie nam naroznik zniszczy to kupuje kanape i fotel.
A ...meble z BRW sa superrrr mamy zestaw.... mebelki komoda i lawa kolor dob sonoma. Rewelacyjnie sie trzymaja.
A kolor ma ten plus ze kurzu wogole nie widac:P
Ostatnio zmieniony śr lip 20, 2016 9:11 am przez Sasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Coco, masz rację, myślałam ze to co jakiś czas masz 
Sasza, zapomniałam napisać ze w poniedziałek wyjeżdżamy
Biedrona, Hania tak może reagować na zmianę otoczenia, podróż, pogodę, zęby, u ciebie smak mleka mógł się zmienić pod wpływem różnych czynników, może ma skok? Poza tym jak każdy może ma słabszy dzień? Luśka wczoraj też dała mi do wiwatu, wieczorem chyba z 15 razy latalam do niej bo się przebudzala a w dzień ciągle jej coś nie pasowało...
Sasza, zapomniałam napisać ze w poniedziałek wyjeżdżamy
Biedrona, Hania tak może reagować na zmianę otoczenia, podróż, pogodę, zęby, u ciebie smak mleka mógł się zmienić pod wpływem różnych czynników, może ma skok? Poza tym jak każdy może ma słabszy dzień? Luśka wczoraj też dała mi do wiwatu, wieczorem chyba z 15 razy latalam do niej bo się przebudzala a w dzień ciągle jej coś nie pasowało...
- kokoszanel
- Super Gaduła
Scoto - wiesz ból jest różny, do pewnego stopnia człowiek się przyzwyczaja, oswaja się z bólem który mu towarzyszy, niemniej jednak bywają taki dni/tygodnie gdzie funkcjonowanie nawet jako takie jest bardzo trudne bo ból saje się nie do wytrzymania. Dlatego ponieważ:
Sasza - nachodziłam się wczoraj strasznie, o godzinie 13:00 byłam zwyczajnie już nieprzytomna i zrezygnowana, siedziałam w Centrum Autyzmu i łzy stawały mi w oczach.
Sasza - nachodziłam się wczoraj strasznie, o godzinie 13:00 byłam zwyczajnie już nieprzytomna i zrezygnowana, siedziałam w Centrum Autyzmu i łzy stawały mi w oczach.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
ooo wlansie smak mleka;) bo jakbys dawala mm to by mozna tu bylo szukac winy jeszcze
co do mziany otoczenia to nie wiem bo jak mala byla tak mala to nie zmienialismy klimatu
za to teraz na wszlekie zmiany otoczenia wycieczki reaguje tak ze czesto spi nie spokojnie bo nadmiar emocji
Scoto o to juz prawie:) fajnie odpoczniesz
Chanelka no wlasnie... wczoraj mialas trudny dzien
Jeszcze jakbys sie cos dowiedziala chociaz
co do mziany otoczenia to nie wiem bo jak mala byla tak mala to nie zmienialismy klimatu
za to teraz na wszlekie zmiany otoczenia wycieczki reaguje tak ze czesto spi nie spokojnie bo nadmiar emocji
Scoto o to juz prawie:) fajnie odpoczniesz
Chanelka no wlasnie... wczoraj mialas trudny dzien
Jeszcze jakbys sie cos dowiedziala chociaz
- kokoszanel
- Super Gaduła
Sasza - a szkoda w ogóle słów i nerwów na to.
~ Coco Chanel
~ Coco Chanel
Solis, a w pokoju nie ma duszno?
Sasza, Ala ciężko się skupia na czymkolwiek, wszędzie gania, nie umie usiedzieć w spokoju na tyłku, albo się wierci albo macha nogami a to są jedne z objawów. Dzieci na placu zabaw ładnie bawią się w piaskownicy, chustaja itd. a ta wszędzie gania, minuta na jednej chustawce i bieg do drugiej, minuta na drugiej i do następnej i tak ciągle :/ cholernie męczące. No, ale może jeszcze się uspokoi.
34 złote za pokój to taniocha, jeśli mialabys większy komfort to bym się nie zastanawiala.
Sasza, Ala ciężko się skupia na czymkolwiek, wszędzie gania, nie umie usiedzieć w spokoju na tyłku, albo się wierci albo macha nogami a to są jedne z objawów. Dzieci na placu zabaw ładnie bawią się w piaskownicy, chustaja itd. a ta wszędzie gania, minuta na jednej chustawce i bieg do drugiej, minuta na drugiej i do następnej i tak ciągle :/ cholernie męczące. No, ale może jeszcze się uspokoi.
34 złote za pokój to taniocha, jeśli mialabys większy komfort to bym się nie zastanawiala.
Scoto widzę że nasze w te same dni podobnie się do siebie zachowują. Ostatnio też co myślałam że ma skok to Ty napisałaś że Lusia też dała Ci popalić. Następnym razem zapytam czy Lusia też danego dnia "szaleje" 
Solis przez załącznik można wstawiać zdjęcia
Sasza Wy już w ten piątek jedziecie?
Solis przez załącznik można wstawiać zdjęcia
Sasza Wy już w ten piątek jedziecie?
A w kwestii BRW, meble mają ładne ale strasznie delikatne
szybko się niszczą :/
Biedrona, teraz u mnie może być niemiarodajnie
Luśka lubi jeździć autem i przypuszczam że będzie zachwycona szumem morza bo to jej ulubiony dźwięk do słuchania